7.4.07

Ateistin pääsiäinen

Suuri tapahtumia kirkoissa, Helsingin kestustassa Via Crucis, Gibsonin ohjaamaa verilöylyä televisiossa. Siinä perinteinen kristitty pääsiäinen, mutta miten ateisti viettää näitä vapaapäiviä?

Enimmäkseen olen siivoillut, hemmotellut itseäni nukkumalla tavallista enemmän, mesettänyt myöhään, jne. Eilen kävin katsomassa 300-elokuvan. Mmmmmm, verta. Normaalisti tähän aikaan katsomme Brianin Elämä ja Jesus Christ Superstar elokuvat. Lisäksi olen tänään päässyt shoppailemaan Helsingissä. Mukaan tarttui Intelligent Thought-kirja (arvostelu vielä tässä kuussa), Lucifer-sarjakuvaa, mangaa ja koriste kirjahyllyyni, eli pieni muovinen Kuolema (viikatemies).
Huomena on sentään tarjolla pääsiäisateria erään ystävämme vanhempien luona. Paikalla on meidän moderni kolmioperhe.

3 comments:

piraattiperkele said...

Latasin pääsiäisen kunniaksi netistä tuon 300-elokuvan ja pari viikkoa sitten tuli haettua Brianin elämäkin. 300 oli aivan mahtava elokuva ja Brianin elämä ajaton klassikko. 300-elokuvan ohjaaja on käsittääkseni väittänyt, että tarina 90% paikkansapitävä!

Anonymous said...

Kävin anoppilassa syömässä lammasta ja kasasin sänkyä. Katsottu myös Cameronin dokumentti Jeesuksen Haudasta. Siinä oli sellainen hauska kohtaus, jossa ne löysivät haudan jossa oli ossuaareja. Porukan ajatus oli tiivistettäviss jokseenkin muotoon "Ei tämä ole se[Jeesuksen hauta], koska etsimämme hauta on tyhjä". (Etsimänsä haudan sisältö oli jo aiemmin siirretty IAA:lle ja etsivät "missä se oli ollut").

Moni kristitty varmasti ajattelee samoin heidän päälöydöstään. "Ei se voi olla aito [Jeesuksen hauta] koska etsimämme hauta on tyhjä."

Anonymous said...

Tämä ateisti söi herkkuja ja lueskeli Matteuksen evankeliumia, joka muuten alkaa Jeesuksen sukuluettelolla. Tässä huomionarvoista on se, että sukuketju on rakennettu isä-poika-ketjuna, jossa nuorimpana Joosef. "-- Jaakobille [syntyi] Joosef, Marian mies. Maria synnytti Jeesuksen, jota sanotaan Kristukseksi." Koko luettelohan on siis aivan tyhjänpäiväinen, koska Joosef ei ole Jeesukselle sukua!