22.10.12

Kreationismin askeleita Turkissa

Turkin poliitikkojen joukkoon on noussut entistä enemmän islamisteja. Uskonnollisia kouluja pystytetään kiihtyvällä tahdilla. Tavallisiin kouluihin tuodaan oppimateriaaliksi tietoja profeetta Muhammedista. Istanbulin lähiöissä kuohuu, sillä koulujen luonnotieteitä halutaan muokata monipuolisempaan suuntaan. Muutoksia markkinoidaan valinnanvapauden lisäämisen nimellä.

Kouluihin päätyy kirjoja, joiden sisältö voi nostattaa tunteita. Financial Times (vaatii ilmaisen rekisteröitymisen) kertoo miten Charles Darwinia ja Albert Einsteinia kuvaillaan joissakin uskonnollisesti maustetuissa kirjoissa. Valitettevasti tekstissä ei kerrota miten evoluutioteoriaa esitellään uusissa kirjoissa, mutta ehkä sekin tieto tulee esiin vielä tänä vuonna.

Alberttia muistellaan likaisena ja huolimattomana ihmisenä. Lisäksi kirjassa mainitaan hänen syöneen saippuaa. "Vieläpä sellaisena aikakautena jolloin Gestapo valmisti juutalaisista saippuaa," kuten kirja muistelee.

Darwin on islamistien versiossa juutalainen (ei ollut). Eikä se ollut hänen ainoa ongelmansa. Kuulemma hän vihasi korkeaa otsaansa, isoa nenäänsä ja rumia hampaitaan. Ehdottomasti relevanttia tietoa koululaisille.

Viranomaiset valittelevat, ettei heillä ole tarpeeksi aikaa tarkistaa jokaista uutta oppikirjaa, joten välttämättä pulpetteihin päätyy joskus hieman huonompaa kirjallisuutta.

3 comments:

Anonymous said...

ihmis mielellä on taipumus takertua ja tarkistella vain jo keksittyä ja yrittää yli kehittää sitä mitä sitten se ikinä onkaan . kun maailma menee huononpaan suuntaan lisääntyy ymmärryksen puute, uuden tiedon vastaanottamattomuus, väärin ymmärrykset,turhautuminen,väärinkäytökset, viha,rasismi,konfilkti,sota, ihmisen pitää oppiä hallitsemaan ensin oma mielensä ennen toimenpitoja.T:mykistetty.blogspot.fi

Anonymous said...

Tuo Einsteinin mollaus on aivan omaa luokkaansa. AE oli siis niin hölmö tai omituinen että söi saippuaa ja jutskusaippuan kautta myös oman "rotunsa" kannibaali.

Huh huh.
(Keskitysleiri saippua edes pidä paikkaansa.)

Homo-apina said...

Itsehän suhtaudun epäilevästi Islamin oppiin, koska profeetta Muhammedin äiti oli murmeli ja hänen isänsä haisi gojimarjoilta. Tätä argumenttiani on joskus väitetty ad hominemiksi, mutta kyseessä ei voi olla minkäänlainen virhepäätelmä, koska profeetan syntyperä on kuitenkin eittämätön tosiasia, ja koska gojinhajuista murmelitaustaa olevat henkilöt ovat tunnetusti taipuvaisia laulamaan karaokessa. Vähempikin riittää asettamaan uskonnollisen auktoriteetin kyseenalaiseksi.