22.5.14

Bioresonanssipuoskarointia Suomessa, osa 2

Studio-55 kertoo syöpähoidoista kieltäytyneen henkilön tarinaa. Anja Panhelainen muistelee ystäväänsä, nimimerkki Saaraa, joka turvautui vaihtoehtohoitoihin. Apua haettiin luontaisterapeutti Marjo Urbanskin suunnalta. Lääkäreiden mukaan ystävällä oli etäpesäkkeenä maksaan levinnyt syöpä. Edelliset käynnit lääkäreillä eivät siis olleet vieneet syöpää kokonaan pois. Siksi Saaran halun kokeilla jotain muuta tavallaan ymmärtää. Mutta ongelmaksi nousee se minkälaista vaihtoehtoa ollaan oikeasti tarjoamassa vakavasti sairaalle ihmisille.

Seikkailu vaihtoehtohoitojen maailmassa alkoi hivenaineanalyysillä. Ruoka vaihtui puhtaammaksi ja vesi lähdevedeksi. Vuosi etäpesäkkeen löytämisen jälkeen Saara löysi Urbanskin ja hänen hämmästyttävän väitteen siitä mikä häntä vaivasi.

– Kesällä 2005 Saara kertoi minulle löytäneensä luontaisterapeutin, joka kuulemma vakuutti hänelle, ettei hänen maksassaan ole syöpää vaan jonkinlaisia loismatoja – ja kuinka ollakaan, hänellä sattuu olemaan sellainen laite, joka tuhoaa nämä madot.

Tuo laite oli MSAS Professional bioresonanssiaparaatti. Näistä lisää myöhemmin. Anja muistelee miten luontaisterapeutti toteutti itseään.

– Ystäväni sai muistaakseni vasempaan käteensä pidettäväksi kynän tapaisen puikon, josta meni USB-kaapeli ihan tavalliseen, kannettavaan tietokoneeseen. Urbanski näppäili auki jonkin ohjelman, minkä jälkeen näyttöruudulle ilmestyi latauspalkki. Tuo palkki lähti täyttymään, ja kun yksi palkki oli täynnä, yksi ”mato” oli kuulemma tuhottu. Koska matoja oli Urbanskin mukaan yhteensä viisi, tämä lataus toistettiin viisi kertaa. Sitten Urbanski sanoi, että nyt ne madot ovat poissa.

Ei mitenkään erikoinen versio siitä miten bioresonanssilaitteita on käytetty. Asiakkaiksi pääsee olkoon vaivana mitä tahansa. Saara oli helpottunut saamastaan huomiosta ja laitteen käytöstä. Mitä hänelle oikein tehtiin?

Studio-55:sen toisessa artikkelissa haastatellaan itse luontaisterapeutti Urbanskia. Hän kertoo alan asiantuntijana miten homma toimii. Häneltä tiedusteltiin pitääkö Anjan kuvailema matojen etsiminen paikkansa.


Loismatoja minä kyllä mittailen, eli todennäköisesti siellä on jotain loismatoja ollut. Mitä tulee siihen, onko syöpää vai ei, sellaista en yleensä kyllä sillä tavalla sano, koska minulla ei ole oikeutta sanoa. Bioresonanssiterapeutti ei koskaan tee diagnoosia tai puutu millään tavalla lääkärien hoitoihin.

Aivan aivan. Ei diagnoosia sairauksista, vaan pelkästään kehon epäpuhtauksien etsimistä, tunnistamista ja poistamista. Ne ovat aivan eri asioita, joten luontaisterapeutteja ei voi syyttää lääkäreiden sandaaleille astumisesta. Siksi luontaisterapeuttimme ei missään nimessä väitä hoitavansa syöpää, vaan havaitsee ja poistaa matoja asiakkaistaan.

Studio-55 kysyy luontaisterapeutilta miten bioresonanssimittaus toimii.
Se perustuu bioresonanssiterapiamittaukseen. Tätä on hirveän vaikea selittää puhelimessa, mutta lyhyesti sanottuna kaikki asiat lähettävät aaltoliikettä eri taajuusalueilla. Mittauksessa lähetetään radiotaajuuksia akupisteiden, tässä tapauksessa maksan akupisteen, kautta. Taajuuden kautta pystytään katsomaan, minkälaiset asiat maksassa resonoivat (värähtelevät). Jos siellä resonoi loinen, niin tiedetään, että siellä on loinen.

