28.9.16

Aito Syysjuhla ja uutisia Mika Niikolta

Aito avioliitto järjesti pienen kulkueen viime lauantaina Helsingissä, kaikkien muiden mielenosoitusten joukossa. Heitä ei välttämättä olisi huomannut päivän isompien kulkueiden seasta. Väkeä kerääntyi paikalle n. 70 - 100 kappaletta pitkin päivää, kun he marssivat säätytalolta kansalaisaukiolle. Se oli mielestäni ihan hyvä saavutus heiltä. Määrä on about sama kuin aktiivisia keskustelijoita Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia -ryhmässä. Aito avioliitto ry:n Valheenpaljastuskoneen YouTube-kanava esittelee minkälaista meininkiä siellä oli.Kulkueen jälkeen ohjelmassa oli se etukäteen hehkutettu syysjuhla, jossa puhujana olivat mm. professori Tapio Puolimatka ja Suomeen kutsuttu perhesosiologi Mark Regnerus. Olin ostanut ian erikseen lipun tätä tapahtumaa varten.

En kuitenkaan päässyt paikalle penkkiin tekemään muistiinpanoja, sillä toivuin vielä viikolla tapahtuneesta kuumeilustani. Sen sijaan söin sushia ja hörpin hyvää teetä. Mikä oli ihan mieluisa vaihtoehto Tapsan ja Markin kuuntelulle. Varmasti Regneruksen visiitti toi monella AA-aktiiville uutta tietoa. Luotan siihen, että Aito avioliitto -väki tekee jonkinlaisen päivityksen  julkisuudessa käyttämilleen väitteille. Lopulta vain sillä on väliä minkälaista diskurssia he yrittävät käydä kansalaisaloitteensa edistämiseksi. Eikä sillä mitä he rupattelevat keskenään.

Kansalaisaloitteen eteneminen nykyisen eduskunnan käytävien sisällä etenee prosessin edellyttämällä tavalla. Se on parhaillaan valiokunnan mietinnän alaisena, mutta ei ole itsestäänselvää, että se päätyy mietintönä äänestettäväksi eduskunnan saliin. Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko nimittäin kertoi aloitteen kohtaamista ongelmista. Hän osallistui Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia ryhmän keskusteluun aiheesta. Niikko totesi, että valiokunnassa on erimielisyyttä siitä tehdäänkö tuollainen mietintö. Jos sitä ei tehdä, niin edessä ei ole äänestystä eduskunnassa. Kansalaisaloite tyssäisi siihen. Itse toivon, että se saisi äänestyksen salissa.

2 comments:

RH said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Käsittääkseni kaikista kansalaisaloitteista joka tapauksessa äänestetään/käsitellään eduskunnassa, oli valiokunnan mietintö sitten sitä puoltava tai hylkivä. Valiokunta lähinnä vaikuttaa siihen, minkälaisesta asiasta kansanedustajat päättävät. Tutkin asiaa joitakin vuosia sitten, kun ajoittain on esitetty epäilyjä siitä, että kansalaisaloitteiden matka torpattaisiin virkamiesten toimesta, ja mielestäni löysin eduskunnan julkisista pöytäkirjoista käsittelytulokset kaikista siihen mennessä riittävän äänimäärän keränneistä aloitteista.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaisaloite#Eduskunnalle_luovutetut_kansalaisaloitteet