3.9.14

Vaaralliset kirjat pois kirjastoista

Pastori Missick on perehtynyt kotipaikkakuntansa kirjallisuuteen Teksasin osavaltiossa. Perehtyminen johti miehen huolestumiseen. Clevelandin kirjaston hyllyissä piileskelee pahaa luettavaa. Nuorten osastolle on laitettu tyrkylle seksuaalisuuteen ja pimeyden voimiin viittaavaa lukumateriaalia. Richelle Meadin vampyyrinovelli Blood Promise, Vampire Knight-mangaa, sekä kaikkein järkyttävimpänä (monesta eri syystä järkyttävä) Stephenie Meyerin Houkutus-kirjoja.

Missickin mielestä nuorten ei pitäisi lukea tarinoita joissa päähahmoina on ei-ihmisiä. Sellaiset hahmot ovat vaarallista luettavaa. Joukko paikallisia pastoreita laittoi nimensä Missickin laatimaan viralliseen valitukseen, joka annettiin Austin Memorial Libraryn toimistolle. Valitus otetavaan tulevaisuudessa vakavaan käsittelyyn kaupungin valtuustossa.

4 comments:

Anonymous said...

Näköjään tämän armaan kotimaan kahelit eivät ole mitään näihin "ameriikan ihmemaan" sekopäihin XD

Juha Haataja said...

Jos kerran vain "normaalit" ihmishahmot ovat ok, niin Mikki Hiiri ja Aku Ankka myös pois kirjastosta?

Anonymous said...

Hmmm... mitehnkähän pastori suhtautuu asiaan siinä vaiheessa, kun tuomari toteaa tällä määrityksellä raamatunkin lähtevän? Kun ainakaan minun logiikalla raamatun päähenkilö ei ole normaali ihminen

Anonymous said...

Kirjat ovat käyneet vuosi vuodelta vaarallisemmiksi. Tämä päätellen siitä, miten kiihkeällä innolla tavalliset kansalaiset nykyisin hankkiutuvat kirjoistaan eroon. Työskentelen antikvariaatissa, joten minulla on ensi käden tietoa.