20.5.13

Tappavaa taikauskoa Ghanassa

Usko on ihmeellinen asia. Se tuo lohtua. Se auttaa jaksamaan. Se pakottaa tekemään outoja asioita.

Ghanasta kantautui uutisia tällaisesta oudosta uskosta. Pääkaupungin evankelisessa kirkossa oli jaossa pyhää vettä. Eikä mitään tavallista pyhää vettä, vaan sitä versiota jonka uskotaan parantavan sairauksia. Olihan kirkko menestyneen saarnaaja/profeetta TB Joshuan tukikohtia. Hän on parantanut mm. sokeita uskon voimallaan. Vielä pari vuotta sitten Joshuan johtama Synagogue Church of All Nations myi (suom: jakoi ja odotti lahjoituksia) pyhää vettä HIV-lääkkeenä, ja suositteli sairaita jättämään lääkkeensä syömättä. Ihmisten kärsimyksellä rikkauksia kerävää touhua. Meno ei loppunut kokonaan edes viranomaisten mielenkiinnon herättyä, sillä suitsimia heilteltiin pelkästään Lontoossa. Synagogue Church of All Nations toimii kansainvälisesti.

Pisti vihaksi silloin.

Ja jälleen kerran.

Ghanassa väki ryntäsi hakemaan sitä hieman liian suurella innolla, kun kirkon menoissa ilmoitettiin ilmaisesta vedenjakelusta. Alttarille pyrkinyt väki talloi jalkoihinsa edessä olevia. Neljä seurakuntalaista kuoli. Parisenkymmentä päätyi sairaalaan.

2 comments:

Anonymous said...

juttuvinkki: http://www.gamespot.com/news/valve-refunded-bioshock-infinite-gamer-upset-over-religious-scene-6407096

Kaveria loukkaa pelissä otettava kaste, mutta tappaminen tms. moraaliton toiminta ei tuota ongelmaa...

Anonymous said...

Jossain siellä maanosassa myös levitetään sellaista käsitystä että poliorokotukset ovat länsimaiden katala tapa tehdä afrikkalaiset lisääntymiskyvyttömiksi. Politiikkaa vai uskontoa, väliäkös tuolla, mutta kun sen varjolla tapetaan terveyshuollon henkilökuntaa, niin paha juttu.