5.5.17

Skientologiakultti palaamassa otsikoihin


Skientologia on vaarallinen kultti. Se on selviytynyt näin pitkälle vain sen varassa, etteivät sen ulkopuoliset ihmiset tahdo millään uskoa miten uskomattomia juttuja tuo kultti tekee seuraajilleen. Ja miten kultti vainoaa sitä kritisoivia toimittajia, kirjailijoita ja ex-skientologeja.

Tuore esimerkki kultin sekoilusta tulee Tennesseen osavaltiosta Cannonin piirikunnasta. Siellä on toiminut skientologien toimipiste. Joka on laitettu säppiin. Sitä päätöstä ennen rakennuksen ovet olivat jo valmiiksi säpissä, sillä skientologeja pidettiin siellä vankeina. Toimipisteet pyörivät kuntoutuskeskuksina. Ne ovat yleinen kulissi skientologiakultille. Kuuluisimmat näistä ovat Narconon ja Criminon. L. Ron Hubbardin keksimä dianetiikka kun on skientologien mielestä paras mahdollinen keino parantaa riippuvuuksista kärsiviä ihmisiä. Ja siinä samalla voidaan anoa tukirahoitusta osavaltiota.

Poliisi sai hätäsoiton, jonka perusteella lähdettiin tarkistamaan mitä tapahtuu yhdessä näistä keskuksista. He löysivät lukitun aitauksen jonka sisällä oli mökkejä. Mökkien ovia oli lukittu ulkopuolelta. Yhdestä näistä sheriffit löysivät miehen. Hän kertoi olevansa siellä vastoin tahtoaan. Ja hänelle tyrkytetään tuntemattomia pillereitä. Tätä on jatkunut yhdeksän kuukautta.

Tässä vaiheessa viranomaisiakin alkoi kiinnostamaan kuntoutuskeskusten toiminnan valvominen. Pian tuomari päättikin, että ne on kaikki suljettava. Kun poliisit saapuivat toista kertaa paikalle etsintäluvan kanssa tarkistamaan menoa, niin skientologit olivat jo poistaneet lukkoja ja pakkaamassa kamojaan. Poliisit pelastivat keskuksesta yhden naisen, joka päätyi sairaalaan hoidettavaksi.

Lakimiehen mukaan näitä kuntoutuskeskuksia ei johdettu Church of Scientology kultin nimessä, joten kohusta ei saisi syyttää skientologiaa. Se miten tutkinta etenee ja minkälaiset lopulliset syytteet kuntoutuskeskuksia pyörittäneet skientologit saavat selviää kesän aikana. Kaksi syytettä vapauden riistosta on jo annettu skientologeille Dennis Flamond ja Hans Snyder Lytle. He vastasivat syyllisyydet tunnustavasti. Keskusten johtaja Marc Vallieres sai kaksi syytettä kidnappauksesta.

1 comment:

Anonymous said...

"Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa", sanoi Lutherkin.