Värähtelyjä, akupisteitä ja resonointia. Selitys on kipeästi lisätietojen tarpeessa.

Tekniikka on erittäin tarkka, mutta ihmisten on vaikea ymmärtää sitä, koska biofysiikkaa ei ole opetettu juuri ollenkaan Suomessa. Lääkärit eivät tiedä siitä, eivätkä asiakkaatkaan oikeasti ihan ymmärrä, mitä teen. Edes kaikki laitteita käyttävät terapeutit eivät oikein ymmärrä, mitä tekevät – meillä ei ole mitään virallista tahoa, joka voisi valvoa sitä, mitä bioresonanssiterapeutit tekevät ja kirjoittavat.

Ymmärrys on harvassa, vaikka biofysiikkaan perustuva bioresonanssiteknologia on jo seitsemän vuosikymmentä vanha saksalainen periaate. Aikaisempana nimenä näille palveluilla oli mm. elektroakupunktuuridiagnoosi tai joku tuon variaatioista. Periaatteena on mitata sähkön vastusta ihmisessä ja siitä sitten arvaillaan mikä on vaivana. Nykyisten bioresonaattoreiden parissa onkin vaihtelua ja koulukuntia siitä mitä kaikkea ihon sähkövastuksesta voidaan havaita. En jaksa listata kaikkia löytämiäni vaihtoehtoja (olen plärännyt niitä kirjoista, lehdistä ja netistä), mutta skaala on syövästä röyhtäilyyn. Akupisteisiin tai käsissä pidettäviin kanistereihin tai esoteerisimpiin välineisiin laajentunut bioresonanssilaite on omiaan myös monipuolisten vaivojen etsimiseen. Siitä mihin kaikkeen vaivaan bioresonanssi voi antaa terveyshyötyjä löytyy myös eri tulkintoja. Vaivojen aiheuttajat voivat olla geneettisiä, lääkkeiden sivuvaikutuksia, bakteereista, viruksista, homeesta, sai huono ruokavalio. Kuitenkin yksi ja sama laite tuo helpotuksen.

Kaikille näille yhteistä on se, ettei näyttöön perustuva lääketiede ole onnistunut kasaamaan kasaan vakuuttavaa näyttöä laitteiden lääketieteellisestä hyödystä.

Esimerkiksi Bioresonanssi.fi mainitsi vielä vuonna 2010 sivuillaan seuraavaa:

Bioresonanssiterapiassa tasapainotetaan kehon toimintaa poistamalla kehoon kertyneitä ympäristöstä, ravinnosta ja perimän kautta saamiamme haitallisia aineita. Tällaisia ovat mm. homeet ja homemyrkyt, raskasmetallit, kemikaalit, virukset, bakteerit ja loiset sekä muovit.

Minun pitäisi oppia ottamaan kuvakaappauksia näistä puoskareiden verkkosivuista, mutta näin monipuolisesti bioresonanssia markkinoitiin nelisen vuotta sitten. En tiedä miksi Bioresonanssi.fi jättivät pois tuon monipuolisen luettelon tämän päivän nettisivullaan. Ehkä he vihdoinkin oppivat, ettei laite tepsi raskasmetallien, VIRUSTEN!!!, BAKTEERIEN!!! ja monen muun asian löytämisessä pelkän akupisteiden kautta tapahtuvan sähkövastuksen mittaamisella. Tai ehkä he pelkäävät lakimiehiä?

Nykyään Bioresonanssi.fi on vaatimattomampi, mutta asiakkaita etsitään vieläkin laajalla haavilla. Heille kannattaa tulla maksamaan satasen paikkeilla olevaa kertamaksua, jos haluat helpotusta joihin seuraavista vaivoista:

Asiakkaat ovat saaneet helpotusta muun muassa seuraaviin vaivoihin: astma, allergiat, homealtistukset, hormonihäiriöt, ihottumat, korvatulehduskierre, muistihäiriöt, PMS-oireet, päänsärky/migreeni, narkolepsia, refluksitauti, reumasairaudet, rokotusvauriot, suolistovaivat, sydänvaivat, tulehdukset ja ylipaino.

