4.12.08

Dembski ja selityssuodatin

Muistaako joku vielä William Dembskin ja hänen hämmästyttävän selityssuodattimen?

Tässä päivitystä selityssuodattimen soveltamisesta, suoraan kiireisen Dembskin sormista:

I wish I had time to respond adequately to this thread, but I’ve got a book to deliver to my publisher January 1 — so I don’t. Briefly:

(1) I’ve pretty much dispensed with the EF. It suggests that chance, necessity, and design are mutually exclusive. They are not. Straight CSI is clearer as a criterion for design detection.


Kannattaa istahtaa tovi ja miettiä mitä tämä tarkoittaa. Suomeksi: selityssuodatin joutaa roskakoriin. Toivottavasti IntelligentDesign.fi päivittää sivuaan tämän asian tiimoilta.

2 comments:

Anonymous said...

Monessakos "seuraavassa kirjassaan" matemaatikko ehti not-selittää suodattimensa ongelmia, ennenkuin muina miehinä nyt ilmoittaa sen olevan toimimaton... No, ei se ole tyhmä joka myy.

Dembskin "uusi" kriteeri, jonka mukaan 500 bitin TMI-havainto indikoi aina suunnittelua, on itse asiassa osa vanhaa selityssuodatinta. Aiemmin tarvittiin huippumatemaattisen suodattimen eliminatiivista periaatetta kertomaan meille, että jos yhdessä evoluutioaskeleessa ei synty bakteerimoottoria tyhjästä, silloin ainoa jäljelle jäävä looginen vaihtoehto on suunnittelu. Nyt saa saa näköjään oikoa ja sanoa vain TMI:n edessä suoraan, että "musta tuntuu".

Hyvä, että kriteerit "selkiytyvät". Tässä yhteydessä Dembski ei tosin esittele lukijoilleen "näennäisen CSI:n" ja "todellisen CSI:n" selkeää maailmaa. Tuossa ei minustakaan olisi ollut oikea hetki.

Paholaisen Asianajaja said...

Ehkä Demsbksi jaksaa käsitellä CSI:n ongelmia tuossa heti viiden-kuuden vuoden päästä.