9.1.15

Charlie Hebdo ja Salaliittoteorisointi, osa 2

Jatkan lyhyesti eilisestä Verkkomedian artikkelista. Siinä kansalaistoimittaja ja lähes loppuun asti tutkivaa työtä tekevä Janus Putkonen jäi ihmettelemään terrori-iskua näyttävää videota.

Video 2: Luotiliivejä ja poliisimiehiä ammuntapaikalla
Toinen video on jopa hätkähdyttävämpi. Silminnäkijän raakavideona esitelty tallenne esittää tapahtumia katolta, jossa alhaalla kadulla nähdään asemiesten toimintaa. Videon analyysi paljastaa kuitenkin epäilyttäviä yksityiskohtia.

Kuinka epäilyttäviä yksityiskohtia sieltä paljastuukaan.

Ensinnäkin, katolla asemiehiä paossa on kaksi miestä, joilla on päällään luotiliivit. Keitä nämä miehet ovat, joilla on "yllättävässä ampumatilanteessa" sotilasvarustusta päällään?

Todennäköisesti he olivat Premières Lignes-toimituksen työntekijöitä. Osoite on rue Nicolas Appert. Toimisto on samalla kadulla Charlie Hebdon kanssa. Toimittajat ovat olleet mukana kameroineen kriisialueilla. Töitä on tehty Afganistanissa, Somaliassa ja parissa muussa vähemmän houkuttelevassa lomakohteessa. Siksi heillä oli valmiina toimittajille tarkoitettuja luotiliivejä. Ne kaivettiin välittömästi esiin laukausten raikuessa toisella puolen katua. Tämän kokemuksen takia he eivät myöskään olleet samalla tavalla paniikissa kuin matti meikäläisten kuvittelisi olevan.

Toisekseen, alhaalla kadulla liikkuu asemiehiä kohden kolme tummapukuista miestä, joilla on selässään mitä ilmeisimmin poliisitunnukset valkoisin kirjaimin. Nämä miehet kulkevat kohti asemiesten ajoneuvoa, mutta lähtevätkin siitä poispäin puuttumatta asemiesten ammuskeluun. Mikä ryhmä poliiseja operoi alueella, mutta sallii ampumisten tapahtua?

En osaa selittää tätä. Eli salaliittoteoria voittaa! Voi pahus sentään. Ehkä he jäivät odottamaan apujoukkoja.

Kolmanneksi, videota on leikattu. Se ei ole ehjä kokonaisuus vaan sitä on editoitu. Tästä editoinnista ja videon sisältämistä yksityiskohdista ei ole valtamediassa esiteltynä ollut mitään mainintaa. Kuka on videon kuvaaja ja mikä operaatio on käynnissä talon katolla, jossa kuvaus on suoritettu? Videossa taustalla nähdään mies, joka puhuu puhelimeensa kaikessa rauhassa vaikka kadulla ammuskellaan.

Väittäisin alustavasti, että kyseisen videon kuvasi kännykällään Martin Boudot. Katolla käytettiin nimittäin kahta kännykkää. Molemmat videot voi katsella LiveLeaks.comin sivulla. Toisessa nähdään tuon tunnetumman videon kuvaajan kasvot.
asd

Putkonen on aivan oikeassa siinä, että videota on leikattu. Tämä oli päivänselvää ainakin minulle, kun katsoin eniten maailmalle levinnyttä 35 sekunnin pituista versiota France24-kanavan Youtube-tililtä. Se on juuri se video, josta tehtiin ekana salaliittoteorisointia leikkauksesta.

Tässä France24-kanavan esittämä versio.Ekojen laukausten jälkeen väki on katolla. Poliiseja kävelee kohti mustaa autoa. He kävelevät pois kännykän näkökentästä. Laukauksia. Sitten kuva nytkähtää. Kameran näkökentässä on nyt kaksi asemiestä keskellä katua. He ampuvat poliisien suuntaan. Sitten leikkaus katolla oleviin ihmisiin, jotka levittävät tietoa kännyköillään.

Alkuperäistä pitkää videopätkää tullaan todennäköisesti näyttämään, kun Martin Boudot julkaisee sen jossain. Varmaankin Premières Lignesin erikoisreportaasissa. Putkonen ja kumppanit joutuvat odottamaan vielä salaliittoteorisointinsa kanssa.

Mutta samalla voimme tarkastella videota, jossa ei tapahdu tuota France24:n toistamassa videossa näkyvää nytkähdystä. Siinä nähdään miten asemiehet ovat juoksemassa juuri siihen kohtaan, jossa he ilmestyvät kuvaan France24:n videolla.Tuleeko tämä fakta koskaan poistamaan salaliittoteorisointia siitä, että katolta kuvattu video on jotenkin osa lavastusprojektia? Ei tietenkään.

6 comments:

Anonymous said...

oli niin tai näin poikkeuslait tulevat pikkuhiljaa joka paikkaan Euroopassa. Tällaiset false-flag operaatiot tulevat tutuiksi piakkoin Suomessakin. Koska nyt meilläkin saatiin aikaiseksi "terrorismi"-oikeudenkäynti, jonka asiakirjat julistettiin salaisiksi. Veikkaan että seuraava "terroristien" (lue valtionterroristien) isku on pohjoismaassa. Kenties Suomessa, kun asiaa niin vatvotaan valtamediassa. Juuri siksi että muokataan taas ajatuksia. Mutta minkäs teet kun suurin osa kansasta elää unessa.

Paholaisen Asianajaja said...

Mikä on anonyymin mielestä ollut False flag-operaatio Euroopassa?

Anonymous said...

Taas sattuu pikku päähän.

Eikö enää ole ollenkaa "aitoja" terroritekoja/koulusurmia/sekoamisia?

Vain ja ainoastaan näitä false flag-operaatioita!

Rami

Anonymous said...

"Terroristeilla" oli venäläiset aseet, sattumaako?
"Terroristit" osasivat puhua islamia, sattumaako?
"Terroristit" osasivat kävellä ja jauhaa purukumia yhtä aikaa, sattumaako?
"Terroristit" pääsivät poliisia karkuun, sattumaako?
"Terroristit" erehtyivät ensin osoitteesta, mikä oli pelkkää hämäystä jotta false flag-operaatio näyttäisi uskottavammalta.

Anonymous said...

^Väittämäsi on validi.

Uskon jo:)

Rami

Anonymous said...

Helsingin muslimiyhdyskunnan johtajakin kehittelee salaliittoteorioita. Mikäänhän ei maailmassa ole muslimien vika:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011119005182_uu.shtml