30.9.16

Homeopatia pulassa Englannissa

Näitä hyviä uutisia homeopatian kohtalosta tulee toistuvasti vuodesta toiseen. Yritän parhaani mukaan nostaa niitä esille myös Suomessa, jotta kotimaiset homeopaatit tulevat tietoiseksi siitä mitä heidän suosimalleen uskomushoidolle tapahtuu saarivaltakunnassa. Perinteisesti se on ollut siellä kovassa huudossa. Onhan siniveristen joukossa kyseisen taikaveden vannoutuneita kannattajia. Terveydenhuollossa on peräti annettu rahallista tukea homeopaattisten valmisteiden kustannuksissa. Jopa suomalaiset homeopaatit ovat vedonneet puheissaan siihen, että Englanissa heidän juttunsa on ihan virallisesti arvostettua hoitomuotoa. Ei kuitenkaan enää kauaa, sillä mm. homeopaattisia sairaaloita on lopetettu.

BBC kertoo, että taas uusi sairaanhoitopiiri on poistamassa rahoituksestaaan homeopaattiset valmisteet. National Health Servicen piirissä yhä harvempi jakaa siivun budjetistaan tälle uskomushoidolle. Wirralin hoitopiirissä harkitaan rahoituksen lopettamista. Liverpoolin vastaava hoitopiiri lopetti rahoituksen tämän vuoden alkupuolella. Mielipidemittauksissa yhä useampi haluaa jättää homeopatian lääketieteellisten hoitojen ulkopuolelle. NHSn omissa arvioissa homeopatian hoitoteholle ei löydy näyttöä.

Kaikesta tästä huolimatta homeopaatit tietenkin jatkavat toimiaan. Jatkossa se vaan tapahtuu ilman veronmaksajien antamia tukirahoja. Ja hyvä niin.

No comments: