4.1.17

2016 on kuollut, kauan eläköön 2017

Vuosi 2016 jäi taakse. Hyvä niin. Yksityiselämässä vuosi oli alamäkeä, joka heijastui myös blogini hiljaisuutena. Kokeilen olla virkeämpi tänä vuonna. Vuorossa on lähes pakollinen katsaus siihen mitä epäihmettä blogissani tapahtui viime vuonna.

Kolmanneksi suosituin tuotos oli Pentti Oinosen raiskausskandaali. Yritin tulkita silloisen päivän räväköitä otsikoita, kun Oinosella oli menossa jännittävä meno. Poliisit liittyivät asiaan. Siis Oinoseen. Ei minuun. Tarkoituksena ehkä myös ottaa metana (metamaisesti?) kantaa huomiohakuisten otsikoiden vallannousuun.

Toiseksi luetuin bloggaus oli WDDTY eli MLEKS on täällä ja minä olen vihainen. Mitä lääkärit eivät kerro sinulle lehti rantautui tuoden mukanaan runsaasti terveystiedoksi väitettyä huuhaata. En ole ostanut MLEKS lehteä tuon ensimmäisen numeron jälkeen. Eikä se onneksi tule helposti vastaan lehtipisteissä.

Suomalaisten tietoisuuteen sinkoutui luetuimpana Huijaus: Suomalainen metodi.  Kyseisen valuuttatreidaushuijauksen mainokset pyörivät vieläkin netissä. Sekä sen "vain kutsutuille tarkoitettu" kotisivu toimii. Uhreja riittää kun luvataan satoja tuhansia euroja ilmaiseksi ja ilman riskejä.

Kommentteja kirjoituksiini ilmestyy tasaisella tahdilla. En vaan kovin helposti löydä energiaa/aikaa vastailla niihin. Usein kommenttiketjun ekosysteemi lähtee ilman minua käyntiin, kun ihmiset kinastelevat. Se on vain hyvä asia.

Facebook-ryhmän jäsenmäärä jatkaa myös tasaista paisumista. Tällä hetkellä 3756 kpl. Sinne ei eksy kovin helpolla kreationisteja, Aitoavioliittolaisia tai homeopaatteja. Mikä on sääli.

Järjestän säännöllisen satunnaisesti arvontoja, joissa voittaja pääsee valitsemaan itselleen jonkinlaisen kirjapalkinnon. Ryhmän moderoinnissa on siirrytty aina vaan tiukempaan linjaukseen. Jäsenmäärän nousu tarkoittaa runsaasti eri aiheiden aloituksia. Usein jopa täysin blogini aiheista sivuun. Tai aloitukset ovat niin selkeää gr8 b8 m8, I r8 8/8 trollausta, että on fiksumpaa panostaa rakentavampaan keskusteluun. Maahanmuutto-jutut rajattiin omaan lankaansa viemästä tilaa pääaiheilta. Trumpin nousu aiheutti myös trumpnadon viesteissä, mutta se osoittaa onneksi laantumisen merkkejä.

Palautteen mukaan PA-ryhmä on sekä Social Justice Warrior -kilta että islamofobisten temmellyskenttä. Väkeä on lähtenyt pois ja he ovat marssineet kaikkiin ilmansuuntiin. Tärkeimpänä tavoitteena meillä on kuitenkin yrittää hillitä keskustelujen purkautumista pelkäksi digisonnan viskomiseksi. Eikä se ole helppoa, koska tämä on internet.

4 comments:

PeP said...

Olen seurannut blogiasi jo joitain vuosia. En muista kauanko. Viime aikoina ainoakaan artikkeli ei ole jäänyt lukematta ja aina olen pitänyt lukemastani ainakin sen verran, että positiivisen puolelle heilahtaa; ja joskus melkein tappiin. Facea minulla ei ole, eikä varmaan tule.Muutenkin mnee liikaa aikaa koneella.

Jatka samalla mallilla. Tsemmpiä tulevalle vuodelle.

Anonymous said...

Itse lähes alusta asti blogia seuranneena ja facebook ryhmään ensimmäisten joukossa liittyneenä poistuin sieltä siinä vaiheessa, kun ryhmässä alettiin sensuroida järjestelmällisesti kaikki feminismiin kriittistä suhtautumista sisältävät artikkelit. Kyseinen toimintatapa on tyypillisempää internetin samanmielisille kaikukammioille eikä edusta sellaista tietämyksen lisäämiseen tähtäävää avointa keskusteluilmapiiriä jota haluan itse skeptisissä piireissä tukea.

Jatkanen kuitenkin blogin lukemista, ainakin niin kauan kunnes oikean laidan määrittelylistaan ilmestyy tuo f-sana.

Anonymous said...

Toivomus lukijalta, joka ei Ole facessa: Voisitko seurata ja kommentoida hiukan useammin kreationisti Pekka Reinikaisen blogeja seurakuntalainen.fi -ssa? Kaikki kristityt eivät ole kreationisteja mutta PR:n kirjoituksia luetaan ja niihin myös luotetaan niillä tahoilla, joissa ei haluta hyväksyä evoluutiota.

Anonymous said...

Hmh. Harmi, että en pääse seuraamaan Facebook-ryhmää. Oma Facebook-sivuni oli (omasta tahdostani) jonkin aikaa suljettuna, johtuukohan siitä, että en enää pääse ryhmään, enkä edes löydä sitä hakusanoilla.