23.5.13

Iltalehti yllättää Detox-laastereilla

Detox-laastareita on markkinoitu terveyden edistämisen nimessä. Toimintaperiaate on yksinkertainen. Tuhti laastari kiinnitetään vaikkapa jalkapohjaan. Ihon läpi poistuu haitallisia kuona-aineita, kun detox tekee temppujaan. Mikä parasta, se tapahtuu nukkuessasi. Parempi ja puhdistunut olo pelkästään nukkumalla? Mikä ettei!

Iltalehden Terveys-palsta otti yhden tällaisista laastareita testiin. Hieman yllättäen mukaan mahtui kontrollitesti.

Kiinalaisen tohtori Itsuko Kawasen kehittelemänä Foot Detox -puhdistuslaastari on tarkoitettu imemään kehon toksiineja jalkapohjan kautta. Iltalehden Hinta & Laatu -vahdin testissä laastareiden vaikutusta testattiin jalkapohjan ohella myös marmorilautaseen.
Lopputulos oli yllättäen sama.
-Marmorilautasesta irtosi "kuonaa" aivan yhtä paljon kuin jalkapohjastakin, testissä todettiin.

 Onneksi maahantuojan edustaja Juha Salolla on selitys:

"Tuotteessa on sisällä pakastekuivattua materiaalia, josta kaikki kosteus on otettu pois. Jos lautasella on kosteutta epäpuhtauksien kera, toki ne kuiva-aineeseen imeytyvät"

Lautaset aiheuttavat siis samanlaisen reaktion laastareissa kuin ihmisten jalat. Periaate on sama kuin jalkakylpy-Detox laitteissa, joiden vesi muuttuu ruskeaksi olivat jalat vedessä tai eivät ole. Detox-laastareissa oleva bambuetikka selittää miksi ne muuttavat väriä pakkauksesta poistamisen jälkeen. Ilmankosteus reagoi etikan kanssa.

Salo jatkaa puolustuspuhettaan:

Kyseessä on tuote, joka on kahdella patentilla suojattu ja palkittu monissa, kansainvälisesti arvostetuissa eri instansseissa toimivuudestaan. Ei meillä ole koskaan ollut syytä epäillä, ettei tuote toimisi luvatulla tavalla

Patentti ei tarkoita, että patentoitu tuote toimii kuten luvataan. Se tarkoittaa sitä, että tuotteen toimintaperiaate on suojattu kopioiden rahastusyrityksiltä. Ei syytä epäillä? No eipä tietenkään, jos tuote kuuluu valikoimiinne.

Laasterin toimintaa perustellaan mm. vyöhyketerapian periaatteilla. Eli laastarin paikka jalkapohjissa voi olla ratkaiseva. Kuona-aineita poistuu oletettavasti eri vauhdilla eri kohdista ihon läpi. Ihmiskeho poistaisi siis kuona-aineita tavallista nopeammin, jos ihossa on kiinni joku laastari.

Iltalehden testaajat eivät huomanneet mitään eroa vireydessään käytettyään laastareita. Salo toteaa, että tämän vastapainoksi hänellä on useita positiivisia anekdootteja. That's nice.

Kiitos vinkistä herra Lesoselle.

3 comments:

qmies said...

Tutkin jalkakylpyionisointia erään maahantuojan toimeksiannosta, ja tähän mennessä olen kyennyt osoittamaan tieteellisesti pätevästi, että laite poistaa ainakin virtsahappoja kehosta. Tulos perustuu verinäytteisiin ennen hoitoa, hoidon aikana ja sen jälkeen, sekä virtsanäytteisiin ennen ja jälökeen hoidon. Koe voidaan toistaa ja se antaa aina saman tuloksen.

Anonymous said...

Tuo Tohtori on kouluttamaton kansanparantaja. Annetaan ymmärtää että kyseessä on lääketieteen ammattilainen. Kusetusta.

Anonymous said...

Iltalehti ei myöskään ole jaksanut tarkistaa Itsuko Kawasen kansallisuutta, ei nimittäin ole kiinalainen vaan japanilainen. :D Että hyvät lähteet jne, varmasti muutenkin luotettava teksti.