Ajatelkaa nyt kuinka Bioresonanssi.fi:n tuotot kutistuisivat, jos apua tarjottaisiin epäsuoralla "asiakkaat saaneet helpotusta" mainonnalla pelkästään suolistovaivoihin. Samoin terapian/hoidon/mittausten sopivuus asiakkaille ei ole rajattu. Bioresonanssia voi käyttää vauvasta vaariin sekä kotikatteihin. Ainoastaan sydämentahdistin estää laitteen käytön. Firma ei siis väitä, että heidän hoidollaan (HUOM: he käyttävät sanaa hoito) voidaan hoitaa mitään noista luetelluista vaivoista. Asiakkaat ovat kokeneet saaneensa bioresonanssista jotain hyötyä.

Sen sijaan asiakkaille myydään bioresonanssitippoja.

Bioresonanssitipoilla saat nopean avun moniin oireisiin!

Bioresonanssitipat ovat MSAS Professional™ -laitteella valmistetut informaatiotipat, joilla puhdistetaan kehoa rasittavia aineita. Tipat sisältävät puhdistettua vettä, merisuolaa ja radiotaajuuksilla veteen tallennettua informaatiota. Tippapulloilla voi poistaa: Antibiootit, Homeet ja homemyrkyt, Polyypit, Raskasmetallit tai Sikainfluenssarokotteen haitat.

No nyt ollaan jo perinteisemmän huuhaan alueella. Radiotaajuuksilla veteen tallennettua informaatio! Vaikuttaisi olevan ihan testattava ja mitattava ilmiö. Nobelia hakemaan, hus hus!

Mutta mennään takaisin Studio-55 pariin. Luontaisterapeuttimme jäi kiertelemään, kun huomasi joutuneensa tukalaan paikkaan toimittajan puhelun aikana.

Se, että laite hoitaisi loismadot pois kehosta, ei ihan täysin pidä paikkaansa. Laite on pääasiassa mittaamista varten. Akuutteja bakteeritulehduksia sillä kyllä pystytään aika usein helpottamaan ja poistamaan. Loismatojakin sillä saatetaan pystyä hävittämään jonkin verran riippuen siitä, millaisista loisista on kyse: jos tietystä paikasta tulevaan taajuuteen lähetetään samaa vastataajuutta riittävän kauan, tapahtuu resonanssi, jolloin aaltoliike sammuu ja pieni otus voi jopa kuolla. Yleisesti ottaen laite ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan muitakin toimenpiteitä.

Eli laitteella voidaan poistaa bakteereita, jotenkin värähtelyn avulla kuitenkaan vahingoittamatta kehon kudoksia. Ei haittavaikutuksia. Pelkästään etuja. Mahtava teknologia vaikka se on yksinkertaista. Onneksi luontaisterapeutti toteaa, ettei laite ole jokapaikan terveyshöylä.

– Laite ei pysty kertomaan, onko jokin mato kuollut. Kapulaa pidetään kädessä 20 minuuttia, ja latauspalkki kertoo vain siitä, kuinka kauan hoitoa on kulunut. Palkki on ajastin. Sen, ovatko madot kuolleet vai ei, näkee vasta muutaman päivän päästä.
– Laitteella voidaan saada saman tien pois pieniä loisia, kuten kihomatoja. Mutta isompia juttuja, jotka aiheuttavat syöpää, ei voi pelkästään sillä koneella hoitaa.

Spekuloin törkeästi, että luontaisterapeutti löytää laitteellaan usein matoja tai muita parasiitteja, jotka ovat sitten $€urannan jälkeen kadonneet. Joten bioresonanssi toimii!

Studio 55 tiedustelee vielä miten luontaisterapeutin firma suhtautuu laitteensa lääketieteelliseen hyötyyn. Tässä lainaus kyseisen Semba-firman sivulta:
Asiakkaan on tärkeää muistaa, että mitkään bioresonanssilaitteet eivät ole lääketieteellisiä mittalaitteita, eivätkä niillä tehdyt mittaukset tai hoidot korvaa virallisia lääketieteellisiä tutkimuksia tai lääkärin määräämiä lääkityksiä tai muita hoitoja. Bioresonanssilaitteilla saadut mittatulokset eivät myöskään suoraan vastaa verikokeissa tai muissa lääketieteellisissä tutkimuksissa saatuja mittatuloksia. Bioresonanssilaitteilla ei voida mitata verenpainetta, kolesteroliarvoja, veren sokeriarvoja, tai minkään ravintoaineen tai myrkkyaineen määrää veressä tai kudoksissa. Bioresonanssilaitteilla voidaan ainoastaan havaita epätasapaino kehon eri kudoksissa tai elimissä, epätasapaino tietyn ravintoaineen esiintymisessä kehossa tai myrkkyaineen kertyminen kehoon.

