7.8.15

Sekulaari-bloggarit pulassa Bangladeshissa

Vuonna 2013 saimme kuulla tapetusta blogaajasta Bangladeshin kaupungissa. Surman syyksi näytti osoittautuvan Ahmed Rajib Haiderin ateismista suotuista ja uskonnosta kielteisesti kirjoittelut. Viisi opiskelijaa tunnustivat murhan julkisesti. He olivat islamilaisia militantteja.

Tänä vuonna Bangladeshissa on toistaiseksi tapettu neljä vastaavaa kirjoittelijaa. Yhteisenä tekijänä sekularismin edistäminen maassa ja fundamentalismin kritisoiminen. Kaikki eivät olleet ateisteja. Tuorein uhri on Niloy Neel. Hänet hakattiin palasiksi kotonaan.

Aika usein ymmärrän, että on ilo ja etuoikeus asua Suomessa.

6 comments:

Yksi Turkkulaanen said...

Iloitse nyt, sitä ei kauaa kestä. Kas kun Suomeenkin ollaan kovalla kiireellä rahtaamassa samanlaisia islam-militantteja. Ensimmäiset merkit uudesta uljaasta tulevaisuudesta ovat jo näkyneet lehtien otsikoissa, ja lisää on luvassa. Hyvästi turvallinen kotimaa, lepää rauhassa.

Juha Huuhaa said...

Ei ole edes tarvetta islam-militanteille. Onhan näitä natseja omasta takaa.

Mustis said...

Kirjoittamisen ja sananvapauden suhteen on suuri etuoikeus asua Suomessa. Täällä voi blogata ja trollata rauhassa ihan mitä haluaa, kiitos siitä ja itsenäisestä Suomesta (vaikka se nykyään onkin EU:n talutushihnassa) kuuluu menneille sukupolville. He mahdollistivat sen, että nykyinen pullasorsasukupolvi saa mässäillä täällä ihan rauhassa.

Anonymous said...

Hyvä Mustis. Olen kanssasi samaa mieltä. Meille pullasorsasukupolevelle on jonkinlaisena velvoitteena pitää Suomi avoimena maana, jossa erilaisuus hyväksytään ja jossa myös lain sallima ja myös osin rajaama sananvapaus on arvo, jota puolustetaan.
Sen verran olemme edellisille sukupolville ja etenkin lapsillemme velkaa.

Anonymous said...

Ensimmäiseen kommenttiin kommentti. Meillähän on omiakin uskonnollisia ääriliikkeitä, tosin ei väkivaltaisia. Mutta eihän lasten raiskaukset kotimaisissa hihhulilahkoissa ole niin mieltäkiihottava juttu immosien jne. mielessä. Ei edes somekommentin arvoinen asia. Koska Soini irtisanoutuu lasten raiskauksista? häh?MrrKAT, Skepsis ry:n jäsen said...

Tämmöisessä hirviöiden järjestössä Hirvisaari on ollut mukana:

http://jatkumo.net/index.php?topic=372.msg25877#msg25877

MTV:n mukaan siellä on pidetty ammuntaharjoituksia ja itsepuolustuslajeja. Natsimeiningin takia erotettiin Suomalaisuuden liitosta.

Ehkä se VT:hen (sen kamaluuksiin hyväksyvän..) kirjaimellisesti uskovalle ei ole niin kamalaa.

Mutta meille muille on, joilla omatunto ja empatiakeskus ei vielä ole rikki.