1.5.14

Sana sunnuntaille: Syrjimättömyys

Mississippin osavaltio kamppaili sitkeästi tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta, kun siellä hyväksyttiin uskonnonvapautta vahvistava laki: Religious Freedom Restoration Act. Sillä mahdollistetaan uskonnolliseen vakaumukseen perustuvan syrjinnän laillisuus. Kuten asian kuuluukin olla kaikissa Jumalaa pelkäävissä valtioissa. Jos joku ei halua palvella tietynlaisia ihmisiä liikkeessään, niin hänellä täytyy olla oikeus kieltäytyä palvelevasta heitä. Olkoon perustelu kieltäytymiselle mikä tahansa, on se hyväksyttävä sellaisenaan jos taustalla on uskonnollinen perustelu.

Tietysti ihmisoikeusjärjestöinä esiintyvät liberaalit yrittivät saada lakiin pykälään, jossa kiellettäisiin tämän lain käyttö nykyisten syrjinnänvastaisten määräysten kiertämiseeen. Onneksi päättäjät tiesivät etukäteen, ettei sellaiselle lisäykselle olisi tarvetta.

 Mississippin kristityillä on nyt laillinen oikeus syrjiä juutalaisia tai muslimeja. Juutalaiset saavat halutessaan syrjiä kristittyjä ja muslimeja. Muslimit saivat oikeuden syrjiä kristittyjä ja juutalaisia. Kaikki kolme saavat rauhassa syrjiä homoja. Sekulaarit perustelut ihmisten syrjinnälle ovat tuomittavia ja moraalittomia perusteita syrjinnälle.

Mutta tämä uskovaisten oikeus syrjiä muita ihmisiä on joutunut tulilinjalle. Jälleen meren takaa kantautuu huolestuttavia uutisia. Equality Mississippi järjestö aloitti ilkeän parjauskampanjan, joka sylkee ihmisoikeuksen ja tasa-arvon päälle. He levittävät vihaa uhkuvia tarroja eri yrityksille, jotta ne voisivat pilkata uskovaisia.
American Family Association osasi esittää asiallisen vastalauseen tälle kampanjalle. AFA:n edustaja Buddy Smith kertoo tarkemmin:

"It's not really a buying campaign, but it's a bully campaign," he says, "and it's being carried out by radical homosexual activists who intend to trample the freedom of Christians to live according to the dictates of scripture.
"They don't want to hear that homosexuality is sinful behavior – and they wish to silence Christians and the church who dare to believe this truth."
- See more at: http://onenewsnow.com/business/2014/04/28/miss-businesses-stick-it-to-religious-freedom#.U2GoSFd7_Fx
"It's not really a buying campaign, but it's a bully campaign," he says, "and it's being carried out by radical homosexual activists who intend to trample the freedom of Christians to live according to the dictates of scripture.  "They don't want to hear that homosexuality is sinful behavior – and they wish to silence Christians and the church who dare to believe this truth."

Aivan! Jos yritys julistaa taralla, ettei se syrji vaan on valmis palvelemaan,  jopa niitä ihmisiä joita jotkut uskovaiset eivät halua palvella, niin uskovaisten oikeutta elää kuten he haluavat tallotaan rautasaappailla. Syrjimättömyys syrjii Buddyn kaltaisia kristittyjä, jotka haluavat syrjiä. Toivottavasti nämä tarroja käyttävät kaupat tulevat järkiinsä ja lopettavat uskovaisten ahdistelun.

3 comments:

Juha Huuhaa said...

Minua tässä hieman mietityttää, että mistä kauppias tietää, että asiakas on vaikkapa ateisti tai homo tai muuten vain väärää uskontoa?

Velvoitetaanko ihmiset kantamaan jotain merkkiä uskontonsa tai suuntautumisensa merkiksi, kuten vaikkapa daavidin tähteä tai sateenkaaririntamerkkiä?

Olisihan se melko noloa, jos vahingossa tulisi myyneeksi homolle leipää.

Anonymous said...

Joillakin hihhuleilla on kova hinku esittää marttyyria. Onneksi dynamiittivyöt eivät kuulu amerikkalaiseen kulttuuriin.

Tasavertaisia oikeuksia vaativa vähemmistö on hihhuleiden puheissa aina fasistinen sortaja ja enemmistö vain puhdasmoraalinen kärsijä. Haiskahtaa Hitleriltä.

Anonymous said...

Uskomatonta, että 2000 luvulla länsimaisen demokratian puolustajana esiintyvässä maassa voi vielä olla tuon kaltaista ajattelua. Olen joitain aikoja oleillut jenkkilässä työni puolesta, mutta vaikka kaksinaismoralismiin törmäsikin, niin en sentään mitään ton kaltaista nähnyt. Sen ymmärtää, että joka maassa on pieniä kiihkoilijaryhmiä, mutta että nykypäivänä länsimaissa saadaan tuollainen laki läpi.
Välillä melkein hävettää olla ihminen.