27.9.14

Sana sunnuntaille: Good2go

Tarina on vanha ja usein toistuva. Poika tapaa tytön. Poika ja tyttö ryyppäävät. He siirtyvät makuuhuoneen puolelle, auton takapenkille tai sivukujalle roskiksen taakse. Seuraavana päivänä jompi kumpi väittää päätyneensä väkisinmakaamisen kohteeksi. Todistusaineisto tapahtumista on poliisin kannalta erittäin hankalaa saada. Yleisemmin tienkin viaton opiskelijapoika maaseudulta on joutunut nymfomaanisen opiskelijatytön hyväksikäyttämäksi. Puheet miehen suostumuksesta ja toiveiden kunnioittamisesta lytätään feminismin lekalla. Kukaan ei usko, että mies vain halusi jutella hiljaisemmassa ympäristössä muinaisen Kreikan ajatteluperinteen muutoksista. Olisipa ollut keino, jolla miehen suostumus olisi saatu kirjattua ja varmistettua etukäteen.

Olisipa keino jolla kaksi ihmistä saisivat kommunikoitua halunsa ja varmistettua aikeensa ennen petipuuhiin päätymistä. Jopa kahden kännisen kännyköitään räpläävän ihmisen kesken.

Good2go-sovellus pelastaa tilanteen kuin tilanteen. Pelastamisella tarkoitan sitä, että epäsoveliaasta käytöksestä syytetty pystyy vetoamaan toisen osapuolen antamaan suostumukseen, joilloin mitään epäsoveliasta ei ole voinut tapahtua. Tai teoriassa pystyisi vetoamaan, mutta kyseisen sovelluksen tekijätkin tietävät, ettei sovelluksen käyttö tarjoa lain silmissä mitään sitovaa sopimusta. Se tarjoaa mahdollisuuden kommunikointiin seksin aloittamisesta, jota kaksi ihmistä eivät välttämättä muuten saisi aikaan.

Missään nimessä tilanne ei ole se, että sovelluksen kysymyksiin vastattuaan osapuolet ovat velvollisia makuumamboon keskenään. Ja mitä kysymyksiä ne ovatkaan. Niillä osapuolet arvioivat omaa humaltuneisuuden tasoaan. Liian lärvissä oleva ihminen saa vastaukseksi, ettei hän ole kykenevä suostumukseen. Siinä tapauksessa ei kannata repiä housujaan tai hameitaan pois.Ensin täytyy vain rekisteröityä Good2go-käyttäjäksi. Henkilöllisyys varmennetaan ja tiedot seksipuuhista tallennetaan sovelluksen palvelimelle. Valmistaja toteaa, että näitä tietoja ollaan valmiita luovuttamaan viranomaisille jos tarvetta ilmenee. Sitten onkin vuoro selvittää ovatko osapuolet panokunnossa suostumustensa suhteen.

No, thanks

Yes, but we need to talk

I'm Good2go

Näistä valitaan omaan tilanteeseen sopiva vaihtoehto. Ei on ei vaikka voissa paistaisi. Kyllä, mutta jutellaan tarkoittaa sitä, että toisen osapuolen on tarkemmin selvitettävä mitä kaikkea prosessiin kuuluu.

Jos sormi osuu OK:n kohdalla, on edessä vielä monimutkainen valinta. Hänen täytyy arvioida oman juopumuksensa aste. Jos hän valitsee pätevään arvioon perustuvan tilan itselleen, on hänellä myös mahdollisuus edetä sukupuoliyhdyntään asti. Näin näppärästi halukkaat löytävät toistensa halun. En tiedä miten ihmiset hoitivat hommat ennen tämän sovelluksen keksimistä.

Valitettavasti asiat eivät ole näin helppoja ja järkevä Yhdysvalloissa. Siellä joudutaan huomioimaan, ettei sovelluksella oikeasti tee mitään ongelmatilanteiden kohdalla.

2 comments:

Irja said...

Wau, olin aikaani edellä, pelkäsin 1960-luvulla suihkarin viivaa taivaalla:)

Anonymous said...

Tuo softa on mielenkiintoinen, mutta lähinnä siinä mielessä että firma varaa oikeuden käyttää kaikkia talletettuja tietoja täysin vapaasti.

Onhan tuossa tietysti mielenkiintoinen markkinarako(tm) - pitäisi vain saada käyttäjät ohittamaan käyttöehtojen tavaaminen. :D