19.11.15

Pariisin iskut ja Pakolliset salaliittoteorisoinnit

Viime perjantaina Pariisissa tapahtui karmeita. Tai sitten siellä ei oikeasti tapahtunut karmeita. Kävipä niin hassusti, että jo pariisilaisten uhrien veren vasta jäähtyessä heitä oltiin julistamassa nukeiksi. Illan uhrit olivat joidenkin mielestä haavoittuneina joko näyttelijöitä tai maassa makaavia kuolleina oikeasti vain mannekiineja. Tiesin näiden väitteiden ilmestyvän, kun seurasin suoraa uutisointia. Se nyt vain on tiettyjen ihmisten tapa käsitellä laajaa uutisointia saavia tragedioita. Ilmiö toistui lähes identtisenä Charlie Hebdon joukkosurman, Bostonin maratonin pommin, Sandy Hookin ja parin muun suru-uutisen kohdalla.

Ensimmäisen illan kommentit salaliitosta joutuivat kuitenkin tyytymään toistamaan väittämää siitä, että meneillään oli False flag tai Psyop (aivopesuoperaatio). Millä perusteella he väittivät noin? Noh, perusteluja joutui vielä odottamaan. Tärkeintä oli ensin julistaa tapahtuma lavastetuksi. Sitten myöhemmin voidaan yrittää perustella sitä. Kahden päivän päästä alkoikin vihdoin ilmestyä sisältöä sisältäviä kirjoituksia.

Tuttuna vakiona oli havainto median levittämistä ristiriitaisista tiedoista. Havainto piti paikkansa. Ilmiö toistuu jokaisen ison tragedian kohdalla, kun ensimmäisten tuntien aikana usean eri uutistoimiston ja lehden toimittajat yrittävät saada selkoa tapahtumien kulusta. Kuinka monta terroristia siellä oli? Minkälaisia aseita he käyttivät? Kuinka monta kuoli? Vastaukset vaihtelivat uutiskanavasta toiseen vartin välein.Varsinaista selkeyttä saadaan yleensä vasta seuraavana päivänä, kun pahimmat kuulopuheet ja huhut on karsittu pois.

Löytyisikö salaliittoteorioitsijiolta joitan oikeita pointteja? Ainakaan ne pari jotka tulevat suosituimpana vastaan eivät ole kummoisia. Parin minuutin nettisurffaus ja uutisten lukeminen asiallisista lehdistä toivat asialliset vastaukset niihin. Tässä pieni näyte. Aloitan helpolla.

Twitter botti ennusti tarkalleen Pariisin iskujen uhriluvut

 PZFeed Ebooks botti otsikoi Pariisin kuolonuhreista jo 11. marraskuuta, kun Pariisissa alkoi tapahtua vasta perjantaina 13. marraskuuta.


Todellakin, kyseinen uutisotsikoita luova botti ilmoitti kaksi päivää aikaisemmin, että Pariisin terroristi-iskuissa kuoli 120 ihmistä ja loukkaantui 270. Oikeat luvut olivat lopulta 129 kuollutta ja 433 joutui sairaalaan. Eli ainakin kuolleiden kohdalla botti ennusti erittäin lähelle. Hämmästyttävää! Eihän tähän voi olla muuta vaihtoehtoa kuin se, että iskujen lavastussuunnitelmat vuosivat etukäteen jopa pienen otsikkogeneraattorin tiedonantoon.

 Paitsi että kyseinen botti ei oikein voinut ilmoittaa muita lukuja. Se on algoritmi, joka kerää erilaisia vanhoja otsikoita yhteen tehdäkseen omat otsikkonsa.  Selaamalla edellisiä PZFeed Ebooksin otsikoita voimme nähdä, että se ilmoittaa useasti kuolonuhreiksi 120 ja loukkaantuneiksi 270. Kyseinen botti käytti samaa uhrien lukumäärä edellisissä otsikoissaan pitkin kesää ja syksyä. Pariisin iskujen kohdalla toinen luvuista vain sattui osumaan lähelle. Mutta salaliittojen maailmassa ei ole sattumaa.

