25.1.07

Reikin teoria

Reikiä huippuedulliseen hintaan opettavat miehet ja naiset kertovat mistä se ylimääräinen parantava energia tulee. Jostain. Ja se ei lopu vaikka kuinka kanavoisi energiaa toisiin henkilöihin. Lisäksi he muistavat huomauttaa, että reiki-energia on täysin vaaratonta. Eli jos kymmenen reiki-parantajaa siirtäisi energiaa vauvaan samanaikaisesti, niin se vauva ei poksahda tai syty palamaan. Tämä on varmasti helpotus monelle reikiä käyttävälle äidille. Mutta ei siinäkään vielä kaikki. Reikiä voi käyttää myös ruoka-aterian lataamiseen. Ruoka puhdistuu epäpuhtauksista tai negatiivisista värähtelyistä, tjsp. Jotkut soveltavat tätä ehtymätöntä energiaa lemmikkieläinten parantamiseen tai piristämiseen.

Mutta mitä reiki oikein?

Reiki.org:in mukaan reiki on elämän energiaa jota ohjaa jonkinlainen jumaluus tai jumal-tietoisuus. Tämän takia reiki ei voi koskaan vahingoittaa ketään tai mitään. Sen kanavointia ohjaa ihmistä suurempi voima. Ja tämän takia reiki ei koskaan lopu kesken, sillä sitä tulee yliluonnollisesta lähteestä. Realismi kuitenkin iskee ikävän otteensa myös reikiin. Sillä ei voi parantaa avohaavoja, murtuneita luita tai herpestä. Siksi reikiä kuvataankin "rentouttavaksi", "tajuntaa laajentavaksi" tai "keskittymistä parantavaksi" keinoksi. Jos siinä sivussa nuha tai päänsärky menee pois, niin sehän tietenkin reikin ansiota.

Mahdollinen koe jossa reikin vaikutuksia voisi havaita:

Asetelma ruoka-annoksia joissa vain jotkut ateriat ovat saaneet reiki-energiaa. Reikimestari voi sitten kokeilla aistia ja erottaa ladatut ateriat tavallisista aterioista.
Tietenkin on mahdollista, että edes reikimestari ei voi aistia missä on ylimääräistä reiki-energiaa, joten tämä testi voi olla täysin turha. Meidän pitäisi ensin tietää onko se reikimestarin mielestä mitenkään mahdollista. Jos on, niin testin voi suorittaa. James Randi muistuttaa usein ettei kannata pyytää viulistia soittamaan pianoa, ja todeta epäonnistuneen soiton jälkeen ettei viulisti osaa soittaa musiikkia.

2 comments:

Anonymous said...

Se, osaako reikiparantaja tunnistaa energiakäsitellyt ruuat vai ei, on asia joka ei VOI olla neuvottelun alla.

Koska he tietävät että reiki vaikuttaa jotenkin, on heidän kyettävä erottamaan eroja asiassa. Voimme tietää että jokin muuttuu vain tuntemalla jollakin lailla muutoksen, eron.

Paholaisen Asianajaja said...

Niinhän sitä luulisi, mutta yliluonnolliset asiat eivät ole kovin selkeitä.