Jos firma itse huomauttaa, ettei heidän tuotteellaan ole lääketieteellistä relevanssia, niin kuinka hyvin mielin siitä peritään oikeaa rahaa? Johon Urbanski vastaa:

– Niistä on se hyöty, että niillä pystytään puhdistamaan ihmisen kehoa kaikenlaisista asioista, kuten loisista ja raskasmetalleista. Se edistää ihmisen terveyttä ja hyvinvointia ja nopeuttaa ja helpottaa paranemista. Jos vaikka homemyrkyt saadaan ulos ihmisen kehosta, niin olo ja koko immuniteetti paranee, jolloin ihmisen kyky parantua pahemmistakin asioista helpottuu.

Laitteella ei siis suoraan paranneta tauteja tai vaivoja, vaan lisätään kehon oman paranemiskyvyn tehoa. Vastuu paranemisesta on asiakkaan keholla.

Studio-55:n artikkelin lopussa luontaisterapeutti Urbanski voivottelee tilanteen hankaluutta.

– Kaikkein hankalimpia ovat juuri ystävät tai sukulaiset, jotka eivät oikeasti ymmärrä yhtään, mitä hoidoissa tapahtuu. Heillä on niin kova suru läheisen ihmisen menettämisestä, etteivät he pääse siitä yli, vaan purkavat oloa nostamalla metelin asiasta. Se on tavallaan ymmärrettävää ja surullista. Mutta ei sille mitään voi, että jotkut ihmiset vain menehtyvät, kun sairastuvat.

Ehkä Suomi kaipaa kunnollista valistusta bioresonanssin hienouksista, jotta kuolleiden sukulaiset ymmärtävät vaihtoehtohoitojen rajoitukset.

5 comments:

Irja Viirret said...

Hyväuskoisia jymäytetään aina! Mutta on laitonta että vakavasti sairaan ihmisen hädänalaista tilaa käytetään hyväksi ja tehdään sillä pelkkää bisnestä. Ehkä koululääketiedekin käyttää, mutta joskus sieltä saa myös rahoilleen vähän vastinetta? Jossakin kunnissa/kuntaliitoksissa syöpähoidot ovat potilaalla jopa maksuttomia.

Anonymous said...

Ilmeisesti tämä bioresonanssihoito ei käy sähköyliherkille, siinä kun on näitä pahoja taajuuksia.

Anonymous said...

Entäpä jos epäonnistuneiden hoitokertomusten ohella tarkasteltaisiin myös niitä lukemattomia onnistuneita. Oikeita ihmisiä, jotka ovat saaneet oikeasti apua jokaista päivää kurjistaviin vaivoihin. Toki tämä ei ole yhtä kiinnostavaa kuin saada omaa itsetuntoa astetta korkeammalle sillä, että pääsee lyttäämään muiden tekemisiä. Kuulostaa terveen, ei pahemmin itse sairastelleen ihmisen ajattelulta. Ajatus, että ihan kaikki terapeutit tekevät työtään vain rahan kiilto silmissä on, no, todellakin skeptistä.
Ja jos haluaa jatkaa tätä iänikuista (suomalaista) virallinen vs. vaihtoehtoinen ajattelumallia niin pitäisi lisätä oheen myös vastaavia epäonnistumisia lääketieteen puolelta. Vaikka esim kipulääke + vaikka mikä muu lääke yhdistelmä kuolemia, jotka on valitettavan yleisiä, kun ei niitä,tänä burana- aikakautena ymmärretä riittävästi varoa.

Anonymous said...

Oletko kokeillut itse tätä "hoito" muotoa?

Anonymous said...

Hoito tuntuu perustuvan paljon terapeutin läsnäoloon,ennen mittauksia tehtävään haastatteluun, potilaan tuntemukseen että häntä ymmäretään ja kuunnellaan sekä annetaan toivoa, lisäksi placebo vaikutukseen. Haastattelun tiedoista koostetaan sitten sopiva "analyysi" jonka potilas itsekin haluaa kuulla. Vahvauskoisilta ihmisiltä rahat pois ja terapeutti nauraa matkalla pankkiin.