14.3.14

Gurun hyytävät hetket

Viranomaisten versio tapahtumista VS uskollisten seuraajien horjumaton usko. Kas siinäpä kiihkeä taistelu, jota käydään Intiassa. Guru Ashutosh Maharaj päätti ottaa tavallista sikeämmän mediaatiohetken meditaatiokeskuksessaan tämän vuoden tammikuussa. Meditointi onnistui, sillä guru nosti tietoisuutensa aivan uusiin sfääreihin. Joku seuraajista huolestui miehen terveydestä, sillä Ashutosh ei näyttänyt enää hengittävän. Lääkäri tarkasti gurun terveyttä. Ja sattui julistamaan miehen kuolleeksi. Syynä sydänkohtaus.

Se ei sopinut kaikille gurun seuraajille. He nappasivat miehen takaisin keskuksen ovien taakse. Mediaatio ei loppunut hetkeksikään, vaikka lääkäri sattui tekemään aivan väärän diagnoosin. Miehen syvää mietintää ei saisi häiritä. Siksi guru sijoitettiin turvaan pakastimeen. Perinteisesti pyhät miehet ovat kestäneet jopa hyytävien vuoristojen kylmyyttä. Hänen uskotaan virkoavan, kunhan on löytänyt etsimänsä valaistumisen. Tai kun mediaatiokeskuksen perijän valta-asema on vakiintunut, ja guru voidaan virallisesti julistaa kuolleeksi.

Tapahtumat ovat kuitenkin kuumina, toisin kuin itse guru. Gurun autokuski on kiistauttanut kuolemanjälkeisen käsittelyn. Viranomaiset haluaisivat kai hoitaa ruumiille kunnollisen hautajaisen, mutta oikeudenpäätöksellä seuraajilla on oikeus päättää miten gurua käsitellään. Seuraajat ilmoittivat, että guru lähettää vieläkin ohjeita heille. Siksi ruumis/guru täytyy pitää turvassa pakastimessa.

Mutta vakavammalla otteella, joudun toteamaan että näitä uutisia lukiessa minulla meni kylmiä väreitä selkäpiissäni. Toivottavasti tilanne ei eskaloidu Intiassa, ja gurun seuraajat osaavat pitää päänsä kylmänä. Jos guru ei satu enää heräämään meditaatiostaa, niin seuraajien perinnöksi voi jäädä pelkkää lämmintä kättä. Riskinä näet on kuolinpesästä kavalletut rahat. Siinä tapauksessa voidaan sanoa, parempi pyy pivossa kuin guru pakastimessa.No comments: