13.12.15

Aurinkopaneelit VS Demokratia

Woodlandin kaupungista kantautui kummallisia uutisia. Valtuuston äänestyksessä päätettiin tuleeko paikkakunnalle uusi aurinkopaneelifarmi. Asukkaiden huolenaiheet olivat kuin viime vuoden pilauutisesta. Silloin satiiritekstissä pelättiin aurinkopaneelien imevän auringonvalon pois Auringosta. Selkeästi pelkkää vitsiä, jota kukaan ei voisi ottaa vakavissaan.

Jouduin tarkistamaan eritavoilla olisiko tämä tuorein tapaus myös satiiria. Ei ollut. Uutinen on oikeassa Roanoke-Chowan paikallislehdessä. Ja siinä mainittujen valtuustonjäsenien nimet ovat kohdallaan. Kaikki Woodlandin kansalaiset eivät vain ole perehtyneet pelkäämänsä teknologian saloihin.

Realistinen huoli liittyi kiinteistöjen hintaan. Sähkövoimala ei nostata naapuruston arvoa. Kuka hullu haluaisi asua turvallisen, äänettömän ja ympäristöystävällisen keskuksen vieressä.

Ei-niin-realistinen huoli kuultiin eläkkeelle jääneen opettajan suusta. Jane Mann oli huolestunut fotosynteesistä. Aurinkopaneelien toiminta estäisi sen. Mann oli kuulemma tarkkaillut miten kasvit muuttuvat ruskeiksi aurinkopaneelien ympäristössä. Lopulta ne kuolevat, koska eivät enää saa auringonvaloa.
Bobby Mann ilmaisi samanlaisen huolen teknologiasta. Aurinkopaneelien rakentaminen tappaisi kaupungin, kun nuoret muuttavat niitä karkuun.

Onneksi järki voitti, kun valtuusto äänesti asiasta. Ei kun hetkinen, päätös jättää paneelit rakentamatta meni läpi ääni 3-1. Woodland pysyy toistaiseksi turvassa aurinkopaneelien vaaralta.

Toistaiseksi. IsoAurinko ei kuitenkaan unohda tätä petosta.1 comment:

AnoMatti said...

Ymmärtääkseni valtuuston syy jättää tuo rakentamatta oli kuitenkin taloudellinen, joten vaikka tarina hauska onkin niin se ei ole ihan täysin tarkka.