17.1.07

Mietintöjä menneestä ja tulevasta

Viime viikolla tuli televisiosta Historiaa: Auschwitzin paljastavat ilmakuvat ohjelma. Se sisälsi erittäin hyviä valokuvia leiristä, krematorioista ja jopa yksi kuva siitä kuinka loppuvaiheessa ruumita piti polttaa pihalla kuopissa. Lisää silminäkijöiden kertomuksia siitä mitä leirillä tapahtui. Kaapattuja viestejä siitä kuinka natsit rahtaavat kymmeniä tuhansia ja taas kymmeniä tuhansia ihmisiä junilla Puolaan yhdelle tietylle "työleirille." Saksalaiset olivat perusteellisia ja pitivät listoja siitä kuinka paljon ja missä vaiheessa eräs Ratkaisu oli. Lisärakennuksia joissa lajitellaan röykkiöittäin vaatteita, kenkiä ja muuta ihmisten omaisuutta. Kaikki ei millään voi olla leirissä elävien juutalaisten omaisuutta. Joten minne ne ylimääräiset juutalaiset sitten katosivat? Päästivätkö SS-miehet heitä metsiin piiloutumaan? Kaappasivatko UFOt heidät jonnekin toiselle planeetalle? Tempaistiinko heidät Taivaaseen?

Vai oliko kaikki pelkkää aprillipilaa?

Uskomatonta, mutta maailmasta löytyy ihmisiä jotka oikeasti ajattelevat Auschwitzin olleen pelkkä työleiri jossa työ vapautti ihmisiä sodan murheista ja iltapäivisin juotiin limonaatia hartiahieronnan kera. No, ei ehkä ihan noin, mutta valitettavan lähelle.
Tämä nettiväittelyharrastukseni on vuosien varrella tuonut eteen monen moista keskustelijaa. On ihmisiä jotka sitkeästi väittävät ihmiskunnan olevan enintään 6000 vuotta vanha, ja dinosaurukset elivät ihmisten kanssa samaan aikaan, ja vaikka mitä uskomatonta. Kaikki toisiaan tukeva ja samalla toisistaan riippumaton tieteellinen aineisto joka väittää vastaan on Saatanasta! On ihmisiä jotka julistavat ettei geneettinen informaatio ole koskaan lisääntynyt mutaatioiden vaikutuksesta. Mutta on helpompi saada saada musta, lesbo, ateistinainen paaviksi kuin heiltä geneettisen informaation määritelmä ja selvitys siitä miten informaation muutoksia mitataan. On ihmisiä jotka vihjailevat WTC-tornien olleen panostettu räjähteillä juuresta huipulle, tai kellarissa oli ydinpommi, tai matkustajakoneet olivat oikeasti hologrammeja, tai Pentagoniin iski ohjus, ei matkustajakone, tai Suuri Salaliitto lavasti arabimiehiä itsemurhakaappareiksi, mutta unohti (hups!) tappaa heidät, jne.
Ja sitten on näitä holokausti-revisionistejä. Tänä iltana on kovin vaikea olla hermostumatta.

Miksi hitossa minä jaksan tätä taas tänäkin vuonna? Siksi että jatkuva väittely pakottaa oppimaan. Aina on joku kirja joka täytyy lukea. Vielä yksi nettisivu jossa kerrotaan lisää. Uusi dokumentti tuoreesta tieteellisestä löydöstä. Seuraavassa tiedelehdessä artikkeli siitä miten proteiinit muuttuvat. Tekemistä riittää eikä kiinnostus osoita loppumisen merkkejä. Näillä näkymin olen täällä vielä 2008.

4 comments:

Anonymous said...

Jatka vaan väittelyä. On hyvä, että edes joku jaksaa tuoda järjen ääntä kuuluviin.

Anonymous said...

Pitemmän päälle skeptikon homma on aika raskasta : Jostain kummallisesta syystä SKEPTIKKO joutuu olemaan se, joka todistaa "evoluutiota päteväksi" ja "UFO -salaliittoa perusteettomaksi" jne. Samanaikaisesti antiskeptikko voi "avomielisyydessään" vapautua logiikan kahlehtivista vaikutuksista ja esittää painotettuja kysymyksiä ja GDI -argumentointia.

Ja ennen kaikkea, jos skeptikko ei käänny, hän on umpimielinen "laitostieteen kannattaja"(joka parhaimmillaan saa valitusta siitä että ei ole aito skeptikko kun "ei skeptisesti suhtaudu laitostieteeseen".) Ja jos "antiskeptikko" ei käänny, sehän se johtuu vain siitä että hänellä on laajempi perspektiivi ja kokonaiskäsitys, ja rohkea, kyseenalaistava mieli.

Kuten antti epäsuorasti kenties sanoikin, toivotan nimenomaan jaksamista jatkossakin.

Mette said...

Oletko törmännyt vanhoihin sieluihin?Kajautin juuri eilen pääni kahteen, jotka vetelevät korville että viuhuu. Kun vain tietäisi, mitä ne "vanhat sielut" ovat. Minä kun olen heidän mukaansa tällainen onneton "nuori sielu".

Anonymous said...

Ainakin joitain "Vanhoja sieluja" liittyy "new ageen", niitten mukaan on elämiä jotka on kiertänyt kauan(vanhoja sieluja) ja niitä jotka eivät(nuori sielu). Sanotaan näin, että vaikka New Agen mukaan "ei arvolatausta", niin kuitenkin se on yksi tapa tehdä itsestään "cool" New -Agen tyyliin, ja vieläpä tavalla jota kukaan ei voi kieltääkkään. Kukaan kun ei voi kieltää sitä että sinä et muistaisi entisiä elämiäsi pitkältä ajalta.

Tosin on käsitys/arvaus, että antroposofiassakin termit on jossain käytössä. Voi olla vääräkin.