23.8.15

Reissu Helsinkiin tarkistamaan AitoRakkaus menoa

Kävin lauantaina päivällä Helsingissä. Ohjelmassa oli pieni ja pikainen Paholaisen asianajaja -miitti Colorado Bar & Grillissä. Sitä ennen ja jälkeen pyörin Aito avioliitto -teltan lähettyvillä Simonpuistossa Lasipalatsin kulmalla.

Nappasin itselleni kaksi #AitoRakkaus -pinssiä ystävällisiltä ihmisiltä. Asialla ovat joukko yksityishenkilöitä, jotka päättivät kantaa kortensa kekoon. Lehdistötiedote selvittänee parhaiten mistä on kyse.


#AitoRakkaus-kampanja on Internetissä spontaanisti syntynyt kansanliike. Sen perusajatuksena on osoittaa tukea seksuaalivähemmistöille sekä henkilöille, joita Aito avioliitto -yhdistyksen kansalaisaloitekampanjan päällekäyvä, aggressiiviseksikin koettu lähestymistapa loukkaa. #AitoRakkaus-kampanja keskittyy erityisesti sosiaalisen median eri kanaviin - Facebookiin, Twitteriin ja Instagramiin, mutta jalkautuu myös Helsingin keskustan Simonpuistikkoon osoittamaan tukeaan sateenkaariperheille ja vähemmistön edustajille.
#AitoRakkaus-kampanjan edustajat ovat paikalla Simonpuistikon alueella lauantaina 22.8. klo 10-18 ja jakavat sateenkaaririntamerkkejä ihmisille muistuttaakseen ihmisoikeuksien merkityksestä. #AitoRakkaus-kampanja korostaa olevansa olemassa tukeakseen seksuaalivähemmistöjä, ei vastustaakseen Aito avioliitto -yhdistyksen kansalaisaloitetta. Kampanjan lähtökohta on rauhanomaisuus, ja sen toiminta on alusta asti pyrkinyt olemaan myös vastalause Aito avioliitto -yhdistystä vastaan kohdistetulle ilkivallalle.
#AitoRakkaus-kampanjalla ei ole organisaatiota. Kampanja on rahoitettu yksityishenkilöiden tekemien vastikkeellisten lahjoitusten turvin, eikä se ole kytköksissä mihinkään poliittiseen tai uskonnolliseen ryhmittymään tai järjestöön, vaan koostuu kaikenlaisia suuntauksia edustavista yksityishenkilöistä.
Hienoa menoa. Suuri kiitos kaikille tuohon aktiivisesti osallistuneille ja sitä tukeneille ihmisille.

 Päätin kuitenkin piilottaa sateenkaaripinssini toistaiseksi taskuun, kun lähestyin maalaispoikamaisesti erästä Aito avioliitto -feissaria teltan edessä. Halusin kuulla miten heidän kansalaisaloitetta markkinoidaan tavalliselle kansalaiselle. Sain käteeni pienen esitteen. Kuulin vanhemman herrasmiehen ystävällisestä suusta, että kansalaisaloitteet pyritään kumoamaan sukupuolineutraali avioliittolaki. Ihan ok aloitus.

Sitten puhe vaihtuikin melko pian lasten oikeuksien puolustamiseen. Herrasmies oli kovin huolissaan lastenlastensa tulevaisuudesta, jos sukupuolineutraali avioliittolaki on voimassa. Sananvapaus olisi uhattuna ja lapset voisivat varttua ilman äitiä ja isää. Ei siis toistaiseksi mitään mitä en olisi kuullut tai lukenut aikaisemmin Aito avioliitto -väen tuotoksista.

Herrasmies totesi, että nykyisessä eduskunnassa lakivaliokunnan kokoonpano olisi heille suotuisampi kuin viimeksi. Ei taida olla, mutta en tohtinut korjata miestä. Sitten aiheeksi vaihtui huolestuminen koko kansakuntamme kohtalosta. Eduskunta kun säätää Jumalan tahdon vastaisia lakeja. Kerta toisensa jälkeen! Se aiheuttaisi meille kaikille jonkinlaisen Jumalan lähettämän tuhon. Noniin! Nyt päästiin asiaan. Valitettavasti tässä kohtaa paikalle saapui ystäväni Tuomo Hämäläinen, joten viattomat uteluni keskeytyivät.

Jatkoimme matkaa kohti PA-miittiä. Itse miitissä meitä oli paikalla seitsemän pahislaista. Ruoka oli hyvää ja seura vielä parempaa. Puheenaiheet jääköön salaisiksi. Sitten takaisin sateenkaari-varjoilla varustautuneiden ihmisten joukkoon.

Kaiken kaikkiaan hyvä lauantai. Matkalukemisena minulla oli Tapio Puolimatkan Lapsen ihmisoikeus: oikeus isään ja äitiin kirja. Ei maailman rentouttavin opus, mutta kyllä siitä irtoaa blogattavaa pariinkin otteeseen tulevan viikon aikana.

2 comments:

Anonymous said...

"Herrasmies oli kovin huolissaan lastenlastensa tulevaisuudesta, jos sukupuolineutraali avioliittolaki on voimassa"

Tämä on hämmästyttävää. Jos herrasmiehen tytär olisi lesbo, pitäisikö hänen olla synnyttämättä lapsia? Mitä aitoavioliittolaiset oikeasti haluavat, sitäkö ettei homoseksuaaleilla saisi olla lapsia? Sairas maailmankuva, sairas.

Anonymous said...

Tuoretta suomalaista tutkimusta kreationismista:

http://www.uef.fi/-/25-3-kreationistiset-tekstit-perustuvat-tieteellisten-loydosten-sijaan-virheargumentteihin-ja-kokemusperaiseen-ajatteluun