18.1.17

Cicret ranneke ja epäilyttävä aikataulu

Captain Disillusion jatkaa upeiden videoiden valmistamista. Kapteenin Youtube-kanavalla on useita videoita, joilla esitetään miten suosituilla videoille tehdyt temput ja uskomattomat näkymät eivät aina olekaan sitä miltä ne ensivilkaisulta näyttävät. Captain Disillusion on pakollista yleissivistystä digikaudella eläville skeptikoille. Jos et jostain syystä ole aikaisemmin tutustunut kapteenin videoihin, niin onneksi olkoon tästä päivästä.

Uusin saaga osoittaa, että skepsismi ja kritiikki kannattaa.

Cicret ranneke keräsi joukkorahoitusta. Ranneke on tulevaisuuden teknologiaa tänään. Se mahdollistaa multimedian tarkastelun ilman likaantuvaa kosketinnäyttöä tai särkymiselle herkkiä ruutuja. Ranneke heijastaa ranteen iholle näytön, jota käytetään koskettamalla. Liiketunnistin laskee mitä kohtaa sormi kohtee ja näin rannekkeen tietokone tietää mitä käyttäjä haluaa tehdä. Ranneke olisi tabletin ja älykännyn korvike. Se ei vaatisi mitään mullistavaa uutta teknologiaa, sillä kokonaisuuden tekniikka on jo olemassa. Kosketusnäyttöjä laserilla mille tahansa pinnalle on jo todellisuutta scifi-leffojen ulkopuolella. Tarvitaan vain tietotaitoa yhdistää kaikki toimivaksi kokonaisuudeksi. Ja hieman rahallista tukea uutta tuotetta odottavilta ihmisiltä. Sinällään tuotekehittelyssä ei näyttäisi olevan mitään mahdotonta.

Tässä Cicretin virallinen konseptivideo.Ehkä näitkin tuon videon jossain vaiheessa vuoden 2014 jälkeen.

Captain Disillusion selittää miksi tarina ei olekaan niin hienoa mitä Cicretin tekijät ovat luvanneet. Hienous karisee heti kun muistamme miten fysiikka ja valaistus toimivat. Projektorista riippumattomat tekijät rajaavat miten hyvin se näyttäisi mustat ja tummat kohdat. Tumma iho olisi kaikkea muuta kuin hyvä alusta heijastetulla kosketusnäytölle. Lisäksi päivänvalo tekisi ruudun näkemisestä vähintään haastavaa hommaa.

Hiki voi nousta tuotteeseen sijoittaneiden otsille, kun he muistavat, ettei Cicretillä ole mitään velvollisuutta koskaan toimittaa toimivaa ranneketta.Captain Disillusion uskoo kaikesta huolimatta rannekkeeseen. Hän sijoitti maksisumman 250 dollaria, joka sivustolla näkyvän aikajanan mukaan takaa rannekkeen vuoden 2016 loppuun mennessä. Miten siinä sitten kävi?Aikajanaa päivitettiin kertomaan, että protyyppi postitetaan sijoittajille tämän vuoden alkupuolella. Ja sitten aikajana poistettiin sivustolta. Ja kommenttien kirjoittaminen on poistettu sivustolta. Ja sijoituskampanja lopetettiin, sillä keräyksen maali oli saavutettu. Mutta projekti jatkuu. Kuulemma beta-testaajat pyörittelevät parhaillaan rannekkeita ranteissaan.

Ehkä sieltä joskus putkahtaa esiin upea monitoimiranneke.

No comments: