9.4.14

Sana sunnuntaille: Kunniavala

Huolestuttavia uutisia lammikon takaa, sillä Yhdysvaltalaisten sotilaiden maailmankatsomuksien kunnioittaminen on vaakalaudalla. Annetaan Restore Military Religious Freedom järjestön selittää mikä on ongelma uskonnonvapaudelle. Se selviää parhaiten järjestön kustantaman mainostaulun avulla.


Ilmoituksen mukaan uhattuna olisi vapaus sanoa vuosittaista kunniavalaa vannoessa se kuuluisa "So help me God". Oikeastaan uhattuna on ilmavoimien kadettien uskonnonvapaus, sillä kaunis perinne on täysin uhattuna. Kadettien ei ole enää pakko sanoa "So help me God" vaan halutessaan he voivat jättää sen pois valastaan. Näin tekisivät uskonnottomat tai mahdollisesti joidenkin muiden uskontojen edustajat, tai jopa ne kristityt jotka uskovat Jumalan nimeen vannomisen olevan väärin. Eli yhden uskonnon ylivalta otettiin pois kadettien seremoniasta.

Jos yhdellä uskonnolla ei ole ylivaltaa muihin nähden, niin kenelläkään ei ole tasa-arvoa. Tai jotain...

Tämä karmea tilanne saa tunteet kuumiksi mm. kongressiedustaja Pete Olsenin kauluksessa. Hän laati vastavetona aloitteen, jolloin kaikkien virkavalojen muutokset edellyttävät kongressin hyväksyntää. Näin suojeltaisiin kaikkien kadettien pakollista oikeutta vannoa Jumalan nimeen.

Vasemmiston jumalattomat liberaalipilvihipit ovat kuitenkin heiluttamassa historiankirjojaan, joiden mukaan edes kaikki maan perustajaisät eivät vannoneet valojaan "Niin auttakoon minua Jumala" toteamuksella. Jotkus sössöttävät siitä, etteivät edes kaikki USA:n sotilaskoulut (esim. West Point) käytä kunniavaloja joissa olisi uskonnollisia viittauksia. Mutta juuri tämän takia ilmavoimien kadettien pakotettu vapaus vannoa Jumalan nimeen on entistä tärkeämpi!

1 comment:

Anonymous said...

Kamalia turhasta nillittäjiä nämä militanttikristityt.