20.9.12

Teleportaatiota Kiinasta

Paranormaaliblogin kautta näin kivan videon. Siinä risteyksen valvontakamera on tallentanut tiukan tilanteen. Joku mies on melkein jäämässä pakettiauton alle, mutta viime hetkellä tuntematon henkilö pelastaa hänet. Eikä millään tylsällä tönäisyllä, vaan teleporttaamalla miehen pois auton alta.

Onko tässä aito todiste teleportaatiosta, vaiko tietokoneella tehty taitava feikki? Nykyaikana on vaikea tunnistaa tietokoneella tehtyä mestariteosta aidosta, mutta kolikon kääntöpuolena todellisuus on monesti tarua ihmeellisempää. Mitä mieltä sinä olet?Heti ensimmäisenä ihmettelin sitä miten pienen risteyksen valvontaan on laitettu noinkin tarkkaa kuvaa taltioiva kamera. Sen enempää epäilyä käyttämättä ajattelin (umpimielien skeptikko kun olen), että kyseessä on pakko olla jotakin muuta kuin oikeasti materiaa toisaalle teleporttaava henkilö. Toisten mielestä videolla on aito tapaus.

Valitettavasti todellisuus on jälleen kerran tylsästi fysiikan lakeja noudattava. Blogin kommenteissa tuodaan esin videon lähde. Kyseessä on kiinalainen elokuva. Modernissa maailmassa ei kannata heti luottaa mihinkään mitä näkee internetissä. Eikä televisiokaan ole sen varmempi. Eikä aina ikkunakaan.

1 comment:

Tomi said...

Maailmassa on vaikea löytää huonompaa todistetta kuin omat silmät. Ihmisen aistit pettävät helposti, samoin mieli.
Video tai kuva on vielä omiakin silmiä huonompi todiste.

Yhdistettynä nämä epävarmat aistit videoon voidaan "todistaa" mitä tahansa.