17.2.14

Sana sunnuntaille: Syrjinnän vastainen suojeluKansasin osavaltion senaatin hyväksyttäväksi on lähetetty lakialoite HB 2453. Se varjelee uskovaisten ihmisten uskonnollista vakaumusta. Suojelu onkin tarpeen, sillä yhä useampi uskovainen on joutunut karmean sorron kohteeksi. He ovat joutuneet työssään palvelemaan samaa sukupuolta olevia pareja. Tämä ihmisoikeuksien loukkaus on onneksi saatettavissa päätökseen. Lakialoite suojelee uskovaisten käsityksiä avioliitosta. Huom. kunhan kyseinen uskomus on vakaasti pidetty uskomus.

Lakialoite suojelee niin yksityisiä kansalaisia kuin osavaltion hallituksen työntekijöitä. Pykälä on erittäin tarkka siitä missä asioissa he eivät joudu altistamaan itseään kokemalleen loukkaukselle.


Section 1. Notwithstanding any other provision of law, no individual or religious entity shall be required by any governmental entity to do any of the following, if it would be contrary to the sincerely held religious beliefs of the individual or religious entity regarding sex or gender:
 
(a) Provide any services, accommodations, advantages, facilities, goods, or privileges; provide counseling, adoption, foster care and other social services; or provide employment or employment benefits, related to, or related to the celebration of, any marriage, domestic partnership, civil union or similar arrangement;
 
(b) solemnize any marriage, domestic partnership, civil union or similar arrangement; or
 
(c) treat any marriage, domestic partnership, civil union or similar arrangement as valid.


Hartaasti pidetty uskonnollinen käsitys avioliitosta on suojeltu erittäin hyvin. Enää työntekijät eivät joudu palvelemaan ja tarjoamaan asutusta tai neuvonantoa, vuokraamaan tiloja, adoptiopalveluita, sosiaalipalveluita, työtä tai työetuja, jos niitä tarvitaan vääränlaisen avioliiton, siviililiiton tai muun vastaavan järjestelyn juhlistamiseen. Eikä kenenkään tarvitsisi enää kohdella samaa sukupuolta olevien avioliittoja pätevänä liittona, jos he eivät sellaiseen uskonnollisesti usko. 

Tasa-arvon ja hyvien periaatteiden suojelemiseksi aloitteessa onneksi huomioidaan, että tällaisten uskonnollisten uskomusten suojelun tapahtuessa viraston on löydettävä tilalle joku toinen virkailija. Tällöin kyseessä ei ole verorahoillaan palvelua haluavan henkilön syrjintä. Sen sijaan on kyseessä virkailijan uskonnollisten arvojen suojeleminen. Eikä laki voisi mitenkään olla homovastainen, sillä samalla tavalla lakiteksti tarjoaa suojan niille uskovaisille, joiden uskomus kieltäisi hyväksymästä heterojen avioliittoa. Laki siis syrji--- suojelisi uskonnollisia uskomuksia molempiin suuntiin.

Lakiehdotuksessa ei puhuta mitään seksuaalisesta suuntautumisesta. Eikä edes avioparin ihonväreistä, joten vertaukset edellisen sukupolven rotuerottelulakeihin eivät voi pitää paikkaansa. Vaikka lakiehdotus sallii aivan samanlaisen syrji--- uskonnollisen vakaumuksen suojelun, jos virkailija ei uskontonsa takia halua palvella valkoisen naisen ja mustan miehen muodostamaa avioparia.

Tässä on kyse hyvästä ja ylväästä asiasta! Älkää antako liberaalien vääristellä lakialoitteen puhtaita jauhoja.

6 comments:

RH said...

Kuka haluaisi palvelukseensa ihmistä, jota pitää suojella asiakkaiden avioliitolta?

--- said...

"samalla tavalla lakiteksti tarjoaa suojan niille uskovaisille, joiden uskomus kieltäisi hyväksymästä heterojen avioliittoa."

Koska näitä ihmisiähän maailmassa riittää, kuten esimerkiksi... öö... vartokaas kun mietin... No, ehkä joku Akuliina Saarikoski ja hänkin on varmaan jo kasvanut ulos siitäkin uhmaiästä.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Tiedätkö mikä rakenne on tuossa ratkaisussa? Se, kun eriytettiin mustat ja valkoiset eri kouluihin. (Ei ollut kuitenkaan orjuutta jne.) Se.

Anonymous said...

Kenen arvomaailmaa työntekijän pitäisi edustaa työaikana, omaansa, vai työnantajansa?

Annetaanko seuraavaksi poliiseille oikeus olla puuttumatta asiaan kun homoseksuaali pahoinpidellään? Hän vain toteuttaa omaa arvomaailmaansa.

Ninny said...

Ja jännää, miten tuo suojeleminen aina liittyy vain näihin kristinuskon herkkiin kukkasiin. Tuskin saisin olla töissä ruokaravintolassa ja kieltäytyä pastafarianismin perusteella tarjoilemasta spagettia.

Anonymous said...

Ja nyt Arizonassa ollaan suojelemassa pizzerian työntekijöitä vaaralta joutua palvelemaan homoasiakkaita.

Mahdollisesti lesbot saavat vielä ostaa pizzaa?