8.12.08

Pelastusarmeija, serious business

Pelastusarmeijan kapteeni Johnny Harsh on pulassa. Hänet on hyllytetty ja koko uran jatkuminen pelastusarmeijassa on vaarassa loppua. Syynä on rakkaus. Harsh kerkisi johtamaan paikallista armeijaa kolme vuotta. Hänen vaimonsa kuoli. Harsh löysi uuden rakkauden. Epäonnekseen se löytyi pelastusarmeijan ulkopuolelta. Harsh meni kihloihin naisen kanssa, joka ei kuulu pelastusarmeijaan. Se ei sovi protestanttiselle järjestölle. He ottavat perhe-elämän vakavasti. Armeijan upseeri saa mennä naimisiin vain toisen upseerin kanssa.

Harsh aikoo aloittaa oman kirkon, jos hän ei saa jatkaa armeijassa.

3 comments:

Anonymous said...

Tuo säännös koskee vain pelastusarmeijan johtajia USA:ssa. Ilmeisesti se ei ole voimassa esimerkiksi Suomessa? Linkissäsi ei ainakaan kerrottu, että se olisi.

Helpoin ratkaisu ongelmaan olisi se, että tuon kapteenin uusi vaimo otettaisiin vaikkapa upseeriksi tämän kapteenin oikeaksi kädeksi, jolloin säännöstötkin täyttyisivät. Jos tuo kapteeni on kerta halukas majoittamaan kodissaan kaikenlaisia kadulta vastaan tulleita ihmisiä: huumeiden käyttäjiä, prostituoituja yms., niin vaimokin joutuu joka tapauksessa siitä majoitustoiminnasta jollain tavoin osalliseksi ja upseeriuden olettaisi olevan aika helppoa järjestää.

Säännöksen idea on kai juuri siinä, että jos pelastusarmeijan johtajan puoliso ei ole toiminnassa mitenkään mukana, hän ei välttämättä kestä sitä, että toinen lähtee auttelemaan vähän väliä ihmisiä, majoittaa kodissaan ketä tahansa majapaikkaa tarvitsevaa jne. On helpompaa, jos molemmat ovat jollain tavoin toiminnassa mukana. Pelastusarmeijan johtohenkilöillä ei ole sellaista työaikaa, kuin normaaleissa työpaikoissa on.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Aivan helvetin siistiä on järjestön päättää tuosta asiasta. Toki em. asiat voivat olla ihan olennaisia ja relevantteja seikkoja sinällään, mutta eiköhän se ole sen puolison kannanotto enemmän se, sietääkö tilannetta vai ei, ja tämä sietäminen on astetta eri asia kuin jäsenyys.

Arhi Finnsanity said...

Pelastusarmeijakin on käytännössä kalvinistinen uskontokunta.

Juuri tuo "korkein ideaali", vain samanmielisen kanssa naimisiin, on kalvinistinen periaate. Kalvinistithan karkoitettiin amerikkaan ja siellä lähes kaikki fundamentalistikunnat ovat kalvinistista alkuperää.

http://en.wikipedia.org/wiki/Calvinism#Perseverance_of_the_saints

Suomessa ei ehkä eroteta pelastusarmeijasta mutta sisäinen paine ja leimaantuminen maallisten halujen mukaan taipumisen takia on kova stigma, jos aviopuolisoksi ilmestyy vaikkapa agnostikko.

Suomessa lehdistölläkin on kovin outoja asenteita tässä uskontoseksuaalisuuden saralla, se "kunnioittaa" hiljaisuudella jostain käsittämättömästä syystä suurten uskontojen kaksimielisyyttä seksuaalimoraalissa, esim. ortodoksien kaksimielistä suhtautumista homoseksuaalisuuteen.

Lehdistö tai muu media ei julkaise vihjeitäkään siitä, että ortodoksimunkkien ja johdon keskuudessa homoseksuaalisuus on joillekin arkipäivän käytäntö (heteroseksuaalisuuden ollessa statussäädöksien vuoksi pannassa) - vaikka samalla standardiseurakuntalaiselta homoseksuaalisuus on ankarasti kielletty mm.Jumalan lisääntymiskäskyn vastaisena.