26.1.07

Homoja, perkele!

Sanoo kirkko jälleen kerran. Joku onneton pappi on mennyt siunaamaan saamaa sukupuolta olevan pariskunnan. Sanomattakin selvää, että sellainen aiheuttaa jyrkän ja jyrisevän "Täytyy katsella mitä tässä ny voisi tehdä tälle asialle"-reaktion. Ehkä kirkko saa aikaan selvän ja helposti noudatettavan ohjenuoran tällekin asialle. Siis, noin kymmenessä vuodessa. Nythän papit siunailevat ostoskeskuksia ja lemmikkieläimiä, mutta eivät kaikkia ihmisiä jotka lupautuvat rakastamaan toisiaan ja sitoutuvat parisuhteeseen.

Ja pitäisi vielä tasapainoilla modernian ja fundamentalististen kirkonjäsenten välillä. Jos kirkkohallitus ottaa liberaalin kannan, niin toinen puoli lähtee kirkosta. Ja vice versa.

1 comment:

Mette said...

Moottoripyöriäkin siunataan, ja sikäli kuin tiedän, niillä ei ole sielua. Pappihan voi aina sovittaa sanansa niin, ettei suoranaisesti siunaa tätä epäpyhää liittoa, vaan nämä kaksi yksilöä.

Ostoskeskusten siunaamisessa on moninaisia puolia. Jeesus ajoi muistaakseni rahanvaihtajat temppelistä. En tiedä, eikö hän pitänyt kaupankäynnistä, pankkiireista, vai oliko vaihtokurssi väärä.