4.10.13

Hampurilainen loukkaa uskovaisia

Jälleen hämmästyttävä uutinen hampurilaisten jännittävästä maailmasta. Kuma's Corner on Chicagossa sijaitseva ravintola. Se on päässyt pienen kohun kohteeksi (ehkä jopa itse tarkoituksella kohua levittämällä). Ruotsalaisen Ghost B.C. bändin kunniaksi kehitelty burgeri sisältää lihaa, cheddarjuustoa, chilivalkosipulimajoneesia, liraus punaviiniä ja yhden öylätin. Tämä viimeinen lisäys on onnistunut loukkaamaan joitakin katolisia asiakkaita. Kirkon oppien mukaan tuo öylätti muuttuu papin suorittaman taikatempun jälkeen itse Jeesuksen lihaksi. Ei saa nauraa! Eukaristia on vakava asia.

Catholic Foodie-blogin tuottaja Jeff Young on selittänyt miksi hampurilainen loukkaa joitakin. Öylätin käyttö on vertauskuvallista pilkkaa siitä mitä katoliset tekevät kirkoissaan. Jos ihmiset maustaisivat kotona tehtyjä hampurilaisiaan netistä tilattavilla ehtoollisleivillä, niin ehkä ihmisten loukkaantuminen jäisi vähemmälle.

Vaikka Ghost-hampurilaisiin laitettu öylätti ei ole mitenkään papin käsittelemä, eikä täten sisällä Jeesusta, niin leivän läsnäolo hampurilaisessa on riittänyt närkästyttämään ihmisiä. Pelkästään ajatus keksistä johon voitaisiin lisätä pyhyyttä kirkossa riittää loukkaamaan joidenkin uskonnollisia tunteita. Kuma's Cornerin facebook-sivulla vaaditaankin uskonnollista tasa-arvoa, eli heidän pitäisi tehdä Muhammad-pekonihampurilainen. Maistaisin molempia burgereita.

Samalla voin suositella Tampereen rautatieaseman uutta Burger Bar paikkaa. Täyttävä perusburgeri on mehukas ja maukas. Menulla ei kuitenkaan ole mitään rienaavaa materiaalia. Vielä.

3 comments:

Anonymous said...

Mutta muuttuisiko tuo jeesuspurilainen maukkaammaksi, jos öylätti olisi papin käsittelemä ja burgeri nimensä mukainen?

Anonymous said...

No jaa. Mitä arvoa öylätti hampurilaiseen tuo? Tuskin maukkautta kuitenkaan.

Sanna said...

Millon ne keksii, että viinin tarjoaminen ravintolassa on rienausta?