4.4.14

Yellowstone räjähtää: syylliset selvillä

Parisen päivää sitten aina yhtä luotettava Verkkomedia kertoi suomalaisille Yellowstonen kansallispuiston dramaattisista tapahtumista.

Biisonien pako Yellowstonen supertulivuoren alueelta herättää huolta

Biisonien pakeneminen alueelta, jotka on kuvattu Yellowstonen kansallispuistosta Wyomingissa on synnyttänyt huolia, että seisminen aktiviteetti alueella saattaisi aiheuttaa supertulivuoren purkauksen. Useita videoita on ladattu nettiin aivan vastikään, jossa kuvataan biisonien pakoa alueelta ''henkensä hädässä''. Asiasta käydään kiivasta keskustelua onko eläinten erikoinen käyttäytyminen enne vakaville tapahtumille. Maaliskuun 30. päivä Yellowstonea ravisteli suurin maanjäristys sitten 80-luvun, 4,8 richteriä.

Tässä vielä video biisonien pakenemisesta.



Kerrassaan huolestuttava tieto. Erittäin huolestuttavaa se olisi, jos siinä olisi perää uutisen kuvailemalla tavalla. Biisonit ovat tuttu näky puiston teiden varsilla. Varsinkin sen takia, että kansallispuiston sisältämä biisonikanta on päässyt kasvamaan yli 4000 kappaleen, joten ylimääräisiä halutaan metsästää pois.

Toki puistossa tapahtui suurin maanjäristys yli 30 vuoteen, mutta 4,8 richterin tärinä ei tuntunut puiston ulkopuolella. Puistossa tärisee jatkuvasti. Viimeisen kuukauden aikana Yellowstonessa on tapahtunut yli sata maanjäristystä.

Mutta biisonit! Varmasti ne aistivat tulen 4,8 richterin järistyksen juostessaan pois!

Paitsi etteivät ne juosseet pois, vaan takaisin kansallispuistoon. Kuten puistovartija kertoo täällä Ilta-Sanomien videolla. Ravaaminen ees taas on yleistä, kun eläimet etsivät ruokaa talven jälkeen. Kun lumet sulavat Yellowstonesta myös isot eläimet palaavat. 

Tietenkin virallinen tarina voi olla valetta alusta loppuun. Siinä tapauksessa joudun spekuloimaan mikä aiheuttaisi tulevan tuhon. Siinä tapauksessa video ei valehtele. Olemme nähneet miten biisonit juoksevat epäilyttävällä tavalla. Niiden täytyy tietää jotakin mitä me emme tiedä.

Johtopäätös: Biisonit tulevat räjäyttämään Yellowstonen! Paetkaa!

3 comments:

Anonymous said...

Delfiinit kuuluvat planeetan älykkäimpien olentojen joukkoon. Ne ovat jo jättäneet Yellowstonen; yhtäkään ei löydetty järistyksen jälkeisessä laskennassa.

Irja Viirret said...

Norsut kuulemma vaistosivat tsunamin nousun tai ehkä ne rekisteroivät maan jytinän eri tavalla kuin ihmiset, mutta nämä fantastiset elikot taitavat juosta etupäässä vain ruuan perässä ja mikäs sen helpompaa kuin kopsutella maantietä pitkin:)

Anonymous said...

http://areena.yle.fi/tv/1955216

Tiededokumentti: Eläimet ennustajina

Eläintieteilijät eri puolilla maailmaa ovat saaneet viitteitä siitä, että tietyt eläimet kykenevät ennustamaan maanjäristyksiä. Miten käärmeet, sammakot ja lehmät käyttäytyvät ennen kuin järistys iskee?