Tätä sattumien olemattomuutta haetaan myös hämmästelemällä Battlefield 3 videopelistä löytyvää tehtävää.  Siinä pelaajan on metsästettävä terroristeja Pariisissa. Tehtävän päiväys? 13. marraskuuta! Sattumaa? Vai maailmanlaajuisen eliitin sisäpiirivitsinä vuonna 2011 paljastettu ennakkotieto siitä mitä Pariisissa tulee tapahtumaan? Veikkaisin sattumaa, sillä pelin tarinassa päiväys on 13. marraskuuta 2014. Eli vuodella pieleen. Tästä pieleen menneestä kohdasta ei tietenkään välitetä salaliittoteorisoinnissa. Tämä yhteys on tietenkin mahdollista, sillä Pariisin iskujen kanssa jollakin tapaa täsmääviä yksityiskohtia alettiin etsimään kaikkialta. Kun tapahtuman jälkeen aletaan etsimään näinkin löysällä kriteerillä yhteyttä, niin sellaisia varmasti löytyy. Yhteyttä saa ja täytyy hakea kirjallisuudesta, tv-sarjoista, elokuvista ja videopeleistä. Olisi pieni ihme, jos jostain näistä EI löytyisi tuota päivämäärää (Huom: ei vuotta) plus jotain jännää Pariisista. Battlefield 3 pelistä saatiin yhteys päiväykseen ja Pariisiin, mutta itse pelissä tapahtuva ydinpommin räjähdys ja venäläisten erikoisjoukkojen suorittama terroristien takaa-ajo jäi toteutumatta. Salaliittoteorisoinnin maailmassa heikoinkin yhteys johonkin on kuitenkin riittävä ihmettelyn aihe. Ei hitsi, tuli himo pelata Rush pelimuotoa Damavand Peak -kartalla.

Toinen suosittu False flag huutelu liittyy Bataclan teatterisalista otettuun valokuvaan. Terroristit onnistuivat pitämään rakennusta peräti kolme tuntia hallussaan ennen poliisien rynnäkköä. Salin lattialla makaa ainakin 25 ruumista, mutta salaliittoteorioitsijoiden huomio kiinnittyy lattialla oleviin veritahroihin. Siellä on selkeitä raahaamisen merkkejä. Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä -blogi kertoo:

No jos tämä tieto nyt oletetusti pitäisi paikkansa, niin tuo hyvin raaka valokuva Bataclanin teatterin lattialta, jossa makaa lukuisia teloitettuja ruumiita. Verijäljet viittavat suoraan siihen, että heidät on raahattu sinne uudelleen. Sillä ei yleensä kuollut ruumis enää itsestään raahaudu minnekään. Olettaen vielä sen, että kyllä noilla teatterissa olleilla teloittajilla oli sen verran patruunoita mukana, että tuskin siinä kukaan noista teloitetuista enää ryöminyt sen jälkeen kun oli tullut Kalashnikovista reikä päähän.

Oikeastaan valokuvasta on nähtävissä, että useiden ruumiiden kohdalla ei ole raahaamisen jälkiä. Raahamisen jälkiä on ruumiiden ympäri.  Ne näyttävät johtava kuvakulmasta katsottuna oikeaan yläkulmaan.

