18.1.15

Tappavaa taikauskoa Tansaniasta, vaihteeksi hyvä uutinen

Afrikka, tuo mysteerinen manner. Sieltä kuuluu välillä kummia ja kauheita. Toistuvasti joudun lukemaan uutisista ja raporteista miten ihmisten elimiä kerätään raaka-aineiksi taikauskoon perustuvien rituaalien takia. Eikä kyseessä ole vapaaehtoinen elintenluovutus. Haluttua kamaa ovat olleet albiinojen elimet. Varsinkin Tansaniasta on kantautunut karmeita uutisia. Kuten myös Ugandasta.

Onneksi horisontissa kajastaa pientä edistystä. Tansania on vihdoinkin kieltänyt noitatohtorit. Albiinoista ei saisi enää rakentaa onnenamuletteja. Viimeisen kolmen vuoden aikana noin 70 albiinoa on tapettu noitatohtorien tuotevalikoimien täydentämiseksi. Samassa ajassa vain kymmenen ihmistä on tuomittu murhista. Myös juuri haudattujen albiinojen ruumita käydään ryöstämässä. Valitettavasti tuoreen materiaalin keräämisestä saa isommat rahat, joten ihmishenkien menetys tulee jatkumaan siellä missä poliisi ei pääse valvomaan ja suojelemaan ihmisiä.

Kysyntä on kova. Materiaaleista ollaan valmiita maksamaan tuhansia dollareita. Se on valtavan houkutteleva summa köyhälle miehelle, jolla on kirves valmiina. Materiaalien huikea arvo tarkoittaa myös sitä, että niitä haluavat tahot eivät löydy yhteiskunnan pohjalta vaan vaikutusvaltaisilta paikoilta.

1 comment:

Tom Kärnä said...

Hienoa, että jotain edistystä kajastaa.