20.1.07

Kent "Dr Dino" Hovind sai tuomion (Update!)

Kent Hovind on ollut eräs tunnetuimmista fundamentalistisista kreationisteistä. Esitelmiä, kirjoja, ääninauhoja, dinosaurushuvipuisto, ja dvd-levyjä on mennyt kuumille kiville, sillä hänen levittämä evoluutionvastainen kiihko on ollut erittäin suosittua Yhdysvalloissa. Hänen liiketoimet ovat kuitenkin olleet aavistuksen vastuuttomia.

Hovindille napsahti kymmenen vuotta linnaa. Syynä veropetokset. Muut kreationistit ovat ottaneet etäisyyttä Hovindiin jo vuosia sitten, joten tämä ei ole kovin suuri yllätys heille. Hovind on ollut mukana evoluution vastaisessa ristiretkessä rahan takia. Tuhannet seuraajat ovat valmiita maksaman verorästit Hovindin puolesta, jotta hän pääsisi vapaaksi.

Edit:

Kent Hovindia on haastateltu. Hän ei ole lannistunut vaan uhoaa kahta kauheammin;

"As long as I have some horns, I'm going to swing. As long as I have some hoofs, I'm going to kick. As long as I have some teeth, I'm going to fight. The lion's going to know he's been in a fight."

2 comments:

Anonymous said...

Krääsäkauppa tuntuu liittyvän kreationismiin. Kahdesti keskustelin aktiivisen kreationistin kanssa viime vuonna. Molemmat aloittivat jutustelun kauppaamalla omaansa tai lähipiirinsä julkaisua. Tieteen piriissä ei yleensä myydä omia tuotoksiaan. Kasvatustielijöitä lukuunottamatta...

Anonymous said...

Krääsäkauppa tosiaan. Ei ole tavatonta, että näitä kaupataan. Tavallinen on "Lue kirjani, 38€+pseudolisä, ja tule sitten keskustelemaan kun tunnet aiheen"...

Mukavinta näissä Hovindeissa(ja Ted Haggardeissa) on tietysti se, että narahdettuaan moraalittomuuksista, näiden oma jengi sanoutuu irti.

Ja kun esim wedge ja suuri osa evokritiikistä rakentuu "evoluutio estää objektiivisen moraalin=evo takoittaa subjektiivista moraalia") ja että evo on moraalitonta ja muuten vaarallista "eettisesti", niin on minusta mielenkiintoista, että näitä vastaavia "oman pesän likaamisia" ei löydy evoluutikoiden keskuudesta..