25.5.13

Lasten lesboseksi otsikoissa

Kaitlyn Hunt oli tavannut high schoolissa nuoremman tytön. He olivat tuttuja, vaikka toinen oli neljä vuotta nuorempi. Ystävyys syventyi seurustelusuhteeksi asti. Molemmat olivat rakastuneita. Kunnes tragedia iski.

Koulun pesäpallovalmentaja tuli tietoiseksi tyttöjen seurustelusta. Hän ilmoitti tyttöjen vanhemmille. Kaitlyn potkittiin pois koulusta. Nuoremman tytön vanhemmat olivat soittaneet poliisille ja nostaneet syytteen Kaitlyniä vastaan. Helmikuussa tyttö haettiin kotoaan ja ranteisiin lyötiin käsiraudat. Syytteenä oli seksi alaikäisen kanssa. Tosin hieman rajummalla "sexual battery" termillä, mikä viittaisi pakotettuun seksiin. Syyttäjä tarjosi sopimusta. Jos Kaitlyn tunnustaisi olisi edessä vain kaksi vuotta kotiarestia ja pysyvä merkintä seksirikoksesta. Tyttö kieltäytyi. Edessä on oikeudenkäynti, jossa hän voi saada 15 vuoden tuomion.

Kaitlynin puolustuskampanja alkoi internetissä. Vanhemmat kertovat oman versionsa. Nuoremman tytön vanhemmat eivät olleet yhteydessä Kaitlynin vanhempiin ennen poliisille soittamista. Pelkkää pahansuopaisuuttaan he eivät yrittäneet sopia asioita, vaan pilasivat kerta heitolla Kaitlynin elämän. He olivat odottaneet Kaitlynin täyttävän 18-vuotta, jotta rikoksen merkit täyttyisivät. Tyttöjen lesbosuhde ja varsinkin rakkaan lapsen paljastuminen ei-heteroksi olisi ollut koko kohun taustalla.

Tarina olikin tunteita herättävä, kunnes poliisin julkaisema paperi (Kaitlynin valaehtoinen todistus) tuli luettavaksi. Seksisuhde oli alkanut, kun Kaitlyn oli 18-vuotias. Nuorempi tyttö oli vain 14-vuotias. Todistus sisältää kuumaa kuvailua tyttöjen tekosista. Seksiä harrastettiin jopa koulun vessassa. Nuorempi tyttö jopa karkasi kotoaan viettämään yötä Kaitlynin luona.

Floridan osavaltion laki ei edes välitä ovatko osapuolet yhdessä halukkaita. Alle 16-vuotiaan kanssa peuhaamiselle ei ole näillä näkymin lieventäviä asianhaaroja, eikä haaravälien ominaisuuksilla ole lieventäviä asianhaaroja. Kaitlyn on rikkonut Floridan lakia. Selitykset lesbosuhteesta eivät vaikuta lakiin sen enempää kuin 18-vuotias poika olisi ollut sekstailemassa 14-vuotiaan tytön kanssa. Eroja esiintyy siinä miten vanhemmat ottavat yhteyttä poliisiin. Jos 18-vuotias tekisi tuhmia temppuja 16-vuotiaan kanssa, niin Floridan osavaltiossa selviäisi pienemmällä kohulla. 14-vuotiaan osalllisen takia Kaitlynin puolustusasianajajalla täytyy olla homma hanskassa. Oikeudenkäynti alkaa kesällä.

6 comments:

Sähis said...

Suloinen tarina kuin Romeo ja Julia...molemmat vuoden vanhempia kuin tarinan esikuvat. Toisella tosin eri värkit

Kimmo said...

Haluan tietää, minkälaista "todistusaineistoa" oikeudessa esitetään. *ysk* *ysk*

Anonymous said...

Minua ihmetyttää miten tällaiset jutut ylipäätään päätyvät oikeuteen. Luulisi että molemmat rakastavaiset sanovat että "olemme vain ystäviä", ja sillä selvä. Miksi he tunnustaisivat seksijuttuja jos ketään ulkopuolista todistajaa puuhille ei ole?

Juha Huuhaa said...

Kuten kaikkien teinien vanhemmat tietävät ja kaikkien entisten teinien pitäisi muistaa, teinit tekevät noin yhden hölmöyden päivässä. Se on sitä oppimista.

Anonymous said...

Dave Chappelle heitti jossain juttua kuinka uhrin asemassa alaikäinen on aina lapsi, mutta syytettynä ollessaan onkin aikuinen.

Murhaan syyllistynyttä 14-vuotiasta voidaan oikeudessa käsitellä kuten aikuista, koska hänen katsotaan osaavan tehdä vastuullisia päätöksiä. 14-vuotiasta "seksuaalisen väärinkäytön uhria" käsitellään lapsena, vaikka hän olisi itse suostunut tekoihin.

Alaikäinen murhaaja on vastuussa teoistaan, seksiin suostuvainen ei. Näin ameriikoissa.

Juha Huuhaa said...

Miten vain, mutta minusta tämä näyttää melko tasa-arvoiselta. Jos 18-vuotias olisi poika, niin jonkinlaiset rapsut kuuluvat asiaan. Ei mitään vuosia vankeutta tietenkään eikä tarvi tässäkään tapauksessa. En tunne hirveästi USA:n lakikäytäntöä, mutta eiköhän sielläkin asteikon yläpää ole varattu niitä erityisen törkeitä tapauksia varten. Tämä ei ehkä kuulu niihin.