2.9.15

Pekka Reinikainen ja Ateismin arvoitus

Vaihteeksi tarkastelen mitä vanha tuttuvamme lääkäri Pekka Reinikainen puuhailee. Hän on nuoren maailman kreationisti, joka uskoo maailmanlaajuiseen vedenpaisumukseen. Ja ottaa muutenkin Raamattunsa kirjaimellisesti kaikissa sopivissa tilanteissa.

Reinikainen kirjoittelee ahkerasti Seurakuntalainen -lehden sivuilla. Netissä on luettavissa useampi tuotos joissa valistetaan kansaa luomisopin hienouksista. Tänään vilkaisin miten hän selittää ateistien uskonnottomuutta:

Miksi Jumalaan ei uskota?

Se alkaa juuri sillä lainauksella Uudesta testamentista jolla harras uskovainen voi kääntää epäloogisuuden, tiedon puuttumisen ja vastakkaisen todistusaineiston aina itselleen uskoa vahvistavaksi asiaksi. Kyseessä on tietenkin Paavalin kirje korinttolaisille:


”Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat” (1Kor.1:21).

Juuri tuolla ja viereisillä jakeilla mm. ateisti Peter Mosley perusteli valintaansa Raamatun huonoimmasta kohdasta. Entä miten Reinikainen sitten kuvailee Jumalaan uskomisen puutetta? Miten kreationisti selittää muilla uskovaisille uskonnottomien maailmankuvaa? En yllättynyt lukiessani, että ateismini on vain Jumalan luomistyöltä silmien sulkemista.

Valitettavasti moni tämän päivän kristitty liittyy ateistien kuoroon ja toistaa kertosäettä: ”ei Jumalan olemassaoloa voi todistaa”. Tämä on täysin Raamatun vastainen väite (Room.1:19s.). Luomakunnan suunnittelu on ilmeistä. Alkusolusta – Aadamiksi evoluutiota sen sijaan ei voi todistaa. Luonnossa havaittava muuntelu eli evolutionistien ”mikroevoluutio” ei sitä todista, vaan aivan päinvastoin, se on väkevä todiste ennakoivasta suunnittelusta.

Sitten ripaus Jeesusta.

Kuka Jeesus on?
Jumala itse meni Jeesuksessa ristille kuolemaan pelastaakseen sinut. Mikään muu uskonto ei sisällä näin mykistävää rakkauden sanomaa. Luoja nöyrtyi ristille, kärsi suunnattomat tuskat ja on edelleen maailman pilkatuin Ihmisen Poika.

Tässä selityksessä minua on aina häirinnyt se, ettei uhrausta oikeastaan edes tapahtunut. Jos Jumala oli ikuinen ennen Jeesusta ja on sitä vielä Jeesuksen kuoleman jälkeen, ja Jeesus vieläpä heräsi takaisin kuolleista elämään ikuista elämää Taivaassa, niin mikä se uhraus sitten oli? Jumala eli hetken kuten muut ihmiset ja teloitettiin kuten niin moni muu tällä planeetalla. Uhrausta olisi ollut Jeesuksen jättäminen kuoliaaksi, eikä vetää takaisin Taivaaseen. Ehkä ajattelen asiaa liian materialistisesti. Ja miten helv- hitsissä tuosta saadaan rakkauden sanomaa? Hedonistisena ateistina tulkitsisin rakkaudeksi Jeesuksen pelastamisen kidutukselta ja kuolemalta, mutta sitä ei ainakaan Raamatun mukaan tapahtunut.

Luonnossa kaikille ilmeinen lakien pysyvyys, fysiikan matemaattisuus, taivaankappaleiden järjestys, ihmisen omatunto ja tietoisuus sekä Jeesuksen luomistyössä ilmenevä nerokas suunnittelu, ovat erittäin tärkeitä uskon vahvistajia
Ne eivät kuitenkaan vakuuta henkilöä, jonka maailmankuva on sementoitu evoluutioon. Hänelle evoluutio on tosiasia, jonka valossa kaikki on tulkittava. Vaikka kaikissa Jumalan luomistöissä lukisi ”Made in Heaven” – ”Valmistettu Taivaassa”, sillä ei olisi merkitystä. Evolutionistit tulkitsisivat tekstin sattumanvaraiseksi aineen ominaisuudeksi.

Mielikuva on väkevä, mutta jatkan sen kommentoimista heti sen jälkeen kun sieltä luonnosta oikeasti löydetään "Made in Heaven - Valmistettu Taivaassa, takuu 2 vuotta" merkintöjä.
He ovat sokeita sille tosiasialle, että luonnossa havaittava tieto on merkkijärjestelmällä välitetty viesti, joka aikaansaa tarvittavan toiminnan. Tämä merkkijärjestelmä sisältää muokkaus-, korjaus- ja kääntämistoiminnot ja sen alkuperä on tieteelle tuntematon. DNA:ta ei synny itsestään eivätkä tarvittavat solun koneistot synny ilman sen viestiä.

Tuota vastaan en väitä mitään. Totean vain, ettei se itsessään vielä kerro merkkijärjestelmän tulleen Jumalalta.

Seuraavaksi Reinikainen kaivaa tuekseen ihan tieteellistä kamaa. Tutkijat ovat löytäneet satoja miljoonia vuosia vanhoja polymeeriketjuja, tarkemmin sanottuna kitiiniä. Se on vahvaa materiaalia, jota löytyy niveljalkaisten ja hyönteisten kuorista.

