15.1.15

Starczewskin pitkä päivä

Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewski oli minulle tuttu tapaus vuodelta 2012. Silloin hän puolusti Raamattujen yksinoikeutta hotellihuoneiden yöpöydillä. Kristillisdemokraattien riveissä pyörinyt Starczewski on ottanut melko perusarvoisesti kantaa myös homoseksuaalisuuteen, ja vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia, mutta se tuskin oli yllätys. Mies ei noussut kansakuntamme tietoisuuteen vanhoillisten mielipiteiden takia.

Kunnes Keskisuomalaisen keskustelupalstalla osoitettiin suruvalitteluja Eero Heinäluomalle, sillä hänen vaimonsa oli kuollut vaikeaan sairauteen. Keskusteluun eksyi myös kunnanvaltuutettu, joka lämäisi pöytään heti vihjailun kuolemaan johtaneista syistä.

Elokuussa ilmeisesti alkoi?
Osanottoni molempiin!
Tämä on heinäkuulta:
Suomen Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma: Arkkipiispan anteeksipyynnölle on perusteita
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/heinal...yynnolle-on-perusteita/3525682

Tarkoituksena oli vihjailla, että Heinäluoman positiiviset kommentit homoliitoista liittyisivät vaimon sairastumiseen. Ja kukapa muu olisi tartuttanut vaimon, kuin itse Jumala. Jumala vihaa jumalattomuutta ja vääryyttä. Siksi tauti lähetettiin vaimon suuntaan. Eikä jostain syystä suoraan Eeroon, mutta tutkimattomia ovat Starczewskin teologian tiet. Tällainen kostoajattelu on melko tyypillistä alkeellisen tason jumaluskoissa, joissa kosmoksen luoja on muka kiinnostunut yhdellä planeetalla elävien eräiden kädellisten mielipiteistä, ja on valmis puuttumaan peliin jollain epäsuoralla tavalla.

Starczewski vahvisti päättelyään keskustelupalstalla näin:

Tämä lukee mm. ap Mäkisenkin Raamatussa:
Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa...
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite....=Room.+1%3A1&rnd=1420807138228

Ja:

Ollaanpa kerrankin ihan realisteja, niin kyllä Mäkinen ja Heinäluoma ja myöhemmin muut päästivät Suomen kannalta sellaisen paukun, että noteerataan ihan Yläkertaa myöten! 

Muutenkin miehen kirjoittelu on sieltä rasittavimmasta päästä raamatunlauseineen. Hän on tunnettu ongelmatapaus keskustelupalstalla, mutta tällä kertaa tuotokset nousivat palstan ulkopuolisten tietoisuuteen. Siitä alkoi kunnanvaltuutetun pitkä ja raskas päivä. Keskisuomalainen uutisoi sivuillaan käytyä keskustelua:

Kd-poliitikko: Eduskunnan puhemiehen homosympatia vaikutti vaimon kuolemaan

Starczewski vastaili toimittajan kysymyksiin.

Juhani Starczewski, oletko oikeasti sitä mieltä, että Eero Heinäluoman homomyönteisyys ja -sympatia vaikuttivat hänen vaimonsa sairastumiseen ja kuolemaan?
Raamatun vastainen toiminta ei varmasti ole ollut heille (Mäkiselle ja Heinäluomalle) siunaukseksi. Kaikella on syy-seuraussuhteensa, ja eihän se siunaus ole, jos puoliso sairastuu ja kuolee.

Hän ei perunut vihjailuaan. Kohun kiihtyessä Starczewski sentään ymmärsi esittää jonkinlaisen anteeksipyynnön. Se oli käytännössä valittelua siitä, ettei vihjailu Jumalan vihasta ollut juuri siinä tilanteessa korrektia. Yksityisesti hän on tietenkin yhtä vannoutunut ajatuksestaan, kuten vapaassa maassa saakin olla.

