18.5.14

Mike "HealthRanger" Adams hurjana

NaturalNews-sivuston Mike "HealthRanger" Adams on päässyt jälleen kerran otsikoihin. Sivustoaan tieteellisemmältä näyttävään suuntaan muokannut Adams haluaa valistaa kansaa ruokien, GM-ravinnon, rokotteiden, lisäaineiden ja vaikka minkä muun terveysvaikutuksista. Tieteellinen systeemi on käytännössä luettelo eri paikoissa julkaistuista papereista, joita on helpompi selata aihepiireittäin NaturalNewsin kautta. Hän oli huhtikuussa jopa mukana suositussa Dr Oz ohjelmassa. Aiheena superruokien sisältö. HealthRangeria ylistetään vaihtoehtolääketieteen esitaistelijaksi ja tiedeuskovaisten kauhuksi.

Tämä taisi kiinnittää Forbes-lehden huomion. Lehden bloggaaja Jon Entine kirjoitti Adamsin erilaisista julistuksista ja terveysvaroituksista. Unohtamatta mainita, ettei ole modernia salaliittoteoriaa jota Adams ei näyttäisi uskovan. Syöpä on parannettavissa C-vitamiiniruiskeilla, joita on myynnissä NaturalNews-nettikaupassa. Tässä jälkimmäisessä tapauksessa Adamsin rahanhimo oli niin selkeästi esillä, että negatiivisen palautteen jälkeen alkuperäisen tekstin tilalle vaihdettiin ilman selitystä BigPharmaa kiroava kirjoitus, jossa ei puhuta mitään C-vitamiinista tai injektiosta. Onneksi linkissä lukee vielä alkuperäisen artikkelin juju:  http://www.naturalnews.com/043972_vitamin_C_cancer_treatment_intravenous_injections.html

Kirjoittelu-uransa aikana Adams on julistanut mm. kaikki lääketieteelliset tutkimukset roskiin heitettäviksi, GM-viljelyn tarkoitukseksi miljoonien ihmisten murhaamisen tiedemiesten vain nauraessa kärsimykselle, ja niin edelleen. Hän varoittaa lukijitaan milloin mistäkin myrkystä ravinteissa, juomissa tai lääkkeissä, ja suosittelee tietenkin ostamaan sen paremman ja turvallisemman version kaupastaan. Adamsin motiiveja saa kukin spekuloida rauhassa, mutta toimintamenetelmät kertovat karua tarinaansa. Materiaalit Jon Entinen kirjoitukseen poimittiin lähes suoraan itse Adamsin kirjoituksista.


Kuinkas kävikään? Adams luki mitä hänen kirjoituksistaan on kirjoitettu. Hän ei tykännyt lukemastaan. Forbesin lakimiehet saivat kirjeen, jossa vaadittiin Entinen kirjoittamien virheiden korjaamista ja/tai kirjoituksen poistamista Forbesin sivulta. Adamsin kunniaa on loukattu! Forbes tiedusteli mitkä olivat niitä virheitä jotka täytyisi oikoa, samalla taipuen Adamsin vaatimukseen. Forbes poisti kirjoituksen sivuiltaan, mutta toinen versio on onneksi luettavissa GeneticLiteracyProject-sivulla. Lue ja nauti!

Jälkikäteen Adamsin väki vaati vielä lisää. Raastupa kutsuisi vielä artikkelin poistamisen jälkeen. Entine olisi tästäedes kielletty kirjoittamasta Forbesiin. Ja lehden olisi julkaistava julkinen ilmoitus kirjoituksen poistamisesta. Tai muuten!

Adams puolustautui toteamalla, ettei hän voi olla tiedevastainen. Olihan NaturalNews-firmalla oma laboratorio, jossa oli kalliita mikroskooppeja ja muita laitteita. Kaiken lisäksi he tarjoavat tutkimustietoaan terveysviranomaisille, jotta huijareiden terveystuotteet (suom. kilpailijoiden tuotteet) saadaan kuriin. Lakimiesten kirjeessä käydään läpi yksitellen Entinen kirjoittamia kohtia. Mm. suositus C-vitamiiniruiskeiden käytöstä syöpälääkkeenä kielletään: "Mr. Adams has never made such a claim." Tämä oli juuri se kohta, jossa alkuperäinen kirjoitus oli vaihdettu toiseen NaturalNews:in sivulla. Johon voi vastata tarkistamalla ne lähteet ja viitteet, joita Entine käytti kirjoitustaan varten. Pdf-tiedosto sisältää kuvakaappauksia ja runsaasti mielenkiintoista luettavaa.

 Adams kieltää myös olevansa salaliittoteorioita levittävä henkilö. Entine mainitsi kirjoituksessaan mm. AIDS-denialismin, chemtrailsien osoittelun ja Obaman syntymätodistuksen epäilyn. Adamsin vastalauseessa todetaan vain: "These statements are entirely unsubstantiated."Viimeistään tässä kohtaa Adams ampuu itseään myrkytetyllä nuolella polveen, sillä hän on kirjoitellut näistä aiheista salaliittoteorisoijan foliopipo päässään. Itsekin lukaisin niitä läpi vuosien varrella. Voin vain ihmetellä miksi Adamsin kelkka kääntyi näin nopeasti. Miehen täytyi siis vain teeskennellä olevansa salaliittoteoreetikoin puolelle? Vai teeskenteleekö hän nyt olevansa jotain muuta kuin salaliittoteoreetikko? Adams valehtelee, mutta miksi hän valehtelee? Entine esittää tuekseen kuvakaappaukset Adamsin salaliittoteorioista.

HealthRangerin toiminta on selkeästi kaikkea muuta kuin suoraselkäistä. Oikeustoimilla uhkailua käytetään kriitikon hiljentämiseen. Tässä tapauksessa on kuitenkin selkeää, että Adamsin puolustuspuhe ei kestäisi päivääkään oikeudessa. Adamsin täytyy vain toivoa, että uhka lakimiesten laskuista saa vastapuolen poistamaan kriittisiä kirjoituksia netistä. Entine kirjoitti vain selkeän yhteenvedon Adamsin tempauksista, käyttäen kohteensa tuottamia tekstejä. Se oli liikaa Adamsille ja hänen lakimiehilleen. Mutta kunnianloukkaussyytteen pitäisi mennä samalla innolla itse Adamsin postiluukkuun, sillä Mike Adams on julistanut Mike Adamsin olevan mm. salaliittoteoreetikko.

 Forbes saa hävetä pelkuruuttaan.

3 comments:

naapurin kissa said...

Tässä kattava lista kaikesta mikä EI ole vaaraksi terveydelle:
-
-
-

Anonymous said...

"Oikeustoimilla uhkailua käytetään kriitikon hiljentämiseen."

Ironiamittari värähti.

Petri Honganmäki said...

Kaikkea sitä näkee. No, jenkkilässä lakimiehet eivät ainakaan nälkää näe XD