28.4.10

Kristillinen sijoittaminen

Maailmantalouden romahdellessa ympärillämme voimme etsiä tukea Taivaasta. Ikuisen talouskasvun pyhä nimi ei katoa vielä pariin vuoteen, mutta sitä odotellessa sijoittajat voivat turvautua kristilliseen pörssi-indeksiin.

Uusi indeksi vastaa sijoitusmaailmassa voimistuvaan aaltoon vastuullisen sijoittamisen edistämiseksi. FT:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan vastuullisuusnäkökohdat ovat saaneet pontta varsinkin finanssikriisistä. Yhä useampi sijoittaja kysyy, millä keinoin esimerkiksi finanssiyhtiöt tekevät rahaa.


Stoxx Europe Christian Index sisältää monipuolista valikoimaa yhtiöistä. Niihin sijoittamisesta päätetään kristinuskoon perustuvien moraalisten ja sosiaalisten periaatteiden kautta. Jos yhtiöllä on aktiviteettia pornografian, vedonlyönnin, tupakan, alkoholin, aseiden tai ehkäisyvälineiden saralla, niin sitä ei oteta mukaan indeksiin.

Ero edellisiin eettiisiin indekseihin onkin siinä, että kristillisessä versiossa panostetaan ehkäisyvälineiden rajoitukseen. Toinen ero tulee ympäristön suojelusta. Eettisissä pörssi-indekseissä vältetään ympäristöä vahingoittavien osakeyhtiöiden tukemista.

No comments: