26.3.14

No mammoth for you!

Friendly Atheist-blogin kautta voimme lukea inspiroivan tarinan. Etelä-Carolinan osavaltiolla ei ole symbolinaan virallista fossiilia. Lintuja, eläimiä ja kukkia kyllä löytyy edustamaan osavaltiosta. Kolmasluokkalainen Olivia McConnell ehdotti osavaltiolleen omaa fossiilia. 8-vuotias kirjoitti lainsäätäjille kirjeen, jossa hän esitti hyvät perustelut.

1. Ensimmäisiä tieteellisesti varmennettuja fossiililöytöjä Yhdysvalloissa oli Etelä-Carolinan suosta löydetty fossiilin hammas vuonna 1725.

2. Vain seitsemällä osavaltiolla ei ole omaa virallista fossiilia.

3. Fossiilit kertovat meille menneisyydestämme.

Mm. egyptologiasta kiinnostunut Olivia jäi alkuvuodesta odottamaan edustaja Robert Ridgewayn ja senaattori Kevin Johnsonin toimia. Aloite Columbian mammutista osavaltion fossiiliksi keräsi nopeasti kannatusta. Etelä-Carolinan alahuoneessa aloite keräsi ääniä 94 puolesta, 3 vastaan. Ja niin se lähti senaattiin, jotta Olivian hyvä idea toisi jotain pientä positiivista uutista politiikkaan. Ja niin Columbian mammutista tuli pienen tytön kirjeen avulla inspiroiva tarina....

Ei ku hetkinen, senaattori Mike Fair vastustaa fossiilialoitetta, sillä jotkut hänen tekemistään aloitteista eivät ole saaneet kannatusta. Hän ehdottaa vaihtokauppoja, eli Olivian idea pääsisi eteenpäin jos senaattori Fairin aloite saisi myös kannatusta. Senaattori Kevin Bryant on vuorostaan vastustanut Olivian ideaa, koska hän haluaa lisätä aloitteeseen lainauksia Raamatun luomiskertomuksesta. Kaikki muut senaattorit narskuttivat hampaitaan parivaljakon puhuessa. Aloite on toistaiseksi jumissa Fairin vastalauseen takia, jälleen kerran todistaen miten perseestä politiikka voi olla.


Read more here: http://www.charlotteobserver.com/2014/01/28/4645949_girl-8-wants-sc-to-adopt-official.html#storylink=cpys

No comments: