6.6.14

Homeopatia (toivottavasti) pulassa Suomessa

Eilen tapahtui jotain todella erikoista. Joudun nipistelemään itseäni pitkin päivää, jotta olisin melko suurella todennäköisyydellä lukenut oikein päivän uutisia. Ne liittyvät epäsuoralla tavalla siihen bioresonanssipuoskarointiin, joka oli pinnalla viime kuussa. Bioresonanssilaitteella havaitaan milloin mitäkin epäpuhtauksia asiakkaissa, joiden terveyttä parannettaisiin informaatiotipoilla. Nämä tipat ovat puhdistettua vettä, joihin on taltioitu tärkeää terveysinformaatiota. Taltiointi on suoritettu radiotaajuuksilla. Ei sinällään mitenkään erikoista väittämää verrattuna muihin vastaaviin huuhaa-hoitoihin markkinoilla. Samanlaisia juttuja on ollut liikenteessä vuosikymmenestä toiseen.

Kunnes se erikoinen uutinen päätyi verkkokalvoilleni: Narkolepsiapotilaille markkinoitiin vettä lääkkeenä

Sama homeopaattinen idea siitä, että vesimolekyyliin pystytään tallentamaan informaatiota on poikunut monta sovellusta vaihtoehtohoitojen maailmassa. Informaatiotipat ovat mm. raskasmetallimyrkytystä, homemyrkkyjä, sekä radioaktiivisia aineita vastaan tarkoitettu apu. Melko monipuolista litkua.

Puoskarointi on vihdoinkin herättänyt viranomaisten mielenkiinnon, ja vieläpä laittanut heidän sormensa heristelemään jonkun suuntaan. Ja vieläpä niinkin selkeässä tapauksessa kuin veden markkinoimisessa monipuolisena lääkkeenä. Savon Sanomien uutinen lähti kiertoon ja sai lööpistössä kovempaa kieltä. Ilta-sanomat puhuu härskistä huijauksesta. Iltalehti viittaa tapaukseen muuten vaan huijauksena.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on vihdoinkin näpäyttänyt ainakin yhtä näistä informaatiovettä markkinoivista tahoista. Kyseisen Method Sannan facebooksivu on tänään häipynyt netistä. Kotisivuilla on vielä katsausta muista palveluista.

Minun täytyy vain ihmetellä miksi tällä kertaa tämä yksi tapaus pääsi näinkin pitkälle valitusprosessin käsittelyssä. Perinteisen homeopatian edustajat kun ovat saaneet vuosikymmenestä toiseen kehua tuotteensa auttavan mm. koomapotilaiden herättämisestä toispuoliseen halvaantumiseen aina reumatismin kautta. Homeopaattista informaatiota sisältävää vettä/sokeripalloja käytetään känsien poistamiseen ja moneen muuhun vaivaan. Kemialliselta sisällöltään myydyt aineet eivät kuitenkaan ole sen kummempia kuin muut ei-homeopaattiset vesimolekyylit. Se informaatio vaan on siellä jossain jotenkin. Siinä missä äskeinen nuhtelu Fimean suunnalta tuli radioaalloilla tehdylle informaatiotallennukselle, homeopatiassa tuo informaation tallentaminen tapahtuu ravistamalla, tömäyttämällä ja laimentalla. Laimentamalla niin monta kertaa, ettei alkuperäistä ainetta ole enää jäljellä. Ja siksi veteen on jotenkin taltioitunut sen aineen informaatio.

Ehkä tästä informaatiotippoihin liittyvästä päätöksestä päästään joskus sen tunnetumman homeopatian terveysväittämien tarkasteluun. Pahoin pelkään, että saamme kuitenkin jonkinlaista välinpitämättömyyttä Fimealta homeopatian suuntaan.

1 comment:

MrrKAT said...

Skeptikkona ihmettelee että mikä uutinen se on että homeopaattinen tuote on vettä.
Mutta kyse olikin markkinoinnista lääketieteelliseen parantavaan tarkoitukseen ja siinä mentiin härskin rajan yli.