16.5.17

Kun krokotiilit pastorin söivät ja muita satuja

Iltalehti otti reippaan askeleen alaspäin tasostaan. Copy&Paste journalismin kiireisessä maailmassa ei aina keritä miettimään onko kopioitava uutinen totta vai lööperiä. Lööppilehti nimittäin julkaisi uutisena jutun pastorista, joka muka yritti kävellä veden päällä. Ja joutui krokotiilien suupalaksi.


Usko oli vahva, mutta krokotiilit olivat vahvempia. Pastori Jonathan Mthethwa halusi näyttää seurakunnalleen, miten Jeesus käveli veden päällä.
Paikallisten lehtien mukaan tapaus sattui jo 24. maaliskuuta.
- Pastori opetti meille uskon tärkeyttä. Hän lupasi esittää meille uskon voiman, kertoo seurakunnan jäsen Daily Postille.
Pastori kokosi seurakuntansa joen rannalle White Riverissä Etelä-Afrikassa. White River sijaitsee parikymmentä kilometriä Nelspruitin pohjoispuolella.
Pastori Mthethwa lähti kahlaamaan jokeen. Hän pääsi noin 30 metrin päähän rannasta ja oli juuri yrittänyt ponnistaa kävelemään veden pinnalla.

Pastori oli paastonnut

- Hän oli paastonnut ja rukoillut koko edellisen viikon. Emme ymmärrä, mitä tapahtui, kertoi silminnäkijä.
Krokotiilit söivät pastorin lähes kokonaan järkyttyneen seurakunnan silmien edessä.
Kun pelastuspalvelu saapui paikalle noin 30 minuutin kuluttua, mitään ei ollut enää tehtävissä.

Valitettavasti tämä hassun hauska tapahtuma ei näillä näkymin ole totta.
Pastori on tarinassa zimbabwelainen, mutta tapahtumat tapahtuvat Etelä-Afrikassa. Alkuperäinen "uutinen" ilmestyi nettiin Zimbabwe Online sivustolla, joka ei ole mikään toimitettu sanomalehti. Vaan sivusto johon yhteisö saa lähettää tekstejä.

Snopes sivusto käy läpi ne syyt miksi ei kannata jakaa ja naureskella krokotiilin syömälle pastorille. Pastorista ja kyseistä kirkosta ei löydy jälkiä krokotiilien jälkeen eikä edes sitä ennen. Aivan kuin nimi putkahtaisi nettiin pelkästään tuossa uutisessa. Sekä tietenkin se hassu fakta, että uutinen on kuin nimenvaihdon kokenut versio vuonna 2016 kiertäneestä samalla tavalla vahvistamattomasta nettitekstistä.

3 comments:

Anonymous said...

Tarinan suomalaisen variantin kuulin jo 60-luvulla, tosin sitä kerrottiin vitsinä. Mies (ei tainnut olla pastori) julisti näyttävänsä, miten uskon voimalla kävellään veden pinnalla. Laiturille oli sitten kertynyt valtava ihmisjoukko katsomaan, ja mies astui laiturilta järveen. Tietysti mies mulskahti heti upoksiin. Kömpi sitten takaisin laiturille, istui vääntämään vaatteitaan kuivaksi, ja totesi: "Johan mie sitä vähän eppäilinkii."

Anonymous said...

Kolme pappia, katolinen, ortodoksi ja luterilainen olivat kalassa ja kala söi hyvin. Madot alkoivat loppua ja katolinen sanoi hakevansa lisää ja hyppäsi veneen laidan yli. Isä upposi vain puolisääreen ja asteli rannalle matoja hakemaan.
Syönti jatkui hyvänä ja ortodoksipappi tarjoutui vuorollaan syöttejä hakemaan. Kun madot seuraavan kerran loppuivat, päätti lutetilainen pastori, ettei hän ole muita vähempiuskoinen ja loikkasi matopurkki kädessä yli laidan. Mies painui umpsukkeluksiin ja kiskoessaan katolisen isän kanssa luterilaista virkaveljeä veneeseen, ortodoksi totesi: "Veljellä on vahva usko, mutta hän ei tunne hiekkasärkkiä."

Maximus said...

Niin no, se, että jotain random afrikkalaista pastoria ja sen random afrikkalaista kirkkoa ei löydy netistä, muutaku tähän uutiseen liittyen, ei oo sinänsä mikään todiste, etteikö ne vois olla olemas :D Se kirkko voi olla joku savimaja savannilla ja pastorin ainut tekninen apuväline on luulokuituyhteys jumalaan :D
#AfrikassaSattuuJaTapahtuu