Salaliittoteorioitisjoiden harmiksi näistä raahaamisen jäljistä ei voi päätellä, että salissa olisi tapahtunut lavastamiseen viittaavaa toimintaa. Emme tiedä ovatko itse iskujen tekijät raahanneet joitain ruumiita, vai olivatko ne alun joukkopaon aikana tehtyjä. Molemmat ovat kuitenkin huomattavasti realistisempia selityksiä kuin jostain pakasta vedettyjen verta vuotavien ruumiiden vetäminen lattialla. Rahaamisen suunta on kuvassa oikeaan yläkulmaan. Salin kulma ei näy kyseisessä valokuvassa, mutta sillä suunnalla on esityslavan vieressä oleva hätäuloskäynti. Ampumisen alettua turvamies avasi oven ja käski yleisöä seuraamaan häntä. Useat pääsivät ulos. Ja tämän sivukadulle purkautuneen väen juoksemista on nähtävillä tässä videossa. Huomioithan, että siinä nähdään ainakin yksi mies raahaamassa loukkaantunutta (tai mahdollisesti kuollutta) ihmistä pitkin katua.
Eikä tragediaa ilman syytöksiä kriisinäyttelijöiden käytöstä. Jälleen internetetsivät ovat näkevinään samannäköisiä ihmisiä Pariisin iskun uutisoinnissa ja entisissä joukkosurmissa Yhdysvalloissa. Valitettavasti kriisinäyttelijöistä huutelevat ihmiset eivät jaksa perehtyä asiaan edes viiden minuutin vertaa.Perusteluja sille miksi Pariisin iskut lavastettiin on monenlaisia. Valeterrorismilla halutaan viedä kansan huomio pois kemikaalivanoista, tai Pariisin ilmastokokouksesta, tai kiristää Euroopan aselakeja, tai halutaan lietsoa Eurooppaa kohti sotilasliittoa, etc ad infinitum.

Pariisiin liittyvää salaliittomateriaalia tulee jatkuvalla syötöllä nettiin. Jos olen mielestäsi jättänyt huomioimatta sen aidosti savuavan aseen aidon salaliiton todisteena, niin kerrothan kommenteissa mikä se on ja perustele samalla miksi se todistaa salaliiton.

4 comments:

Anonymous said...

Sivustolla annetaan ymmärtää, että hyökkääjiin on käytetty MK ultraa koska olivat toimissaan rauhallisia ja määrätietoisia. Miksi ennakolta suunniteltuun iskuun lähtenyt hyökkääjä olisi kauhusta kankea, varsinkin kun käsissä on rynnäkkökivääri?

Anonymous said...

En tajua näiden salaliittoteorioiden logiikkaa. Lavastamista huomattavasti yksinkertaisempaa olisi palkata/kiristää/aivopestä tyyppejä esittämään muslimiterroristeja. Terroristeja oli vain kourallinen, lavastamiseen pitäisi osallistua kymmeniä tai satoja ihmisiä, muista resursseista puhumattakaan. Lopputulos on silti sama.

Anonymous said...

Maailma on kyllä tosiaan jännempi salaliittoteoriitikon silmin! Jännä että tämä mystinen eliitti on kaikkivoipaisuudessaan kuitenkin niin hirveän hölmö/huolimaton että netin sankarit pääsevät heidän jäljilleen. Toisaalta eliitti käyttää näin ulkopuolisen silmin tökeröillä tavoilla muuttamaan maailmaa kun parin minuutin pohdiskelulla pääsisi loogisempaan ja yksinkertaisempaan suunitelmaan. Noh, mitä vähemmän occamin partaveistä, niin sen parempi!

Anonymous said...

Harmikseni voin todeta että ei ole mitään salaliittoa. On todellisuutta, että olemassa on rikollisjärjestö, joka on ulottanut lonkeronsa joka puolelle. Kaikki on suunniteltu nerokkaasti vuosisatojen aikana. Meidät kaikki on ohjelmoitu ja se pitää kaiken kasassa. Tän illuusion. Ohelmoinnista irtautuminen on tuskallinen prosessi kun kognitiivinen dissonanssi puskee vastaan ja oma maailmankuva murenee.
Totuutta voi lähteä selvittämään tutkimalla historiaa MAHDOLLISIMAN monesta eri lähteestä. Sitä kautta alkaa palaset loksahtamaan kohdalleen ja ymmärtää mitä oikeasti tapahtuu.