Kristillisdemokraatit tekivät nopeasti pesäeron Starczewskin kirjoittelusta. Puoluesihteeri Asmo Maanselkä totesi sen loukkaavaksi hörhöpuheeksi. Starczewski sai potkut puolueen jäsenyydestä.Loppu hyvin, kaikki hyvin. Paitsi itse joudun ihmettelemään miten mies oli alunperin saanut tarpeeksi kannatusta päästäkseen noinkin pitkälle uralle poliitikkona. Kunnes muistan, että Gordon Klingenschmittin kaltainen uskovainen ja demonienmetsästäjä pääsi Coloradon edustajainhuoneeseen viime vaaleissa. Kaikki on mahdollista. Mahdollinen kansanedustajan ura Starczewskille aukenisi Muutos2011-puoleen riveissä. Hirvisaari tarvitsee vierelleen miehen, joka saa Hirvisaaren näyttämään hillityltä filosofilta. On kuitenkin ilo huomata, että Starczewskin ajatukset herättivät nopeasti ja jämerästi vastalauseita Kristillisdemokraattien suunnalta.


Starczewski oli yllättynyt ja surullinen potkuistaan. Vastaisuuden varalle voin antaa pienen vinkin. Aivan kaikkea ei tarvitse kirjoittaa internettiin kaikkien luettavaksi. Satunnaisena ja asiaan mitenkään liittymättömänä esimerkkinä; jos ajattelet jonkun henkilön olevan täysin seonnut höyrypää, jonka sanomiset saisi tunkea sulkijalihasten pimeämmälle puolelle, niin älä välttämättä kirjoita sitä keskustelupalstoille. Ainakaan omalla nimelläsi.

7 comments:

RH said...

Huomioikaa nyt kaikki sp-neutraalin al-lain puolesta puhujat; jos teille tulee jotain kremppaa tai vastoinkäymistä, niin se on nyt sitten sitä jumalan vihaa. Muilla jotain muuta.

Irja said...

Ei Jumala vihaa ketään, ihmiset vihaavat toisiaan ilman Jumalaa, mutta joskus tuntuu he että vihaavat myös Jumalan kanssa:) Raamattu on vähän omituinen kirja, joka ei välttämättä aukea mitenkään päin järjellä ajatellen ja halutessaan sieltä löytää esimerkiksi lauseen "Jumalaa ei olekaan":)

Juha Haataja said...

Näköjään Lehtikin tarttui tähän. Satiiri on vaikea laji.

Anonymous said...

Arvelen, että sammakkofarminsa otukset vapaaksi päästäessään Starczewski pyrki saamaan julkisuutta Jyväskylässä 8.2.2015 järjestettävälle Kolmannen Valtakunnan Raamattu-farssille, jonka Primus Motor hän on.

Julkisuutta tuli Jumalan Kosto -lausahdusten ansiosta, ja aivan taatusti tosiuskovaiset Israel-fanaatikot saapuvat sankoin joukoin marssimaan Juhanin falangissa Jyväskylän kaduille.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"Starczky" innoitti kyllä.

PeP said...

Olin vielä kolmisen vuosikymmentä sitten vakaumuksellinen kristitty.
Tämän herran kaltaiset tyhjäpäät alkoivat kuitenkin kommentteineen aiheuttaa sovittamatonta ristiriitaa uskon ja järjen välille. Pitkän ja monivaiheisen henkisen painiskelun jälkeen järki lopulta voitti.

KD puolueen reagointi voidaan toki nähdä positiivisena, mutta kun vaaleihin on 33 kk, niin kaltaiseni kyynikon
skeptisyysmittari heilahtaa ainakin oranssille, jos ei ihan punaiselle.

Anonymous said...

Itse olen tunnustavana kristittynä ja ev.lut. kirkon jäsenenä todella pahoillani siitä, millaisen kuvan Starczewskin toiminta antoi uskovaisista. En koe missään määrin samaistuvani häneen, vaikka samaa uskontoa edustammekin. Valitettavasti tämä kuitenkin (taas) kaatuu myös meidän muiden uskonnollisten ihmisten niskaan.