26.4.10

L. Ron Hubbardin luennot kiellettiin Venäjällä

Skientologien vastoinkäymiset eivät ota laantuakseen. Venäjällä päätettiin kieltää 28 kirjaa ja nauhoitetta, joissa L. Ron puhuu skientologiasta. Asiantuntijat kävivät läpi takavarikoidun materiaalin (joka on kyllä kaikkien luettavissa). Tekstien sisältö tulkittiin ääriryhmille ominaiseksi.

L. Ronin opeissa suositellaan eristyneisyyttä, ihmisten eriarvoisuuden edistämistä uskonnollisen ja sosiaalisen statuksen perusteella, sekä rikosten suorittamista uskonnollisen opin varjolla.

Kaikki aivan päteviä kohtia, kunhan on tutustunut siihen miten skientologit ovat käsitelleen ex-jäseniä ja kriitikoitaan. Mukana myös valtion laitoksiin soluttautumista. L. Ron todellakin opetti seuraajilleen epäeettisia asioita.

Kuitenkin. Kirjojen kieltäminen ei ole koskaan hyvä juttu. Vaikka ne olisivat hullun ufokulttilaisen outoja höpinöitä Homo novuksen luomisesta, sopivaa korvau$ta vastaan.

Sensuuri on pahasta. Kuten on skientologia. Tästä voi kuitenkin seurata jotain hyvää, sillä skientologien lakimiehet veloittavat tulevasta sananvapaustaistelusta varmasti pienen omaisuuden David Miscavigelta.

No comments: