25.3.14

Illuminati tyri jälleen: YouTube sensurointi

Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä on huolissaan YouTuben toimista.

Youtuben suunnalta kuului uutisia, että yhtiö hankki nyt peräti 200 verkkotrollia palvelukseensa, jonka tarkoituksena on estää Youtuben palvelusta näkymästä kaikkia eräillekin tahoille epämiellyttäviä videoita.

En tiedä sitten lieneekö yhtään sattumaa, että viimeisen 2-vuoden aikana allekirjoittaneen nykyinen Youtube tili on saanut olla täysin rauhassa näiltä Googlen/Youtuben kanavan valituksilta, mutta nyt viime perjantaina tuli hämärä toimeksianto, joka oli lähetetty Youtube kanavalleni ja sen johdosta sitten evättiin pysyvästi ladata yli 15 min. pitkiä videoita Youtubeen jatkossa. Joten joutui lähtemään toisella tilillä liikkeelle.

Verkkotrolleilla NWO-blogi tarkoittaa n. 200 Trusted Flagger nimellä varustettua YouTuben palkkaamaa henkilöä, joilla on erikoisoikeus tehdä ilmoituksia YouTuben yhteisösääntöjä rikkovista kanavista. Normaalisti kanava vaatii joko kolme ilmoitusta tekijänoikeusrikkomuksista, tai melko aktiivista haittailmoitusten tekemistä. 

Turvallisuus- ja väärinkäyttöseikoista ilmoittaminen Youtuben tavallisena käyttäjänä antaa vain yhden viestin YouTuben henkilökunnalle. Kun näitä viestejä kertyy tarpeeksi paljon, tarpeeksi nopeasti, vaivautuu joku YouTuben työntekijä tarkistamaan mistä on kyse. Ehkä kanava silloin poistetaan. Ehkä ei, jos ilmoitukset ovat selkeästi trollausta. Näin ainakin ideaalitapauksissa, mutta ihmisten laiskuus tietenkin muokkaa käytäntöä.

Nämä 200 kappaletta "verkkotrolleja" saavat yhdellä klikkauksella ilmoittavansa kanavan suoraan tarkastukseen. Tällainen palkattu henkilö pystyy ilmoittamaan kerralla jopa 20 kanavaa. Esim. tavallinen kanavan ilmoittaminen tavallisen käyttäjän toimesta (kuten minun) johtaa tähän:
YouTuben henkilökunta tarkistaa ilmoitettuja videoita ja käyttäjiä vuorokauden ympäri seitsemän päivää viikossa määrittääkseen, rikkovatko videot tai käyttäjät yhteisön sääntöjä. Tilejä rangaistaan yhteisön sääntöjen rikkomuksista. Vakavat tai toistuvat rikkomukset voivat johtaa tilin poistamiseen.


Takaisin Havaintoja uudesta maailmanjärjestykstä-blogin kirjoitukseen.

Youtube tili on saanut olla täysin rauhassa näiltä Googlen/Youtuben kanavan valituksilta, mutta nyt viime perjantaina tuli hämärä toimeksianto, joka oli lähetetty Youtube kanavalleni ja sen johdosta sitten evättiin pysyvästi ladata yli 15 min. pitkiä videoita Youtubeen jatkossa. Joten joutui lähtemään toisella tilillä liikkeelle. 

Vaivauduin tarkistamaan minkälaista sisältöä sinne on laitettu. Listalta löytyy ainakin Ylen dokumenttiprojektin esittämä Etusivu uusiksi - New York Times. En ole aivan varma onko Yle antanut dokumenttielokuvalle avoimen tekijänoikeudet Suomessa. Tai lupaa niiden muiden Ylen ohjelmien lataamiseen Youtubeen. Uskaltaisin epäillä, ettei Yle ole antanut sellaista. Nimimerkki Tollo peloton ei ole editoinut tai lisännyt kommenttia niihin, joten ainakaan Yhdysvalloista tuttu DMCA:n kierto ns. Fair use opetustarkoituksiin ei näyttäisi pätevän. Ainakin minun silmissäni tuolla kanavalla on tekijänoikeussopimuksia rikkovaa sisältöä, mutta voin tietenkin olla täysin väärässä. Hienoa että tuo Etusivu uusiksi-dokkari siellä katseltavana. Check it out.

Kolmesta toikeksiannosta koko kanava pistetään sileäksi ja näin kävi tämän blogin pitäjälle 2012 keväällä.

Kuulostaa juuri tekijänoikeusloukkaukselta. Mutta takaisin itse asiaan.

Toinen blogin mainitsema esimerkki on Mark Dicen kanava:

Yhdysvaltalainen aktivisti Mark Dice, jonka Youtubekanava oli erittäin suosittu poistettiin Youtuben toimesta mitään kertomatta. Hänen Youtube kanavallaan oli jo uskomattomat 265 000 tilaajaa ja samalla lähti kokonaiset 800 videota.

Sinällään outoa, että Mark Dicea kuvaillaan aktivistiksi, mutta unohdetaan mainita hänen tekevän pilkkaa yleisistä salaliittoteorioista. Esim. kuuluisaan Illuminati-korttipeliin perustuvat NWO-panikoinnit (niitä kannatetaan mm. tuolla Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä-blogissa) esitellään debunkkaustyylillä katsojille.
Skeptikkona ja uuden maailmanjärjestyksen puolivirallisena kätyrinä minä ihan oikeasti nautin noiden videoiden katselusta. Joten on aivan oikein ja hyvä, että Dicen kanava palautettiin. Hänen kanavallaan on nyt suojeltu status YouTubessa (suom. trollailuklikkailu ei toimi enää) ja yhteyshenkilö Googlessa, jotta vastaavaa ei pääse enää tapahtumaan. Joten miten ihmeessä Illuminati, joka mukamas hallitsee nettiä, ei sitten tiennyt näin käyvän? Illuminatin symbolien havaitseminen jatkuu Dicen kanavalla entiseen tahtiin.

Tämä ei voi olla mitenkään sattumaa, että juuri kun Youtube lanseerasi nämä 200 sensoria palvelukseensa, niin monien NEW WORLD ORDER aktivistien Youtube kanavia häviää kuin tuuleen ja Facebook tunnuksia jäädytetään.

Monet NWO-aktivisteista käyttävät klippejä elokuvista ja dokumenttipätkistä. Se on ainakin yksi selkeä selitys, mutta ei tietenkään ainoa. 

Pelkkänä spekulaationa tästä tilanteesta väittäisin olevan täysin mahdollista, että esim. Dicen ja kumppanien kanavat joutuivat oikeasti trollien uhriksi. Kusipäitä kun sattuu löytymään monesta paikasta internetissä. Mutta ehkä joitain ilmoituksista tehtiin salaliittoteorioita viljelevien porukoiden toimesta (esim. Mark Dicen tilanteessa). Vaihtoehdoiksi jäävät jälleen nämä:

A) Illuminati on uskomattoman epäpätevä maailmanhallitsija ja operaatioita munataan mitä ihmeellisimmillä ja monipuolisilla tavoilla

B) Panikointi Eliitin kätyreistä YouTubessa ei pitänytkään paikkaansa

Tai kuten NWO-blogi kuvailee tilannetta:
Mutta kuten Mark Dice tuossa ylläolevalla videollaan kertoo, niin aivan turha on näiden eräiden tahojen alkaa yrittää sensuroimaan mm. Youtuben sisältöä. Sillä jokainen meistä aktivisteista pistää kanavan jokainen kerta uudelleen pystyyn ja mitä enemmän sana tästä järjettömästä Youtuben sensuurista leviää eteenpäin. Niin ne vain ampuvat sillä omaan jalkaansa.

Aivan! Melkoinen ihme ettei Illuminatin cyberhaxor-iskuryhmä ennakoinut tätä.

Sellaisenkin uutisen tässä voisi vielä kertoa, että kohutun ydinaktivisti Arto Lauri on kuluneen kuukauden aikana joutunut poistetuksi Facebookista omalla nimellään jo 3 kertaa.

Se ei ole mikään ihme tai mysteeri, sillä Arto Lauri on kuuluisa kaikesta siitä spämmäyksestä jota hän teki toistuvasti lukemattomissa FB-ryhmissä. Hänesti tehtiin varmasti useita ilmiantoja Facebookille.

Loppuun vielä näyte siitä miten YouTube onnistuu pilaamaan käyttäjiensä elämän automatisoidulla tekijänoikeussopimusten rikkeiden valvonnalla, eli Content ID-palvelullaan. AngryJoe tekee arvosteluja videopeleistä. Hän haastattelee väkeä ja tekee ihan oikeasti uutta sisältöä kanavalleen. Tarkoituksena olisi elättää itseään kanavan mainostuloilla. Mutta tuo automatisoitu sisällön tunnistaminen runnoo pienet käyttäjät maanrakoon, sillä tunnistamisen jälkeen kanavan mainostulot siirretään Content ID:n löytämälle tekijänoikeuden hallitsijalle. Periaatteessa hieno systeemi. Ainoa ongelma siinä on se, ettei se toimi. Rehelliset ihmiset kärsivät, piraatit jatkavat porskuttamistaan. Kuten AngryJoe asiallisesti ja hillitysti tällä videolla esittää.


2 comments:

Jakke said...

OT, mutta tuohon content id haaraan - me teimme erään harrastuksen parissa henkilöesittelyjä ja haastatteluja. Useimmiten messuilla ja muissa tapahtumissa. Ongelmaksi nousi taustamusiikki itse tapahtumissa. Olisimme voineet vielä elää sen kanssa, että Google laittoi mainoksia, mutta aina välillä YouTube poisti koko ääniraidan. Puhuvat päät ilman puhetta ovat aika hassuja. Tietysti haastattelut olisi voitu tehdä jossain muualla, mutta siitä olisi jäänyt fiilis pois, joten lopetimme koko homman. Valittaminen kun ei auttanut yhtään.

Anonymous said...

Ole vahva! pidö pintas perkele ! elukka@olen.to