505 miljoonaa vuotta vanha ”Hesburger”?  Vaikka evolutionistille näyttää tieteellisen artikkelin 505 miljoonaa evoluutiovuotta vanhasta kitiinistä, sillä ei välttämättä ole mitään vaikutusta. Hän keksii kyllä jonkin selityksen miksi se on jäänyt bakteereilta syömättä tai muuten hajoamatta. Luomiseen uskova kyllä ymmärtää, että kitiinin kaltainen bakteerin ”Hesburger” ei jää niiltä syömättä

Artikkelilla on kyllä vaikutus evolutionistille. Reinikainen tarjoaa tuekseen Naturen artikkelia kitiinin löytämisestä (joka on lopulta paljon mielenkiintoisempi ja opettavaisempi kuin hänen kirjoituksensa). Kuinkas sattuikaan, tutkijat eivät löytäneet mitään jälkiä bakteerien mässäilystä kyseisen fossiilin kohdalla. Se oli erittäin hyvin säilynyt kappale. Nature kertoo yksityiskohtaisesti miten tutkijat eristivät, värjäsivät ja käsittelivät muinaisen merisienen fossiilia. He löysivät jälkiä kitiinistä, mutta evoluutiopropagandan mukaisesti DNA oli haihtunut ajat sitten pois fossiilista.

Reinikaisen kannalta on mielenkiintoista, että kitiiniä ei löydy kaikista vastaavista fossiileista. Aivan kuin sen säilyminen edellyttäisi erinomaisia ja harvinaisia olosuhteita.

Loput Reinikaisen kirjoituksesta ovat niitä tuttuja kreationistien pointteja, mutta pari on kommentoimisen arvoisia. Ei niinkään fiksun kommentoimisen.

Evoluutio on uskonto myös siitä näkökulmasta, että se perustuu luonnonlakien vastaisiin ihmeisiin
Alkuräjähdys on lämpöopin 1. pääsäännön vastainen ihme. Sen jälkeen pitäisi seuraavaksi ylittää hetkeksi valon nopeus. Kun on saatu tyhjästä kaasua aikaan, sen pitäisi tiivistyä taivaankappaleiksi ja sadoiksi miljardeiksi galakseiksi. Kaasulla ei ole tapana tiivistyä ja galakseja koossa pitää tuntematon ”pimeä aine”. Maailmankaikkeudesta 96% on edelleen tuntematonta ’pimeää ainetta ja energiaa’.

On aina yhtä hauskaa katsella miten kreationisti valittaa, jos joku muu turvautuu ihmeisiin.

Maailmankaikkeus on lämpöopin 2. pääsäännön vastainen, sillä se on täynnä järjestystä ja käyttökelpoista energiaa. Big bang olisi tietysti saanut aikaan suurimman kuviteltavissa olevan epäjärjestyksen. Mistä järjestys on peräisin? – – Painovoima vastaisi maailmankaikkeuden järjestyksen luomisesta Stephen Hawkingin mukaan.

Ja juuri painovoima näyttäisi luovan ilman älyä tähtiä, planeettoja, tähtijärjestelmiä, jne. Ne ovat järjestäytyneitä ja muodostuvat ihan itsestään ajan myötä. Tähtien sisällä on järjestystä, toimintoja ja monia hienouksia. Kuitenkin voimme havaita tähtien niiden eri kehitysvaiheissa. Tuskin Reinikainen on väittämässä, että näemme Jumalan itse säätämässä ja ohjaamassa tähtien muodostumista ympäri universumia. Jos tähden kaltaiset systeemit muodostuvat ilman suoraa älykästä ohjausta, niin miksei sitten muuallakin.

Seuraava ihme olisi solun syntyminen, joka on vastoin kaikkea mitä kemiasta ja fysiikasta tiedetään. Mistä solujen sisältämä tieto ja sen tallennusjärjestelmä ja elämän merkkijärjestelmä (DNA) tulivat tai miten suvullinen lisääntyminen kehittyi, sitä ei tiedä kukaan. Nämä eivät ole mitään ”pikkujuttuja, jotka tieteellinen tutkimus ratkaisee huomenna”. Listaa voisi jatkaa.


Elämän synty on mysteeri. Sitä ei voi kieltää. Mysteerin realistisin vastaus on toistaiseksi "emme tiedä". Reinikainen ja kumppanit eivät tyydy tähän. Heille vastaus God did it.

Ja tähän intoni lukea Reinikaista loppui. Ehkä jaksan lisää muutaman kuukauden kuluttua.

3 comments:

AnoMatti said...

Reinikaisen teksteissä ei ole mitään uutta, ne ovat loppujen lopuksi samaa Points Refuten A Thoudand Times roskaa mitä häneltä ja kreationisteilta yleensä saa odottaakin.

Anonymous said...

Mikähän on kreationismin kohtalo Suomessa kun Pekasta ja parista muusta korkeammin koulutetusta alan konkarista aika jättää?

Jäljelle jäävillä ei ole paljoa sitä tieteen kaapuun puettua auktoriteettiä, jota kreationismi kuitenkin kaipaisi, jos aikoo uusia sydämiä valloittaa.

Veikkaisin, että postikorttitaiteilija ei ole kovin vankka auktoriteetti näitä ajatuksia ihmisille myytäessä. Tai pitkäaikaistyötön rakennusmies.

Niin kuin nämä koijarit tiedettä vastustavatkin, ne tarvitsevat kipeästi tieteen puolelta titteleitä omaa sanomaansa arvovaltaistamaan. Se on hieman koomista.

Naapurin kissa said...

En voi taaskaan välttyä vaikutelmalta että Reinikaisen oma usko on kriisissä ja miesparka joutuu kirjoittamaan vakuuttelujaan ennen kaikkea itselleen.