21.10.13

Ranska tuomitsi skientologit, osa Trois

Ranskan skientologeilla oli ongelmia vuonna 2009, kun maan viranomaiset kiinnostuivat petossyytöksistä. Useampi ex-skientologi oli menettänyt rahojensa lisäksi myös hermonsa skientologiajärjestön toimintaan. Oikeudenkäynnissä useampi ranskalaisista johtotason skientologeista tuomittiin järjestäytyneestä petoksesta. Sakkoja tuli kymmenien tuhansien eurojen edestä, mutta kultin toimintaa ei kielletty. Eikä sitä voitaisikaan tehdä, sillä ovelasti maan rikoslakia muutettiin juuri ennen ensimmäisen oikeudenkäynnin alkua. Yksilöillä on uskonnonvapauden nimessä uskoa mitä haluavat, mutta heillä ei vaan satu olemaan oikeutta rikkoa lakia uskontonsa nimessä. Ja siksi skientologien itkuporkuraivarit uskonnonvapauden rikkomista oikeudessa eivät kantaneetkaan pitkälle.

Taistelua jatkettiin valitusprosessissa, kun skientologien lakimiehet veivät valituksia aina seuraavalle asteelle. Lopulta lakimiehet väänsivät kättä ihan Ranskan korkeimmassa vetoomusoikeudessa. Päätös oli jälleen skientologien kannalta katkera. Kultti oli suorittanut järjestäytyneen petoksen. Mm. myydessään E-mittari härpätintä tuoreille jäsenilleen tuhansien eurojen hinnalla. Jäseniä painostetaan ottamaan yhä kalliimpia kursseja. Kun rahat lopulta loppuvat kesken, niin edessä on potkut skientologiajärjestön työpaikalta (jos on ollut siellä tienaamassa lisätuloja). Lopullinen sakko Ranskan skientologiajärjestölle on peräti 600´000 euroa.

Jäljellä on skientologien vetoomus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.Hieman humoristisesti skientologiajärjestö argumentoi oikeudessa, että petokset eivät olleet petoksia, vaan uskonnonvapauden suojaamia toimia "uskonnon" sisällä. Hieman samalla tavalla kuin kultin PR-henkilönä tunnetuksi tullut Tommy Davis väitti tv-toimittajille, ettei tunnista häneltä tiedustellun Disconnection-käytännön olevan osa skientologiaa. Disconnection tarkoittaa tässä sitä, että kultti julistaa jonkin ihmisen supressiiviseksi persoonaksi joka on haitallinen kultin jäsenen kehitykselle, ja siksi kaikki yhteydenpito täytyy lopettaa. Perheenjäsentenkin väliltä. Davis teeskenteli tietämätöntä siitä huolimatta, että kultti on aikaisemmin oikeudessa vedonnut Disconnection-käytäntönsä olevan uskonnollisesti perustelua, ja täten uskonnonvapauden suojeluksessa, ja vaikka L. Ron Hubbard perui sen käytön, niin heillä on kuitenkin oikeus tehdä sitä, jne. Skientologit ovat valmiita valehtelemaan toimittajille, jos tilanne sitä vaatii.

No comments: