21.12.15

Maryam Namazie ja Goldsmithsin jälkipyykki

Maryam Namazien luento noin kuukausi sitten herätti mielenkiintoa ympäri internettiä. Luennon nimi oli Apostasy, Blasphemy & Free Expression, In the age of ISIS. Aiheena ollut islamismin ilmiö veti yleisöön yliopiston Goldsmiths Islamic Societyn jäseniä. Heidän reaktionsa luentoon oli kaikkea muuta kuin kohtelias. Käytös tallennettiin ja ladattiin kaikkien katseltavaksi YouTubeen. Videota vaadittiin poistettavaksi yliopiston opiskelijayhdistyksen toimesta, mutta vahinko oli jo tapahtunut.

Käytöksellä oli seuraamuksia. Islamic Societyn järjestämät vierasluennot joutuivat tarkastelun alaiseksi. Näiden puhujien joukossa oli sellaisia tapauksia kuten Hamza Tzortzis. Seksuaalivähemmistöjen tuomitsemista ei onneksi katsota hyvällä yliopistossa. Kulmakarvoja on nostattanut Tzortzisin puheissa kerrotut perustelu sallitusta yhdynnästä 9-vuotiaiden tyttöjen kanssa.

Tarkasteltavaksi päätyi myös heidän puheenjohtajansa Muhammed Patelin nettikirjoittelut. Patel oli twiittaillut homoseksuaalisuudesta vähemmän mairittelevaan sävyyn. En toista kirjoituksia täällä, mutta todettakoon hänen saaneen potkut yhdistyksensä johdosta joulukuun 9. päivä. Patel julkaisi anteeksipyynnön twiittauksistaan. Vihapuhe ei kuulu yliopistoon, sanottiin yhdistyksen suunnalta. Ja hyvä niin.


No comments: