20.9.12

Tappavaa taikauskoa Oregonin osavaltiosta

Russel ja Brandi Bellew ovat rakastavia vanhempia. Heillä on kuusi lasta. He olivat valmiita rukoilemaan, kun heidän poikansa Austin Sprout koki kovia tuskia. Puolisentoista viikkoa jatkunut kuume ja niiskuttelu eivät helpottaneet oloa. Tuskat eivät loppuneet vanhempien huolenpidosta huolimatta. He rukoilivat entistä kovemmalla tahdilla. Lopulta 16-vuotias Austin kuoli. Se tapahtui viime joulukuussa. Ruuminavaus paljasti, että poika oli menehtynyt umpisuolitulehdukseen.Umpisuoli oli puhjennut.

Vanhemmat pidätettiin neljän päivän ajaksi, kun selvisi etteivät he olleet vieneet poikaansa lääkärille. Vanhemmat ja heidän hengissä olevat lapsensa ilmoittivat, ettei Austin edes halunnut mennä lääkärille. Poika halusi kunnioittaa hänelle opetettua uskontoa. Austinkin näytti olleen sitä mieltä, että vaiva lähtisi jos joku ihmistä suurempi taho niin haluaisi. Tuota halua voitaisiin ohjailla rukousrituaalilla. Menetelmää sovelletaan monessa eri muodossa eri uskonnoissa.

Oikeudessa isä ja äiti tunnustivat syyllistyneensä törkeään huolimattomuuteen poikansa kuolemassa. Vanhemmat saivat ehdollista viisi vuotta. Oregonin osavaltiossa vasta 18-vuotias saa tehdä itsenäisiä päätöksiä hoidostaan.

Oikeudenkäynnin jälkeen n. 40 ihmistä osoittivat tukensa vanhempien puolesta. Tietenkin myös rukoillen.

Kiitos vinkistä herra Kuusistolle.

1 comment:

Anonymous said...

Pieni korjaus: kyse oli umpilisäkkeen tulehduksesta, ei umpisuolen tulehduksesta. Umpilisäkehän on umpisuoleen liittyvä uloke, vestigaalinen jäänne.