12.1.17

Trumpin rokotevastaisuus näkyy taas

Donald Trump astuu muutaman päivän kuluttua virkaansa USA:n presidenttinä. Luvassa on nimityksiä tärkeisiin virkoihin. Ne ovat herättäneet pelkoa ja inhoa. Tänään otsikoissa pyöri Robert F. Kennedy Juniorin nimi. Hänestä tehdään näillä näkymin rokoteturvallisuuspaneelin puheenjohtaja. Sama äijä oli (ja varmaan on vielä) sitä mieltä, että rokotteissa ollut tiomersaali (eli etyylielohopea) aiheuttaa autismia. RFK Jr on myös vihjaillut Centers for Disease Control and Preventionin rokoteturvallisuuspaneelien olevan korruption turmelemia. Hän kirjoitti hallituksen salaavan rokotteiden ja autismin välistä yhteyttä. Siksi ei ole löytynyt todisteita rokotteiden ja autismin yhteydestä, MOT. Rokotevastaisten omassa Autism One tapahtumassa vuonna 2013 hän vertaili rokotteiden käyttöä ja suosimista natsimenoon. Rokotteita antavat lääkärit ovat hänen mielestään verrattavissa keskitysleirien vartijoihin. Kun asiasta muistuttaa RFK Junioria, niin hän väittää ettei puhunut mitään sellaista. Eikä suostu julkaisemaan puheensa nauhoituksia, joilla päättää syytökset natsivertailuista.  Scientific American kertasi RFK Jr:n rokotevastaisen historian.

Eikä rokotteiden vaaroista varoittaminen aka rokotevastaisuus ole uusi juttu Trumpille. Hän twiitannut ja puhunut useaan otteeseen viime vuosina mm. siitä, että rokotteiden lukumäärä on liian suuri ja rokotteet aiheuttavat autismia. Trump on myös julkisesti kaveerannut Andrew Wakefieldin kanssa. Eli RFK Jr:n nimittäminen johonkin rokotteisiin liittyvään ei ole mikään iso yllätys.

Kennedy Jr on kirjoitellut ja kampanjoinut pitkään rokotteiden vaarallisuudesta. Koodisanoina on käytetty mediaystävällisiä termejä kuten turvallisemmat rokotteet

Trumpin teot sujauttavat rokotevastaisuuden näkyvälle paikalle hallinnon lääketieteeseen liittyvissä piireissä. Aihe vaatisi alan asiantuntijoiden tietoa ja kokemusta, joten radiojuontajana ja lakimiehenä itsensä elättänyt RFK Jr ei herätä luottamusta päätösten tasoon. Emmekä vielä tiedä minkälaista väkeä Trumpin kaudella lopulta päätyy päätöksiä tekeviin lautakuntiin.

Joudumme odottamaan jännittyneessä lepotilassa miten RFK Jr ja Trump politikoivat rokotteisiin liittyvissä asioissa. Tai ehkä RFK Jr ja Trump perehtyvät siihen mitä tieteellinen tutkimus kertoo rokotteiden turvallisuudesta? RFK Jr:n ideologiassa lääkärit ja tutkijat ovat joko niin epäpäteviä etteivät havaitse rokotteiden aiheuttamaa autismiepidemiaa TAI he kyllä havaitsevat sen, mutta ovat niin tunteettomia hirviöitä etteivät välitä siitä. Tai ehkä RFK Jr ja kumppanit ovat väärässä.

5 comments:

Irja Viirret said...

Mielestäni Trumppi sopisi paremminkin rokotteiden koekaniiniksi kuin pressaksi. Kauhun tasapainokin on tietysti tärkeä asia, ehkä hän edustaa myös sitä.

Anonymous said...

Natsimenostahan se Trump itsekin oli huolissaan tuon väitetyn tiedusteluraportin ponnahtaessa buzzfeedin kautta ilmoille.

Anonymous said...

Rokotevastaisuutta löytyy yllättäen viljalti venäläismielisiltä sivustoilta, kuten globalresearch.ca:sta ja (onneksi) edesmenneestä verkkomediasta.

Sähis said...

Kylläpäs pelästyttikin tämän kertainen kirjoitus.
Varmaan siksi kun olen juuri kesken Offitin Deadly Choices -kirjaa.
Siinä saadaan jo ensimmäisten kymmenien sivujen aikana varsin hyvin niputettua historiaa ja vaikutuksia, joita rokotevastainen kerho on saanut aikaiseksi.
Huolestuneena seurattava tilannetta.

MrrKAT said...

Ranskassa on kaikkein epäilevintä, 41%. Venäjällä 28% ja heistä 17% vierastaa lasten rokottamista. Suomessa ("vain") 6% on epäilevää sorttia.

http://yle.fi/uutiset/3-9164446
"Euroopassa luotetaan rokotuksiin vähemmän kuin muualla – Ranska ja Bangladesh toistensa vastakohtia"
- http://yle.fi/uutiset/3-9164446

Liittyyköhän tuo Ranskan rokote"kriittisyyden" kärkiasema tähän?
Ranskan sairaalat täpötäynnä influenssan vuoksi
Keskiviikko 11.1.2017

- http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201701112200052131_ul.shtml

Ainakin se epäilevyys voisi liittyä "rokotekriittisen" homeopatian suureen suosioon Ranskassa.