12.10.12

Wiherkoski iskee kuin miljoona rukousta

Tampereen Areena kunnostautui jälleen kerran Jeesuksen Ryhti ry:n arvoiseksi paikaksi. Sen toimitusjohtaja Harri Wiherkoski on aikasemmin tuonut julki ainoan oikean uskonnon ainoan oikean tavan uskoa asioihin. Esim. Alice Cooper julistettiin liian epäkristilliseksi esiintyjäksi. Lavashow olisi ollut satanismia ja epäjumalan palvontaa. Lavoillahan täytyy palvoa vain sitä yhtä tiettyä jumaolentoa: rytmiä. Tai Jumalaa. Jompikumpi.
Sen jälkeen Wiherkoski julisti Turmion Kätilöt pannaan. Tietenkin hänellä on Areenan pomona kaikki oikeus julistella yhtyeitä saatanallisiksi ja epäsoveliaiksi. Aivan kuten maksavailla ihmisillä on oikeus valita haluavatko he enää tukea Areenaa seteleillään. Minua ei ainakaan saa enää millään ilveellä Areenalle, olkoot lavalla vaikkapa Emilie Autumn ja Nick Cave laulamassa duettoa.

Tuoreimmassa tapauksessa toimitusjohtaja Wiherkoski on repinyt rukoilupöksynsä sopimattoman biisin esittämisestä. PMMP lauloi yleisölle Jeesus ei tule oletko valmis -kappaleen. Vastoin Wiherkosken toiveita. Hän sai tiedon tuosta karmeasta biisistä ja perehtyi siihen.

– Sain pari viikkoa sitten sähköpostiini viestin, jossa esiteltiin tämän kyseisen kappaleen lyriikat. Käännyin oitis tapahtuman järjestäjän puoleen ja pyysin olemaan yhteydessä kyseiseen bändiin. Kerroin, että talossa on kristilliset arvot ja toivoin, että he eivät kappaletta esittäisi.

 Uutisen jälkeen minun piti välittömästi tarkistaa miten rienaavaa lyriikkaa tuo tyttöpariskunta oli laatinut. Ja sehän on aivan järkyttävän ilkeämielinen kappale. Se sotii aivan selvästi kristinuskoa vastaan. Sanotaanhan kertosäkeessä, ettei Jeesus tule takaisin. Se riittää, sillä Wiherkoski tietää Jeesuksen olevan aivan kulman takana, toinen sandaali näkyvillä.

– Täytyy olla sokea idiootti, jos ei näe, että tämä homma on loppumassa. Se, mitä Raamatussa kerrotaan lopun ajoista, se tapahtuu valtavana vyörynä silmiemme edessä.

Tietenkin maailman nykyinen meno voi tarkoittaa vain sitä, että juuri kristinuskon versio maailmanlopusta on tapahtumassa. Tai ollut tapahtumassa sitten ensimmäisen maailmansodan, toisen maailmansodan,  Persianlahden sodan, etc ad infinitum. Ja parisen kertaa ennen noita tapahtumia. Maailmanloppu on siitä kiva, että se on huomisessa. Wiherkosken maailmassa kaikkien muiden uskonnot ovat väärässä. Tietenkin. Sokeaksi idiootiksi nimittäminen on vain sellainen hellyttely termi epäuskoisten edessä. Sitä ei varmasti tarkoitettu loukkaukseksi.

9 comments:

Ink Narrative said...

Olen ihan samaa mieltä siitä, että Wiher.. mikä piru se nimi olikaan, on tässä kohtaa tulkinnut aivan väärin PMMP:n lyriikkaa.

Toisaalta... on kai selvää, että kiinteistön omistajalla, joka tässä tapauksessa liittyy jotenkin Nokia Missioon, josta tiedä sen enempää kuin, että ovat pahanlaatuisia hihhuleita, joka tapauksessa kirkon tai rukoushuoneen omistajalla on oikeus vetää rajoja tiloissa esitettävään musiikkiin.

Lopputulemana sanoisin, että kohu on pahasti liioiteltu.

Ps. Blogisi on hirvittävän mielenkiintoinen, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun uskallan sitä kommentoida.

Silmäilijä said...

Ink Narrative, minusta on silkkaa kaksinasmoralistista paskanjauhantaa kieltää yhden yksittäisen kappaleen esittäminen kristillisiin arvoihin vedoten etenkin, kun se tapahtuma, jossa PMMP esiintyi oli kaikkea muuta kuin kristillisiin arvoihin sopiva.

Ink Narrative said...

Silmäilijä, olen samaa mieltä siitä, että just tämän yksittäisen kappaleen heittämisen kieltäminen oli hölmöä. Varmaan on myös niin, että kiinteistön omistajan pitäisi yksittäisiä kappaleita laajemmin miettiä tilaisuuksien sopimista omaan arvomaailmaansa.

Mutta kiinteistön omistajalla, oli sitten seurakunta, muu uskonnollinen yhdyskunta, poliittinen yhdistys, tai vaikka eläintenvapautusliike, on oikeus päättää, mitä sen omistamissa tiloissa tapahtuu.

Napoleon said...

Sokea idiootti. Pitääkin muistaa. Kristityt antavat hyvän tunnetusti kiertää.

Jim van Beam said...

Täällä lisää settiä:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194771694619/artikkeli/kuntavaaliehdokas+pmmp+n+keikkasettia+suitsinut+toimitusjohtaja+on+huolissaan+maahisista+paivakodeissa.html

Meillä on tässä tosiaan ns. truu beliiver. Mies näkee piruja joka puolella. Kovin usein kai ei Suomessa vaalikampanjoita rakenneta amerikkalaistyylisen sekopäähihhuloinnin varaan.

Anonymous said...

1300-luvulla ruton raivotessa oli tuomiopäivän profeetoilla sentään jokin KUNNON syy epäillä lopun tuloa..

Sähis said...

Wiherkoski aamulehden mukaan:
”Kouluissa ja työpaikoilla opetetaan joogan ja muiden mielenhallinnan avulla ihmisiä Jumalasuhteen ja rukoilun sijaan tutustumaan pimeyden voimiin.”

Use the dark side they do.
Aika klassista settiä.

Voisi olla persuille ihan hieno juttu kasata edustajiaan hieman selkeämmän raamin sisälle. Kun taas kerätään puoluetta tämän tasoisista hepuista, ei ole yhtään ihme, että joskus järkevätkin yhteiskuntakriittiset huomiot jäävät taka-alalle mediassa.

Tomi said...

Sähis, persuilla ei taida olla valinnanvaraa. He ovat ottaneet kaikki, jotka ovat suostuneet ehdokkaaksi, ja silti ehdokasmäärä jäi vajaaksi.

Persujen ehdokkaaksi olisi voinut päästä jopa joku tämän blogin vakilukija, sillä heillä ei ole ollut mitään laatustandardeja.

Sähis said...

Tomi:
Ongelma onkin sitten se, että suhteellisessa ääntenjakosysteemissä antamalla äänen mielestäsi hyvälle ehdokkaalle puolueen listoilla saatatkin mahdollistaa tämän kaltaisen sankarin läpimenon siitä puolueesta oman ehdokkaasi jäädessä rannalle.

Esim. uskovaisen ja "moraalittoman" ateistin sijaitessa saman puolueen listoilla tuo molemmille ääniä täysin erilaisesta maailmankatsomuksesta, ja voittaja vie tavallaan koko potin. Tätä ei varmaan kumpikaan hae demokratialta.