5.9.12

Vaarallista musiikkia

Egyptin vanhoillistunut ilmapiiri on alkanut vaikuttamaan entistä enemmän maan kulttuuriin. Sopimattomat kulttuuripiirit on leimattu saatananpalvonta-leimasimella. Muslimiveljeskunnan lakimies on ilmoittanut, että rock-konserteissa suoritetaan saatananpalvontaa. Yksi egyptiläinen mies oli tulkinnut jonkin metallibändin esityksen olevan moraalisesti arveluttava esitys. Nuoret olivat pukeutuneet epäilyttävillä kuvilla varustettuihin vaatteisiin. Hän mainitsi asiasta lakimiehielle ja siinä samassa soppa oli valmis.

Maan metallipiirit ovat aloittaneet valistuskampanjan, jossa varmaan väitetään konserteissa kuultavan mölyn tulevan muualta kuin paholaisen kurkusta.

Eipä asiat ole sen paremmin täällä maallistuneessa Suomessakaan. Keikkajärjestäjien vaikutusvalta vaihtelee tietenkin järjestäjien uskontojen mukaan. Nääsvillen lähistöllä olisi ollut fanien äänestämänä toivekonsertti. Paikalle haluttiin Turmion Kätilöt -bändi. Tampere Areenan Harri "Jeesuksen ryhti" Wiherkoski ilmoitti vain pari päivää ennen keikan alkua, että Turmion Kätilöt ei ollutkaan sovelias esiintyjä lavalle. Periaate oli sama kuin vuonna 2009, kun Wiherkoski tuomitsi Alice Cooperin epäsoveliaaksi esiintyjäksi areenalle.Kiitokset vinkeistä herroille Repka ja Peuranen.

7 comments:

Hreathemus/NDSL said...

Ei näin, ei näin!

Suosittelen muuten lukemaan kirjan Ampukaa artisti!, jossa on kokoelma musiikin sensuroinnista eri puolilla maailmaa. Toinen olisi Heavy Metal Islam, jossa on myös käsitelty mainitsemaasi saatananpalvontahärpäkkää. Sitä osataan myös Egyptin naapurimaissa.

MrrKAT said...

Olipas hyvää kuultavaa, siis tuo Youtube klippi yhtyeen musaa.
Onnistuneesti yhdistänyt konemusaa (lead-syna tms kuuluu).

Anonymous said...

Aiheeseen liittymättä, tässä pelkkä naamaläpsyily ei riitä:

http://www.kp-art.fi/taustaa/kortit/

Kaikki tiede on pahasta, sehän vie juomavedet Afrikasta:

http://www.kp-art.fi/taustaa/kortit/pages/KP44.htm

Kyseessä on kreationistinen propaganda, täyttä roskaa siis.

Ninny said...

@Hreathemus/NDSL: kiitän kirjavinkeistä.

Anonymous said...

Tulin surulliseksi kun katsoin tuota linkkiä, mitä kaikkea usko teettääkään.

Anonymous said...

Uusin lisäys sopimattomien satanistibändien nippuun on PMMP: http://www.iltasanomat.fi/musiikki/art-1288507059930.html

Anonymous said...

Iranilaisen Bahman Ghobadin elokuva No One Knows About Persian Cats kertoo Teheranin vaihtoehtomusiikkikulttuurista. Julkaisun jälkeen osa muusikoista ja ohjaaja itse joutuivat jättämään maansa tilanteen muututtua tukalaksi.

Elokuva leviää tällä hetkellä torrenttina netissä, ja paketissa on mukana vielä ohjaajan oma tervehdys ja kehotus levittää elokuvaa. Iran on täynnä sivistynyttä väkeä, jota täysin käsittämätön hallinto yrittää pitää aisoissa.

Ilmeisesti etenkin marginaalimusiikki on osoittautunut jumalaista hallintoa uhkaavaksi voimaksi.