9.8.15

James Hirvisaari ja Genetiikan arvoitus

Entinen kansanedustaja ja nykyinen twitter-käyttäjä James Hirvisaari nostattaa melko useasti tärkeitä asioita esiin internetin palstoilla. Tänään hän muistutti fanejaan siitä, etteivät ihmiset ja apinat ole samasta sukupuusta evoluution kautta veistämiä. Väittämä on selkeä:

Genetiikka: kaikki ihmiset ovat alkuisin yhdestä pariskunnasta. Emme ole apinoille sukua

Liitteenä on pieni teksti Ristin Voitto -lehdestä. Siinä mainitaan molekyylibiologian tohtori Georgia Purdon. Joka on sattumoisin töissä Ken Hamin Answers in Genesis -firmassa. Se sama firma jossa tutkimuksen tekeminen edellyttää nuoren maailman kreationistisen katsomuksen ylläpitämistä. Jos et usko näihin raamatullisiin totuuksiin (kuten Ham ja kumppanit uskovat) et ole Aito kristitty. Etkä saa tehdä AiG:lle töitä. Tutkimustulokset eivät saa olla ristiriidassa näiden uskonkappaleiden kanssa.

Noh, minkälaista tutkimusta molekyylibiologian tohtori Purdon sitten sai aikaan? The Genetics of Adam and Eve on saatavilla tutkimuspaperina.... hetkinen, dvd-levynä AiG:n nettikaupassa. Dokumentti on kirjaimellisesti dokumenttielokuva. Ei tutkimuspaperi. Ei julkaistu missään vertaisarvioinnin kautta.

Sinun täytyy kakattaa minua, eli you got to be shitting me! Ehkä palaan Purdoniin jos tuo materiaali on joskus ilmaiseksi selattavissa.

Onneksi Ristin Voitto mainitsee toisen tieteilijän, joka on päässyt tutkimaan aihetta. Tohtori Nathaniel Jeanson ei ole Answers in Genesis -firman kreationisti. Kappas. Hän on Institute for Creation Researchin kreationisti. Jeanson on selvittänyt miten ihmisten mitokondriot ovat periytyneet.

Hän osoittaa selkeästi, että kaikkien ihmisten yhteinen esiäiti - Raamatun Eeva - eli Raamatun aikajana mukaisesti muutamia tuhansia vuosia sitten.

Se pienen pieni ongelma näissä kreationistien mitokondrio-Eeva jutuissa on se, ettei tällaisen yhteisen yhden esiäidin löytäminen tarkoita hänen oli ainoa nainen sillä hetkellä. Kyseinen nainen oli ainoastaan tämän tietyn yhteisen mitokondria-DNA -linjan pysäkki. Muut samaan aikaan eläneen naiset tietenkin tuottivat sukupuita, mutta ne eivät kasvaneet tähän päivään asti matriarkaalisena linjana. Suomeksi, jossain välissä jälkeläisiksi tuli vain poikia. Lisää suomeksi, mitokondrio-Eevan löytäminen ei mitenkään tarkoita, että tuo Eeva olisi ihmiskunnan alkupiste. Tämä on välttämätön todellisuus sen perusteella miten periytyminen toimii. Tämän takia mitokondria-Eeva ei sovi yhteen raamatullisen Eevan kanssa, sillä sen Eevan pitäisi olla ensimmäinen ja ainoa sukupolvensa nainen. Kuvioita sotkee vielä Y-kromosomi-Aatami, jota jäljitetään tietenkin Y-kromosomin kautta. Vertailtavana on kromosomi eikä mitokondrio. Siksi sukupuun juureksi asettuu mies, joka eli eri aikakautena kuin mitokondrio-Eeva. Epämääräisissä saarnoissa näitä voidaan viskoa keskenään ja vihjailla tieteen todistavan Raamatun Eevan ja Aataminen olleen totta.

 Jos jaksat selata lisää aiheesta, niin Jeansonilla on laskelmia. Aikajanaa laskeskellaan erilaisilla molekyylikelloilla. Jeansonin skenaarioissa otetaan huomioon globaali vedenpaisumus ja Nooan arkin kautta tulleet pullonkaulat.

Joten mitä Ristin Voitto -lehden jutusta jää jäljelle? Purdom väittää:

Genetiikka osoittaa selkeästi, että ihmisillä ja simpansseilla ei ole yhteistä esi-isää. DNA:ssa oleva lukuisat eroavaisuudet osoittavat sen täydellisen mahdottomaksi.

Sanoisin, että genetiikka osoittaa kaikkea muuta. Pseudogeenit, endogeeniset retrovirukset, kromosomifuusio, ja niin edelleen väittävät vastaan Georgia Purdomin väitteelle. Genetiikka kertoo ihmisten ja simpanssien yhteisestä polveutumisesta niin paljon, että jopa ID-liikkeen tähti Michael "palautumaton monimutkaisuus" Behe ajattelee yhteisen polveutumisen olevan totta.

Valitettavasti Ristin Voitto ei tarjoile sen itse argumentteja siitä miten genetiikka kertoo yhteistä polveutumista vastaan. Lehden juttu jää pelkästään epämääräisen julistuksen tasolle. Ehkä se vetosi sen takia niin hyvin James Hirvisaareen.

No comments: