31.10.12

Mitt Romney onkin ateisti

Näin yllättävään työhypoteesiin päädyin, kuin luin Slate.comista minkälaisen verohelpotuksen Romney on kikkaillut itselleen. Itse teko ei ole mitenkään laiton, vaan osoittaa USA:n presidenttiehdokkaan olevan asioihin perehtyvä ja älykäs mies. Mormonikirkon entisenä korkea-arvoisena uskonmiehenä hän on tietenkin tukemassa kirkkonsa toimintaa. Tuo toiminta on verottajan kannalta kiinnostavaa, jos se tehdään lahjoituksina kirkolle. Kymmenyksinä, nääs.

Viimeisen kahden vuoden aikana Romney on antanut kirkolleen n. viisi miljoonaa dollaria. Sen päälle on mielenkiintoinen viritelmä, jonka ansiosta Romney näyttää maksavan enemmän lahjoituksia, jotta hänen ei tarvitsisi maksaa oikeita veroja niin paljon. Yksinkertaistettuna, Romney laittoi rahojaan lahja/sijoitustilille, joka oli mormonikirkon nimissä. Se laskettiin hyväntekeväisyydeksi. Paitsi että kyseisen tilin tuotto on tarkoitettu olevan lähellä nollaa.Tilin tuotosta maksetaan veroa. Viime vuonna Romneyn laatima hyväntekeväisyystili tuotti 48 dollaria voittoa. Hyväntekeväisyyden kohde ei hyödy tilistä. Ideana on "vuokrata" hyväntekeväisyyskohteen, eli hyväntekeväisyysjärjestön asemaa verovapaana firmana.

Kirkkoonsa liittyvän verohelpotuksen lisäksi Romney pitää taloutensa turvattuna ulkomaisilla sijoitustileillä. Toiminta on laillista, kuten rikkaiden etujen pitääkin olla, joten miestä ei kannata syytellä moraalittomasta menosta. Vaikka hän rikastuukin lisää mormonikirkon avulla. Romney on siis valmis hyväksikäyttämään uskontonsa pyhintä laitosta, rahallisen voiton toivossa. Se jos mikä on selkeä merkki miehen mammonanpalvonnasta. Eli ennakkoluulojen perusteella mormoni voikin olla kaappiateisti, sillä me ateistit olemme tunnetusti laittamassa materiaalisia iloja henkisten edelle.

1 comment:

dudivie said...

kiitos hieno kirjoitus