26.4.07

Sienet ja niiden viattomat uhrit

En puhu sieniä popsivista hipeistä, vaan sademetsissä olevista sienistä jotka leviävät karmivalla tavalla. Sienet leviävät enimmäkseen itiöiden välityksellä. Nämä itiöt voivat levitä eläinten välityksellä, yleensä hyönteisten. Itiöt voivat vain tarttua pintaan, ja täten päätyä uudelle paikelle jossain päin metsää. Tai itiöt voivat päätyä joko hengityksen tai ravinnon kautta hyönteisen sisään. Tällöin alkaa tarkkaan suunniteltu ja harkittu murha. Itiöt päätyvät hyönteisen hermostoon ja ottavat itikan haltuun. Ne pakottavat hyönteisen kiipeämään korkeammalle ja korkeammalle. Sitten hyönteinen ei kestä sisällä kasvavia itiöitä. Niiden lisääntyminen tuottaa painetta ja tappaa isännän, aivan kuten on suunniteltu. Kuolleesta hyönteisestä työntyy ulos - pään läpi, cool!!! - rihmastoa, joka levittää lisää itiöitä.

Ja koska raato on korkealle nämä itiöt pääsevät leviämään kauemmaksi kuin pelkältä maanpinnalta tapahtuva pölytys. Tappava kiertokulku jatkuu, kun itiöt päätyvät seuraavan muurahaisen sisälle.

Voiko näin monimutkainen suunnitelma ilmestyä luonnonvalinnan kautta?

Tällainen sarjamurhaus ei voi ilmestyä sattumalta. Tähän tarvitaan aivan selvästi älykästä suunnittelua. Vain se voi selittää miksi maailmassa on jotain näin kauheaa.

No comments: